2011 Türkçe Olimpiyatları Başlama Bitiş Tarihleri Kaç Gün Sürecek

Türkçe bayramı bugün başlıyorTam bir yıldır özlemini çektiğimiz 2011 Türkçe Olimpiyatları bu akşam (15 Haziran 2011 ) Dolmabahçe Sarayı’nda gerçekleştirilecek muhteşem açılış töreniyle serüvenine başlıyor. Peki 2011 Türkçe Olimpiyatları Ne Zaman Başlayacak ve Ne Zaman Bitecek ? İşte detaylar:

130 ülkeden yaklaşık bin öğrenci 15 gün boyunca şiir, şarkı ve halk danslarıyla Türkiye’ye ‘Türkçe Bayramı’ yaşatacak.Dünyanın sayılı organizasyonları arasında yer alan ve Türkiye’ye her yıl ‘Türkçe Bayramı’ yaşatan Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’nın 9.su bugün başlıyor. 15-30 Haziran 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilecek tarihî olimpiyatlara 130 ülkeden gelecek 1.000 finalist öğrenci katılacak. Dilleri, dinleri, renkleri ve kültürleri ayrı olan dünyagençlerinin 15 gün boyunca ortak dilleri Türkçe olacak. Önceki olimpiyatlarda ‘Sevgi dili ile buluşuyor, yarışıyoruz’ ve ‘Aynı dili konuşuyoruz’ sloganlarını kullanan Türkçe Olimpiyatları, bu yıl Yunus Emre’nin dizeleriyle ‘Gelin tanış olalım’ diyecek. Bu yıl olimpiyatlarda özellikle ülkelerin kendi kültür renklerini yansıtabilmelerine özel önem verdiklerini söyleyen Türkçe Olimpiyatları Genel Sekreteri Tuncay Öztürk, “Dünya bizi tanırken, bizim insanlarımızın da dünyayı ve kültürünü tanımasını hedefliyoruz.” dedi. Uluslararası Türkçe Öğretimi Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından düzenlenen 9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları kapsamında bugün öğrenciler ‘olimpiyat köyü’ haline gelen Kızılcahamam Asya Termal Tesisleri’ne giriş yapacak. Akşam ise Dolmabahçe Sarayı’nda basın veiş dünyasından katılımın olacağı muhteşem bir açılış töreni gerçekleştirilecek. Açılış töreninde dünya gençleri Türkçe okuyacakları şarkı ve şiirler ile Türkçe Olimpiyatları’nı başlatacak.

Atatürk Türk Dili Ödülü SaakaŞvili’ye verilecek

Türkçe Olimpiyatları kapsamında yurtiçinde ve yurtdışında dünya barışına veya Türk dili ve kültürüne katkısı olanlara verilen ‘Atatürk’, ‘Ali Şir Nevai’ ve ‘İsmail Gaspıralı’ Türk dili ödüllerinin sahipleri belli oldu. Meclis Milli Eğitim Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Sağlam’ın başkanlığını yaptığı Tertip Komitesi’nin belirlediği özel ödüllerden Atatürk Türk Dili ödülü bu yıl Gürcistan Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili’ye verilecek.

‘İsmail Gaspıralı Türk Dili Ödülü’ ünlü gazeteci-yazar Mehmet Barlas’a gidecek. ‘Türk diline, kültürüne ve Türkiye’nin tanıtımına katkısı olan sanat, ilim ve fikir adamlarına’ verilen Ali Şir Nevai Türk Dili Ödülü’ne de Amerika’da yaşayan ünlü sanatçı Ömer Faruk Tekbilek layık görüldü.

Şiir ve şarkı finali İstanbul’da

Bu yıl olimpiyat etkinlikleri Ankara ve İstanbul başta olmak üzere, Sakarya, Bursa, Balıkesir, Edirne, Van, Sivas, Kayseri, Konya, Eskişehir, Denizli, Afyonkarahisar, İzmir, Trabzon, Samsun, Adana, Mersin, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Karaman, Erzurum, Antalya, Gaziantep dahil 24 ilde yapılacak. 18-19Haziran’da Ankara Altınpark’ta yüz binlerce kişinin izleyeceği ‘Kültür Şöleni’ düzenlenecek. Türkiye Kültür Şöleni’nde 130 ülkenin kültürlerini, yemeklerini ve kıyafetlerini görme imkânı bulacak. Bu yıl şarkı ve şiir yarışmalarının finali İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. İstanbul’da ayrıca 30 HaziranPerşembe günü Sinan Erdem Spor Salonu’nda bir ‘kapanış töreni’ yapılacak.

Zaman – 15 Haziran 2011

Türkçe Olimpiyatlarının Bitiş Tarihi 2011,2011 Türkçe Olimpiyatları Kaç Gün Sürecek,Türkçe Olimpiyatlarının Başlama Tarihi 2011,2011 Türkçe Olimpiyatları Ne Zaman Sona Erecek,Türkçe Olimpiyatı Ne Kadar Sürecek

4 thoughts on “2011 Türkçe Olimpiyatları Başlama Bitiş Tarihleri Kaç Gün Sürecek

  • 31/10/2014 tarihinde, saat 12:29
    Permalink

    rafet bey yazdıklarına noktasına virgülüne katılıyorum.

    Yanıtla
  • 13/05/2014 tarihinde, saat 20:22
    Permalink

    Şu güzel orğanizasyonları, ülkesini, dilini, dinini 149 devlette okul kurarark tanıtım yapmak olağan üstü olsa gerek. Süper güçlerin yapamacağını, yanından geçemeyeceği etkinlikler gerçekleştiriliyor. Sizleri sevmek, sizlere yardımcı olmak en büyük ibadet olarak görüyorum, önünüze set kurmak isteyenlere ise acıyorum, üzlüyorum, Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın diyorum. Yolunuz açık olsun gönüllü kahramanlar ve Sn. GÜLENEFENDİYE BİNLERCE TEŞEKÜR EDİYORU.

    Yanıtla
  • 19/03/2014 tarihinde, saat 16:03
    Permalink

    Şu anda yaşanan hükümet-cemaat arasında yaşanan akıl donduran suçlamalara rağmen ben cemaati seviyorum,sevgimden nokta kadar eksik yok. HATA AKP2de

    Yanıtla
  • 27/06/2011 tarihinde, saat 19:07
    Permalink

    Valla ne söyleyim ne yazayımn bilmiyorum.Bu kadar gurur duyduğum ve gözyaşı döktügüm olmamıştı.Bu gözyaşları sevincimden kaynaklanıyor elbette..Bu güzelligin arakasanıdaki güzel insanlara ne kadar teşekür etsem azdır.Sevgiler, sayğılar sunarım szilere..

    Yanıtla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir