2010 ÖSS – LYS Ek Yerleştirme Taban Puanları Düşer mi?

Ek yerleştirme tercihlerine katılacak olan üniversite adaylarının merak ettiği konulardan biri de 5 Ekim 2010 tarihinde yayınlanacak olan Ek Yerleştirme kılavuzunda belirtilen taban puanların düşüp düşmeyeceği konusu. Eokulegitim.com sitesi olarak ÖSYM’nin olaya bakış açısından açıklık getirme gereği duyduk…

İlk yerleştirmede hatalı tercih yapanlar,tercih yapmayıp pişmanlık duyanlar ya da puan yetersizliğinden dolayı yerleşemeyenler umudunu ek yerleştirme tercihlerine bağlamış durumdalar. Görüldüğü üzere ek yerleştirmeye katılacak olan adayların profilleri birbirlerinden çok farklıdır.

ÖSYMnin ek yerleştirmelerde önceki yıllarda da uyguladığı bir prensip vardır: Bir bölümün taban puanını, ilk yerleştirmede oluşan taban puanın altına asla çekmez. Örneğin ABC üniversitesinin Kimya bölümü 16 Ağustos 2010 tarihinde açıklanan ilk yerleştirme sonuçlarına göre en son 410 puandan öğrenci almış ise, bu bölümün taban puanı ek yerleştirmelerde de en düşük 410 olarak belirlenir. ÖSYM böyle bir uygulamayı ilk yerleştirmede bu üniversitenin bu bölümüne yerleşen öğrencilere haksızlık olmaması sebebiyle uygulamaktadır. Kaldı ki, ÖSYM böyle bir uygulamayı yapmasa dahi taban puanların ilk yerleştirmedeki taban puanların altına düşmesi mantîken çok zordur.

Taban Puanı Olmayan Bölümler

2010 Ek Yerleştirme kılavuzunda bazı bölümlerin taban puanları olmayacak. Bu bölümler ilk yerleştirmede rağbet görmediği için hiç öğrenci alamayan ya da sonradan açılan bölümler olacak. Dolayısıyla bu bölümlerde ÖSYM taban puan kısıtlaması yapmayacaktır.

eokulegitim.com

“Kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz.”

5 thoughts on “2010 ÖSS – LYS Ek Yerleştirme Taban Puanları Düşer mi?

  • 18/10/2010 tarihinde, saat 08:56
    Permalink

    okul puanının yarısı gidecek diye biliyorum ben

    Yanıtla
  • 18/10/2010 tarihinde, saat 08:14
    Permalink

    bn bu sene ilk terciimi yapmadım 2.tercihimi yaptım oda geldi ve bn gıtmek ıstıyorum aılem ızın vermıyo göndermıyorlar seneye girdigimde yeni 2010 sistemine göre kaç puanım düşer bilgilendirirseniz sevinirim simdiden tesekkurler..

    Yanıtla
  • 06/10/2010 tarihinde, saat 17:45
    Permalink

    bu yerleştirme nasıl olcak ya o bölümü puanı dutan tercih etmesse boş mu kalcak?????

    Yanıtla
  • 04/10/2010 tarihinde, saat 02:23
    Permalink

    ne saçma bişey ek yerleştirme niye yapıyorlar puan dşmeyecekse.zate yazdık olmadı kıme haksızlık oluyor gıren girdı zate girenlere mı haksızlık olcak saçmalamayın….:)Yerleştirme zate şans işi hayatımız şansla gidiyor,hiç kimseye haksızlık olmaz bizim Türk milletının aklı zate bu kadar basıyor..Niye gelişmediğimz ve gençlerın halı ortada bununla gururlanan tepemızdekı adamlara mınnettarızzz……

    Yanıtla
  • 02/10/2010 tarihinde, saat 18:42
    Permalink

    Bu bılgı oldukca faydlı olmstr benım acımdan hc olmassa bu sorunun cevabını merk edıyordum teskler

    Yanıtla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir