2012 Türkçe Olimpiyatları Finali 1. Olan Şarkı “Gülüm Benim” – Video

10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları 1. Olan Şarkı Dinle İzle Video  haberi …. 10’uncusu düzenlenen Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’nın şarkı finalinde, Türkmenistan’dan Ruslan Annamammedov İbrahim Tatlıses’in ‘Gülüm Benim’ parçasıyla birinci oldu. İkinciliği ise Azerbaycan’dan Sema Sultanova, üçüncülüğü de Endonezya’dan Patton Otlivio Latupeirissa kazandı.

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından bu yıl 10.  düzenlenen Uluslararası Türkçe Olimpiyatlarıkapsamındaki ‘Şarkının Yıldızları Finali’ Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış’ın katılımıyla Ataköy Sinan Erdem Spor Salonu’ndagerçekleştirildi.

Türkçe Olimpiyatları'nda 1. olan şarkı / VİDEO
Osman Tan Erkır’ın sunuculuğunda başlayan 10. Türkçe Olimpiyatları Şarkının Yıldızları Finali’İnsanlık El Ele Bayram O Bayram Olur’ şarkısıyla başladı. Daha sonra Kırgızistan’dan Aybek’inözel beceri kategorisindeki gösterisiyle İstanbullular heyecanlı anlar yaşadı. Programındevamında Senegal ve Amerika’dan gelen iki ayrı ekip birlikte Akdeniz yöresine ait halk oyunlarısergiledi. Pakistan’dan Hazzek Coşki özel beceri kategorisindeki gösterisinde bir öğretmeni canlandırdı. Hazzek izleyicilere heyecanlı anlar yaşattı. Tanzanya’dan kız öğrenciler Muş yöresine ait halk oyunları sergiledi.

İşte Ruslan Annamammedov – Gülüm Benim ( 1. Olan Şarkı )

[pro-player width=’480′ height=’350′ type=’video’ image=’https://www.eokulegitim.com//HLIC/7e69c11eb9a0e20d090b472f5554ff75.jpg’]http://videoserver.haber7.com/videos/h7mp4/20120606002159.mp4[/pro-player]

KAŞGARLI MAHMUT TÜRK DİLİ ÖDÜLÜ İKSV’YE

Her yıl düzenli olarak verilen Kaşgarlı Mahmut Türk Dili Ödülü’ne bu yıl Merhum Nejat Eczacıbaşı’nın kurduğu ve Bülent Eczacıbaşı’nın başında bulunduğu İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) layık görüldü. Bülent Eczacıbaşı’na ödülü Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay verdi. Bakan Günay, “Her yıl Türkçe Olimpiyatları’nın bir bölümüne mutlaka katılmayaçalışıyorum. Türkçemizin dünyanın dört bir yanında büyük bir görkemle dalgalandığını gördüğüm zaman ‘Bundan sonra dergahta, divanda, pazarda Türkçe konuşulacaktır.’ diyekonuştu.

Bakan Günay, sözlerini şöyle sürdürdü: “Karamanoğlu Mehmet Bey’in ruhunun şad olduğunu düşünüyorum. ‘Türkçem ağzımda anamın sütüdür’ diyen Yahya Kemal’in ruhunun şad olduğunu düşünüyorum. ‘Ülkemin bağımsızlığını koruduğu gibi dilini de yabancı dillerin boyunduruğundan mutlaka kurtaracaktır” diyen Mustafa Kemal’in ruhunun şad olduğunu düşünüyorum. Türkçe için çalışan öğretmenlerimizin gerçek vatanseverler olduğunu düşünüyorum ve onları içtenlikle alkışlıyorum. Onlar dilimize, kültürümüze medeniyetimize en büyük katkıları yapıyorlar. Ve dünyanın dört bir tarafıyla sağlam, yıkılmaz dostluk köprülerikuruyorlar. Türkçe aracılığıyla kardeşlik ve dostluk köprüleri kurmaya gayret eden herkesidünyanın neresinde olurlarsa olsunlar minnetle ve şükranla selamlıyorum.” dedi.

Ödülü alan Bülent Eczacıbaşı da, “40. kuruluş yıldönümünü kutlayan İKSV çok değerli bir ödülle onurlandırılmış oluyor. İKSV’yi bu ödüle layık gördükleri için seçici kurula tüm İKSV’liler adına çok teşekkür ediyorum. İKSV tam kırk yıldır aynı Türkçe olimpiyatları gibi insanlığın el ele vermesine kültür ve sanat yoluyla çalışmalarına devam ediyor. Türkçe olimpiyatlarına nice çok başarılı on yıllar diliyorum.” şeklinde konuştu.

ŞARKI FİNALİNİ KAZANANLAR BELLİ OLDU

Şarkının Yıldızları Finali’nde Türkmenistan’dan Ruslan Annamammedov İbrahim Tatlıses’in ‘Gülüm Benim’ parçasıyla birinci oldu. Gecenin birincisini Kayahan açıkladı. Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış da ödülünü verdi. Kayahan: “Az önce bir kızımız bana röportaj yapmak için geldiğinde Türk konuşuyor zannetmiştim. Herkes çocuklarına İngilizce, Fransızca ya da başka bir dil öğretiyoruz. Ben de dahil. Aslında bu dillerin çocuklarımızın zamanında da egemen olduklarını kabul etmiş oluyoruz değil mi. Türkçe Olimpiyatlarını bunu değiştirmeye talip oldukları için takdir ediyorum.” dedi.

Bakan Egemen Bağış da, “17 yıl gurbetçi olarak yaşamış bir arkadaşınız olarak Türkçe’nin ne kadar önemli olduğunu çok iyi bilirim. Şu an gurbette akşamın zorluğunu çeken herkese de saygılarımızı sevgilerimizi gönderiyorum. Benim de iki yavrum var. Biri 13 biri 18 yaşında. Diyorum ki siz şanslısınız. Bize okullarımızda Türkiye’nin 3 tarafı denizlerle 4 tarafı düşmanlarla kaplı diye öğretilirdi. Türkün Türk’ten başka dostu yoktur diye öğretilirdi. Kendi vatandaşlarımıza Türkçe öğretemezken dağa taşa ‘Ne mutlu Türküm’ yazmayı marifet zannederdik. ‘Geleceği tahmin etmenin en iyi yolu onu bizzat şekillendirmektir.’ diyor. İşte Türk okulları Türkçe’yi sadece bizim değil bütün dünyanın konuşmasını sağlayan ve Türkiye’nin her yerde sevgi ve saygıyla anılmasını sağlayan bir organizasyon. Bu işin fikir babasına, dünyanın dört bir yanında gencecik yaşında dilimizi öğretmeye çalışan bütün öğretmenlerimize gerçekten teşekkür ediyorum. Atatürk 1936’da beyler bir gün Sovyetler mutlaka çökecektir demişti ama o talimatı sümenaltı edilmişti. İşte Türk okulları Atatürk’ün o talimatını da gerçekleştiriyor.” şeklinde konuştu.

Türkçe Olimpiyatları birinci olan şarkı gülüm benim videosu , 5 Haziran 2012 Türkçe Olimpiyatları Birincisi dinle izle , 2012 Türkçe Olimpiyatları Final Video İzle

Şarkının Yıldızları Finali’nde ikinci olan öğrencinin Azerbaycan’dan Sema Sultanova olduğunu Kurtlar Vadisi Pusu’nun Polat’ı Necati Şaşmaz açıkladı. Sultanova’ya ödülünü TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin takdim etti.

Yarışmada Endonezya’dan Patton Otlivio Latupeirissa ‘Öyle Bir Kara Sevda’ şarkısıyla üçüncü oldu. 3’üncüyü Ahmet Özhan açıkladı, madalyasını Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı verdi. Sanatçı Ahmet Özhan, “Türkçe’ye bu kadar hakim olabilmek ve de şarkı sözlerinde hiçbir hata yapmadan, unutmadan hiçbir sözcüğü… Bu heyecanı çok iyi bilirim, ismini unutur insan. Yarışma ortamı da büsbütün bürür insanı.” şeklinde düşüncelerini dile getirdi.

Ekrem Dumanlı ise: “Olimpiyatlara her baktığımda ünlü bir düşünürün bir cümlesini hatırlıyorum. Diyor ki ‘Rüyalarını yazmak isteyenler uyanık kalmak zorundalar.’ Bu renk farkı gözetmeksizin her bir insanı Esma-i İlahiye’nin bir yansıması olarak görmektir.” dedi.

Geceye sanatçı, yazar, akademisyen ve oyuncu akını oldu. Sanatçılar Türkçe Olimpiyatları hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Geceye katılan yazar, sanatçı ve fikir adamları Türkçe Olimpiyatları’nın gurur duyulacak bir tablo olduğunu söylediler.

İşte o mesajlar:

Sibel Eraslan

Gurur duyduğumuz iftihar ettiğimiz bir süreç. Yıllar içerisinde büyük emekler dokundu bu güne geldi. Ve bu gün bütün dünyanın gözü Türkiye’de. Türkçemizi bütün dünya ülkelerinde görmek gittiğimiz ülkelerde kendi dilimizle

konuşan çocuklarla sarmaş dolaş olmak oldukça güzel hepimizin iftihar duyduğu bir mesele. Burada bir anne olarak da bu çocukları görmek çok önemli.Ümit Meriç

Çinden Adriyatik’e olan eski maceramız bu. Bizim coğrafyamızda unutulan Türkçenin yenidenbir dünya dili haline gelmesi yolunda ilk ve en önemli adımdır. Medeniyetimizin asırları kucaklayan derinliğini gelecek yüzyıllara taşıyan bir teşebbüstür. Kaybolan hafızamızı yenidenfetih çalışmasıdır. Emeği geçenden Allah’ın razı olması için dua ediyorum.

Nevval Sevindi

Yahya Kemal derki dilimiz anavatanımızdır. Türkçemiz anavatanımız dünyanın neresinde olursak olalım. Türk okullarında Türkçenin öğretilmesi Türk kültürünün ruhunun öğretilmesi çok önemli çok kıymetli bir dava. Emeği geçen herkesi kutluyorum.

Sinan Özen

Ben yakından takip ediyorum. Bu tablo övünülecek gurur duyulacak bir tablo. Dünyada dilimizin konuşulması gibi bir şey varmı. Düşünsenize gittiğiniz ülkelerde karşılaştığınız insanlar Türkçe konuşuyor. Bu yeterlidir başka söze gerek yok.

İsmail YK

Sevinerek geldim. Burada olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. 135 ülkeden gelen çocuklarımız var. Güzel Türkçemizin değişik dünya ülkeleri öğrencilerince öğrenilmesi çok güzel bir şey. Ben zaten televizyonlardan takip ediyorum. Yabancı bir insanın Türkçe konuşması bizi mutlu etti. Bu öğrencilerimizi yetiştiren eğitimcileri de çok tebrik etmek lazım. Çünkü bu kolay bir şey değil. Burada olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum.

Açelya Akkoyun

Çok gururu duyuyorum. Bir senede sunuculuğunu yapmak bana nasip oldu. Sunarken çok duygulanmıştım sahnede. Bu kadar büyük duygu selini ancak bu kadar düzenli bir organizasyon temsil edebilir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Önemli olan insanlara sevgiyle kendi varlığını aidiyetliğini tanıtabilmek. Türkçe olimpiyatları bunu çok başarılı bir şekilde yapıyor. Tekrar emeği geçen herkesi tebrike diyorum.

Mustafa Sandal

Muhteşem bir organizasyon bu gece burada kalplerimiz çarpacak. Bende burada olmaktan dolayı çok mutluyum ve çok gururluyum.

Deniz Seki

Türkçe olimpiyatları çok büyük bir organizasyon. Çok önemli bir hizmet. Dünyada 200 ülke var, bunun 135 inde, insanlar aynı dili, güzel Türkçemizle buluşuyor kaynaşıyor. Bu çok gururu verici bir olay. Gurur verici bir tablo. Bu güzel organizasyona emeği geçen herkesi ayakta alkışlıyorum.

Bülent Eczacıbaşı

Bizim kültürümüze, bizim dilimize ne kadar hakim olduklarını izlemekten büyük mutluluk duydum. Hepsi kendi dallarında son derece yetenekliler. Yarışmalarda başarılı oldukları için buradalar. Son derece etkilendim. Onlarla güzel dostluklar kurduk.

İbrahim Erkal

Hepsi harika hepsi mükemmel televizyonda zaten izliyordum. Burada canlı görme imkanı bulacağız. Bu tablo son yıllarda dünyanın en büyük organizasyonu herkesi kutluyorum. O zevki yeniden yaşamaya geldim.

Bedirhan Gökçe

Gurur verici bir tablo. Radyoya ilk başladığımda bu arkadaşların yurt dışına gittiğini duyuyordum ve demiştim bu gün niye Türkçe dünya dili olmasın 2020’lerde belki dünyanın konuşma dili Türkçe olursa şaşırmam.

Burak Kut

Çok büyük bir keyif dünyanın 4 bir tarafında insanların Türkçe konuşması kadar güzel bir şey olabilir mi? Bu anı kaçırmamak lazım bu yüzden buradayım.

One thought on “2012 Türkçe Olimpiyatları Finali 1. Olan Şarkı “Gülüm Benim” – Video

  • 06/06/2012 tarihinde, saat 16:34
    Permalink

    çocuk çok yakışıklı ya off

    Yanıtla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir