2014 KPSS Soru Dağılımları Lise Ön Lisans

osymkpssKPSS Lise Mezunları İçin Hangi Konular Çıkıyor, 2014 KPSS Soru Dağılımları Lise Ön Lisans

Ortaöğretim (Lise) ve Önlisans KPSS 27-28 Eylül 2014 tarihlerinde yapılacak. Sınava giren adayın öğrenim düzeyi yüksek olsa da sınavın değerlendirilmesi girilen düzeyden yapılacak.

Bu yılki KPSS’de soru sayısı açısından herhangi bir farlılık yok.

Genel Yetenek(60)

Türkçe ve Matematik sorularından oluşan genel yetenek bölümünde 60 soru çıkmaktadır.

Türkçe(30)

Türkçe soru sayısında da her hangi bir farklılık yapılmamıştır. Geçmiş yıllarda sözcük bilgisi, dil bilgisi, anlatım özellikleri, okuduğunu anlama konularından soru gelmekteyken bu yıl sözel akıl yürütme(muhakeme) becerilerini, dil bilgisi yazım kurallarını ölçen sorulara ağırlık verilecek. Türkçe sorularında mantık ön planda olacak.

Matematik(30 soru)

Sayısal ve mantıksal akıl yürütme becerilerini ölçen matematik sorularının sayısı 30. Matematik sınavındaki sorular ALES’e benzemektedir.

Genel Kültür(60 soru)

60 sorudan oluşan Genel Kültür bölümü; tarih, coğrafya, vatandaşlık ve güncel bilgiler sorularından meydana gelmektedir.

Tarih (27 soru)

Önceden 30 adet olan tarih soruları bu yıl 27 tane sorulacak.

Tarih soruları 30 dan 27’e düştü. Bu yıl yapılacak olan KPSS’de Selçuklu Devleti ve Öncesi Türk Devletlerinden 3 soru, Osmanlı Devletinden 9 soru, İnkilap tarihinden 12 soru çıkacak. Çağdaş Türk ve Dünya Tarihinden 3 soru sorulacak.

Coğrafya( 18 soru)

Coğrafya da soru sayısı aynı kaldı. Türkiye’nin fiziki özelliklerinden 7 soru, Türkiye’nin ekonomik özelliklerinden 13 soru, beşeri özelliklerinden ise 5 soru sorulacak.

Vatandaşlık Bilgisi(9 soru)

Vatandaşlık bilgisi soru sayısı da aynı kalan bölümlerden. Ancak bu yıl yapılacak olan sınavda devletler umumi ve özel hukukundan soru sorulmayacak. Hukukun temel kavramları ve medeni hukuktan 3 soru, anayasa hukukundan 3 soru ve idare hukukundan 3 soru sorulacak.

Güncel Konular(6 soru)

Her yıl olduğu gibi bu yıl da güncel konulardan 6soru sorulacak.

Lise ve Ön Lisans KPSS’de Kaç Soru Var Hakkında Görüşlerinizi Aşağıdan hemen Paylaşabilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir