Teknolojik gelişmelerin solunum sistemi sağlığına olumlu olumsuz etkileri

Teknolojik gelişmelerin getirdiği solunum hastalıkları, bu yazımızda sizlere teknolojinin zararları ve teknolojinin gelişmesiyle ortaya çıkan solunum hastalıkları hakkında bilgi vereceğiz.

Teknoloji her ne kadar insan hayatını kolaylaştıran en önemli gelişmeleri kapsasa da bazı zararları da bulunmaktadır ve özellikle bu zararlar insan sağlığını olumsuz yönde etkilemektedir. Mesela teknoloji insanları rahata alıştırdığı için insanların fazla hareket etmesi azalır ve bunun sonucunda da hareketsizliği bağlı kilo alma, obezite ve obeziteye bağlı kalp, şeker, tansiyon ve kanser gibi ağır hastalıklar ortaya çıkmaktadır. Bulunduğumuz teknololji yüzyılında geçmiş yüzyıllara göre bu tarz hastalıkların ne kadar da arttığını hep birlikte gözlemlemekteyiz. Bununla birlikte teknolojinin gelişmesi çevre kirliliğini de arttırmakta ve bu durum sadece insanları değil diğer bütün canlıları etkilemektedir.

Teknolojik gelişmeler makineleşmeyi beraberinde getirmiştir. Makineler yakıt olarak fosil yakıtlarla çalışır. Bu yakıtlar doğaya karbon salınımı yapar ve bu da havanın kirlenmesine neden olur. Kirli havalarda yaşayan insanların akciğerleri bunlardan olumsuz etkilenir ve akciğer hücrelerinde bozukluklar ve akciğer kanseri gibi ciddi sorunlar yaşanır. Ayrıca vücudumuz yeterince oksijen alamadığı için nefes darlığı, astım, koah gibi hava kirliliğine bağlı olan solunum hastalıkları da ortaya çıkabilir. Görüldüğü gibi teknoloji sadece insanları belli bir hastalığa değil her hastalığa sürükleyebilmektedir.

indir

Teknolojinin Gelişmesiyle Birlikte Ortaya Çıkan Solunum Hastalıkları Hakkında Yorumlarınızı Aşağıda Hemen Bizimle Paylaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir