2011 Sonbahar Dönemi TUS Başvuru Kılavuzu Sınav Tarihi – ÖSYM

ÖSYM (Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi) 8 Ağustos2011 tarihi itibariyle yaptığı resmî bir duyuruyla 2011 Sonbahar Dönemi TUS (Tıpta Uzmanlık Sınavı) Başvurularına, başvuru tarihlerine ve başvuru şartlarına ilişkin bir açıklama yaptı. İşte ÖSYM’nin resmî duyurusu:

BASIN DUYURUSU

(8 Ağustos  2011)

2011- Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) Sonbahar Dönemi:

Başvurular

Tıpta uzmanlık eğitimi görmek üzere Sağlık Bakanlığı eğitim hastanelerine, üniversitelerin tıp fakültelerine ve Gülhane Askeri Tıp Fakültesine alınacak adaylar için “2011-Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) Sonbahar Dönemi”, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından, 25 Eylül 2011 tarihinde Ankara’da yapılacaktır.

2011-TUS Sonbahar Dönemi Sınavı, Tıpta Uzmanlık Kurulunun uygun görüşleriyle, 25 Eylül 2011 tarihinde iki oturumda tamamlanacaktır. Sınavın sabah oturumunda Yabancı Dil Sınavı, öğleden sonraki oturumunda Bilim Sınavı yapılacaktır.

Sınava başvurular, 8 Ağustos – 17 Ağustos 2011 tarihleri arasında olacaktır.

Başvurular elektronik ortamda yapılacaktır. Son iki yıl içinde ÖSYM tarafından yapılan herhangi bir sınava Başvuru Merkezi aracılığıyla başvurmuş olan adaylar başvurularını isterlerse bireysel olarak internet aracılığıyla, isterlerse bir Başvuru Merkezi aracılığıyla yapabileceklerdir. Diğer adaylar başvurularını başvuru merkezleri aracılığıyla yapacaklardır. Başvuruda 3,00 TL olan Başvuru Hizmeti Ücreti de adaylar tarafından ödenecektir. Başvuru merkezleri ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr  internet adresinden duyurulacaktır. Sınav ücreti başvuru işleminden önce ilgili bankaya yatırılmalıdır.

Bu sınava başvurma, sınavın uygulanması ve değerlendirilmesi ile yerleştirme işlemlerine ilişkin bilgiler, 2011-TUS Sonbahar Dönemi Kılavuzu’nda yer alacaktır. Adaylar, Kılavuz ile Aday Bilgi Formuna başvuru süresi içinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabilirler. (Kılavuz aşağıda eklidir)Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır.

Tıp fakültesi mezunları, tıp dışı meslek mensupları ve sınav tarihine kadar stajyerliğini tamamlamış teğmen, üsteğmen veya yüzbaşı rütbesindeki askeri sağlık personelinin yanı sıra, tıp fakültesi mezunu yabancı uyruklu adaylar da bu sınava başvurabilirler.

2011-TUS Sonbahar Dönemi ile ilgili ayrıntılı bilgi sınav kılavuzunda verilmektedir. Sınava başvuracak adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

Adaylara duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI
2011 Sonbahar Dönemi TUS Başvuruları,ÖSYM 2011 Sonbahar Dönemi TUS Sınav Tarihi,Sonbahar Dönemi TUS Başvuru Şartları 2011,2011 Sonbahar Dönemi TUS Başvuruları nasıl Yapılacak,25 Eylül 2011 TUS Başvuruları

2011-TUS Sonbahar Dönemi Başvuru Kılavuzu
 Başvuru Kılavuzu (08.08.2011)
 Aday Bilgi Formu
 Başvuru İşleminde Adayların İzleyeceği Yol
 Başvuru Merkezleri

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir