2012 Eş Durumu Atamalarında 6 Aylık Evli Olma Şartı Var mı ?

Bugünlerde ortalıkta 2012 Ağustos-Eylül döneminde yapılacak eş durumu özrü grubu atamalarında eşler arasında ” En az 6 ay evli olma ” şartı aranacağı söylentileri dolaşmakta. Peki böyle bir şeyin yapılmasının imkanı var mı ? Eokulegitim.com olarak bu konu hakkında fikirlerimizi aktarmak istedik.

Bu şekildeki söylentilerin ana kaynağının facebook, twitter gibi sosyal ağlar ve çeşitli sitelerin (memurlar.net,egitimhane.com vb. )  forum bölümleri olduğunu söyleyelim. Bilindiği üzere Ömer DİNÇER , özür grubu atamaları yılda bir kez yapılmak üzere yaz tatiline kaydırdı ve özür grubu atamalarında il emrini kaldırdı. Böylesine radikal değişiklikler yapılınca , bazı art niyetli kişiler haliyle bu dediğimiz platformlarda felaket tellallığı yapmaya başladılar. Durum bundan ibarettir. MEB’in böyle bir şartı getirmesinin zaten mantıkla izah edilebilir bir tarafı yoktur , eokulegitim.com olarak böyle bir şartın getirilmesine ihtimal dahi vermiyoruz. Ayrıca MEB, bu durumla ilgili olarak geçenlerde resmî bir açıklama da yapmıştır. Açıklama şöyle:

MEB Özür Grubu Açıklaması :

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), öğretmenlerin özür gruplarına bağlı yer değiştirmeleri için henüz bir atama takviminin yayımlanmadığı bildirildi.

MEB Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamada, son günlerde kamuoyunda öğretmenlerin özür grubu tayinlerine ilişkin haberlerin gündeme geldiği anımsatıldı.

Açıklamada, 14 Kasım 2011 tarihindeyayımlanan Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Atamaları düzenleyen 37. maddesinde ”…Bakanlıkça belirlenen özür gruplarına bağlı yer değiştirmeler ise yaztatillerinde yapılır” hükmünün yer aldığı belirtildi.

Buradan hareketle öğretmenlerin özür gruplarına bağlı yer değiştirmeleri için henüz bir atama takviminin yayımlanmadığı vurgulanan açıklamada, bununla ilgili olarak Bakanlıkça yapılacak duyuruların takip edilmesini yeterli olduğu kaydedildi. ( Kaynak : AA – 21 Şubat 2012 )

Eokulegitim.com olarak , eş durumundan atama bekleyen öğretmenlerimizin bu şekildeki mesnetsiz bilgilere itimat etmemelerini öneriyoruz.

2012 Ağustos eylül ayı eş durumu özür grubu atamalarında 6 ay evli olma şartı olacak mı var mı ? , Eş durumu ataması 6 aylık evli olmak gerekiyor mu şart var mı

eokulegitim.com – 23 Şubat 2012

One thought on “2012 Eş Durumu Atamalarında 6 Aylık Evli Olma Şartı Var mı ?

  • 03/08/2012 tarihinde, saat 12:17
    Permalink

    2012 yaz dönemi eş durumu tayinleri için ne kadar süre önceden nikah yapmış olmak gerekir bana bu konu hakkında tam bir bilgi verebilirmisiniz

    Yanıtla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir