2014 YGS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak

2014 YGS sonuçları ne zaman açıklanacak. ÖSYM Başkanı 2014 YGS sonuçları ne zaman belli olacak konusunda açıklama yaptı. İşte detaylar :

ÖSYM’nin başkanı Ali Demir ” Öğrencilerin hem sınava gireceklere yere alışmaları hem de ulaşım programlarını yapmaları açısından cumartesi günü saat 10 ile 15 arasında sınav binalarımız açık olacaktır. Adaylarımızın cumartesiden sınav binasına gidip yollarını öğrenmesini tavsiye ediyoruz. Hedeflediğimiz şey adayların en kısa sürede sonuçlarını öğrenebilmesi. Sonuçların çok kısa bir zamanda açıklanmasını planlamaktayız.” açıklamasını yaptı.

Ali Demir YGS öncesinde öğrencilere ve ailelere de bazı uyarılarda bulunan açıklama yaptı.

23 Mart günü yapılacak olan sınavı kendilerinin de büyük bir heyecanla beklediğini açıklayan Demir, ” Bu çabaların sonucunu alabilmeleri için öğrencilerimiz sınava huzur içinde gelmeli. Sınav yerlerini gördükten sonra öğrenciler açık havada bir yürüyüş yapıp kendilerini sınava hazırlamalı, gece de iyi bir uyku alsınlar” tavsiyelerinde bulundu. Aynı zamanda Demir açıklamasında geçen sene sınava 1 milyon 923 bin 33 kişinin başvurduğunu bu sene de sayının 163 bin daha fazla olduğunu söyledi.

indir (2)

Adayların 841 bin 742 tanesi lise son sınıfta öğrenci olduğunu, bu sayının da geçen seneye göre 50 bin kadar fazlalaştığını söyleyerek 4+4+4 düzenlemesinin ardından gelecek yıl bu sayının daha da fazla olacağını beklediklerini söyledi.

Soruların basımının, paketlemesinin ve diğer tüm işlemlerin bittiğini de ekleyen Demir, evrakların çoğunun araçlara yüklendiğini ve cumartesi saat 17.00’dan sonra merkezlerde olacağını bildirdi.

2014 YGS sonuçları ne zaman açıklanır hakkında yorum yapabilirsiniz. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir