2012 YGS Öncesi Ailelere ve Adaylara Tavsiye Niteliğinde Uyarılar

YGS'ye girecek öğrencilere uyarılarYGS’nin önemine dikkat çeken uzmanlar çocuğun kaygısının ‘yapamazsın, kazanamazsın’ diye yanlış yöntemlerle artırılmaması gerektiğinin altını çizdi. Bu şekilde çocuğunun azmini ateşleyeceklerini sana aileler maalesef yanılıyorlar. İşte uzmanların diğer tavsiyeleri:

Üniversite sınavına girecek çocukları en çok baskı altına alan konuların başında anne baba baskısı olduğuna işaret eden uzmanlar,sınava yaklaşıldıkça ailelerde de telaşın üst seviyeye çıktığını belirtti.

Ailelerin daha sakin davranmasının iseöğrencilerin başarılarını olumlu yönde etkilediğini ifade eden uzmanlar “Öğrenci içinsınav özel adıyla YGS hayatının dönüm noktası, fırsatı, ikinci baharı yenidendoğacağı gündür.

Bizler anne baba olarak çocuğumuzun her şeyden çok daha önemli olduğunu sınavın biraraç olduğunu dil ile söyleriz ama bedendilimizle ise sen hele bir kazanama görürsün mesajını sıklıkla veririz. Bu daöğrencinin kaygısını artıran en önemli durumlardan biridir.

Oysa olması gereken kazanırsın, başarırsın sana güveniyorum mesajıvermektir. ‘Yapamazsın’ hiç demeyin. ‘Kazanamazsan’ diye tehdit etmeyin. Çocuğunuz için yaptığınız fedakârlıkları başına kakmayın.

CİHAN – 2012

YGS Öncesi Tavsiyeler,2012 YGS,YGS’ye Girecek Olan Öğrencilere Aileler Nasıl Davranmalıdır,2012 YGS Öncesi Aday Psikolojisi ve Anne Baba Tutumu,Anne Babalar YGS’ye Girecek Çocuğunu Nasıl Motive Etmeliler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir