>2010 SBS’ye Yurt Dışından Başvuru Nasıl Yapılacak

>Yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı olmayan okullarda eğitim gören öğrencilerden başvuru yapmak isteyenler ise ‘http://www.meb.gov.tr’ ile ‘http://oges.meb.gov.tr’ adreslerinde yayımlanan e-başvuru kılavuzunda yer alan ‘EK-1 formu’ ile başvuruda bulunacak.
Bu form, büyükelçilik veya konsolosluk yetkililerince onaylanacak ve başvuru süresi içinde, Ziraat Bankası
Beşevler şubesindeki hesaba 10 TL sınav ücretinin yatırıldığını gösteren dekont ve bir adet öğrencinin vesikalık fotoğrafı ile EĞİTEK Genel Müdürlüğüne APS veya dengi posta yoluyla gönderilecek. Faksla gelen formların aslı gelmediği sürece başvuru yapılmış sayılmayacak.
İlköğretimin 6’ıncı, 7’nci ve 8’inci sınıflarının tamamını veya bir kısmını yurt dışında MEB’e bağlı olmayan eğitim kurumlarında gören öğrenciler, öğrenim belgesiyle başvurarak TEOG’ye katılabilecek. Bir ya da iki sınıfın TEOG’sine katılmayan öğrenciler, bir sonraki yılın TEOG ile birlikte katılmadıkları sınıf veya sınıfların TEOG’sine katılabilecek.
Sınavlarda özel hizmet alması gereken özürlü öğrenci varsa okul müdürlükleri bu öğrencilerin bağlı bulunduğu Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğüne yönlendirerek özür bilgilerinin sisteme işlenmesini sağlayacak. Özürlü öğrencilerin beyan ettiği rapor ya da belgenin bir örneği Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğünde saklanacak. Bu öğrencilere ait özür durumlarını gösteren belgeler EĞİTEK Genel Müdürlüğüne gönderilmeyecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir