2010 Lise Ön Kayıt Sonuçları – Yerleşemeyen Öğrenciler Ne Yapacak

Sınavsız öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına öğrencilerin ön kayıtları yapıldı ve ön kayıt sonuçları açıklandı. Kesin kayıtlar 6 – 17 Eylül 2010 tarihleri arasında yapılacak. Eğer hala sonuçlarını öğrenemeyen öğrenci var ise, eokul Veli Bilgilendirme Sistemine T.C kimlik Numarası ve okul numarasıyla giriş yaparak öğrenebilirler. Peki bir liseye yerleşemeyen öğrenciler ne yapacak?

Kimi ortaöğretim kurumlarına aşırı talep olunca kimi öğrenciler açıkta kalabilmekte. Özellikle kimi öğrencilerin yorum yazarak bize ulaştırdığı sorunlar arasında, meslek lisesine başvurduğunu ama yerleşemediğini söylüyorlar. Düz lise kayıtları da sona erdiği için bu öğrenciler ve veliler biz açıkta mı kalacağız diye haklı olarak soruyorlar.

Öncelikle şunu söyleyelim: Milli Eğitim Bakanlığı hiçbir öğrenciyi açıkta bırakmaz. Sizin en son çare olarak ikameti dahilinde bulunduğunuz ortaöğretim kurumuna kayıt yaptırabilirsiniz. Örneğin siz bir düz liseye ya da meslek lisesine ön kayıt yaptırdınız fakat 3 Eylül 2010 tarihinde açıklanan ön kayıt sonuçlarına göre yerleşemediniz. Bu durumda endişelenmenize gerek yok. İkamet ettiğiniz en yakın ortaöğretim kurumuna giderek durumunuzu ifade ediyorsunuz. Sizin kaydınızı yapmak zorundalar. Ön kayıtlarda kontenjanı dolmuş olsa bile ikamet ettiğiniz yerdeki lise sizi kaydetmek zorunda. Okul gerekirse ikili öğretime (sabahçı – öğlenci) geçerek bu sorunu halledecektir. Milli Eğitim Bakanlığı Oratöğretim kurumlarına bu konuda kesin talimat vermiştir.

Şu hususu da belirtmek gerekiyor: İkameti dahilinde olmadığınız bir liseye eğer ki ön kayıt sonuçlarına göre yerleşemediyseniz, sonradan da başvursanız bu lisenin sizi kaydetmeme hakkı var. Çünkü ikameti dahilinde değilsinizdir.

Bulunduğunuz yerdeki lisenin çeşidi ne olursa olsun, sonuç itibariyle bütün liselerin(düz lise,meslek lisesi,ticaret meslek  vs. ) 9. sınıf ders programı aynı olduğundan kayıt konusunda bir sıkıntı olmayacaktır.

SINAVLA ÖĞRENCİ ALAN MESLEK LİSELERİNDE AÇIK KALAN KONTENJANLARA ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YERLEŞTİRME PUANINA (OYP) GÖRE ÖN KAYIT YOLU İLE ÖĞRENCİ ALINMASI

II. yerleştirmeden sonra yapılan 3 (üç) defa yedek yerleştirmeler sonucuna göre Anadolu meslekî ve teknik ortaöğretim kurumları, Anadolu Tarım Meslek Liseleri, Tarım Meslek Liseleri, Adalet Meslek Liseleri, Anadolu İmam Hatip Liseleri, Anadolu Tapu ve Kadastro Meslek Lisesine yerleşen öğrencilerin kesin kayıt işlemleri tamamlanmıştır. Bu okullarda bulunan açık kontenjanlara OYP esas alınarak Mesleki ve Teknik Yönetmeliğinin 49. maddesine göre ön kayıt yolu ile öğrenci kabul edilecektir. Kesin kayıtlar sonunda açık kontenjan bulunması durumunda, ders yılının başladığı haftanın son günü çalışma saati bitimine kadar yedek listeden sırası gelenlerin kayıtları yapılacaktır.

Yerleştirme işlemi OYP puanına göre aşağıda belirtilen takvim doğrultusunda merkezi olarak yapılacaktır.

Başvuru ve yerleştirme işlemi e Okul sisteminden yapılacaktır.

Boş kontenjanlar için tıklayınız…

Başvuru için tıklayınız…

3 thoughts on “2010 Lise Ön Kayıt Sonuçları – Yerleşemeyen Öğrenciler Ne Yapacak

  • 17/09/2011 tarihinde, saat 19:50
    Permalink

    Allah kahretsınya hala bı okulum yok duz lıseye kayıt yaptıcamm ayın 20 sını bekleyın dıo saten okullar ayın 19 da acılıyo ben napıcam ya mılıı egıtım telefon acxıcaktı yook acmadı bı de hadı okula dıolar ya napıcam ben lutfen yardım edin

    Yanıtla
  • 11/09/2011 tarihinde, saat 13:14
    Permalink

    ya yen, adet cıkarıolarr ya puan tutmasa da alırlarr ben acıkta kalsam zaten kaldımm ne yepmalıyımm :??

    Yanıtla
  • 09/09/2011 tarihinde, saat 21:10
    Permalink

    Ben Danişment Gazi Anadolu lisesini asil olarak kazandım. Ancak anneannemin ani kalp krizleri nedeniyle kayıt yaptıramadık. Seyhan Rotary Anadolu lisesinde 128. sıradayım ve hiç bir liseye kayıt yaptıramadığım için orayı kazanmamın çok çok zor olduğunu söylüyorlar. Şimdi ise açıktayım ve düz liseye kayıt yaptırmak zorundayım. Ancak ben hakkım olan Danişment Gazi Anadolu lisesine kayıt yaptırmak , kaybettiğim hakkımı tekrar kazanmak istiyorum. Ne yapabilirim? Bana yardımcı olur musunuz?

    Yanıtla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir