2011 Sonbahar Dönemi KPDS Başvuruları Başladı

KPDS'ye başvurular başlıyorÖSYM ( Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi) , 2011-KPDS ( Kamu Personeli Dil Sınavı ) Sonbahar Dönemi sınavının 20 Kasım’da yapılacağını, sınava başvuruların ise 26 Eylül-5 Ekim tarihleri arasında alınacağını açıklandı.

YÖK’ten yapılan açıklamaya göre, sınav Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Konya, Malatya,Samsun, Sivas, Trabzon ve Van illeriyle Lefkoşa’da gerçekleştirilecek.

2011-KPDS Sonbahar Dönemi Başvuru Kılavuzu ve Merkezleri
 Başvuru Kılavuzu
 Aday Bilgi Formu
 Başvuru İşleminde Adayların İzleyeceği Yol
 Başvuru Merkezleri

Sınav, Almanca, Arapça, Bulgarca, Çince, Danimarkaca(Danish Dili), Ermenice, Farsça, Fransızca, Gürcüce, Hollandaca (Dutch Dili), İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Korece, Lehçe, Macarca, Portekizce, Rumence, Rusça, Sırpça, Ukraynaca (Ukraince) ve Yunanca olarak yapılacak.

Almanca, Arapça, Bulgarca, Farsça, Fransızca, İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Rusça ve Yunanca için sınavlarda çoktan seçmeli sorulardan oluşan testler kullanılacak. Bu diller için sınavda sözcük bilgisi, dilbilgisi, çeviri ve okuduğunu anlama soruları bulunacak. Diğer dillerdeki sınav ise Türkçe’ye ve yabancı dile çeviri şeklinde gerçekleştirilecek.

26 Eylül-5 Ekim 2011 tarihleri arasında yapılacak başvurular, elektronik ortamda alınacak.

Son 2 yıl içinde ÖSYM tarafından yapılan herhangi bir sınava başvuru merkeziaracılığıyla başvurmuş adaylar başvurularını isterlerse bireysel olarak internetaracılığıyla, isterlerse bir başvuru merkezi aracılığıyla yapabilecek. Diğer adaylar başvurularını başvuru merkezleri aracılığıyla yapacak.

Başvuruda 3 TL olan başvuru hizmeti ücreti de adaylar tarafından ödenecek. Başvuru merkezleri ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden duyurulacak. Sınav ücretinin başvuru işleminden önce ilgili bankaya yatırılması gerekiyor.

Adaylar, 2011-KPDS Sonbahar Dönemi kılavuzu ile aday bilgi formuna başvuru süresi içinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabilecek. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacak.

20 Kasım’da yapılacak sınav hakkında ayrıntılı bilgi, 2011-KPDS Sonbahar Dönemi Kılavuzundan edinilebilecek.

AA – 23 Eylül 2011

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir