Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği Mesleği Hakkında Bilgiler

Üniversiteye hazırlanan adaylar için, Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği hakkında çeşitli kaynaklardan en yeni bilgileri derledik. Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği mesleğine karar vermeden önce bu bilgileri göz önünde bulundurmanın yararlı olacağını düşünüyoruz(e-okul)

Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği

Genel Tanım:

Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği programı, iç sularda ve denizlerde yaşamakta olan canlıların hayatını inceler, avlanma yöntemlerini belirler, su ürünleri işleme ve değerlendirme teknolojisi, genel oşinografi ve gemi yapımı, onarımı, yönetimi ile sualtı tekniği konularında çalışacak insan gücünün yetiştirilmesini sağlar,  gerekli araştırmaları yapar.

Faaliyet Alanları:

Yurt içinde ve yurt dışında su ürünleri alanında, deniz ve iç sularda faaliyet gösteren her türlü kamu ve özel kuruluşta görev alabilirler. Ayrıca çeşitli kredilerden yararlanmak suretiyle su ürünleri yetiştirme çiftlikleri kurarak ve su ürünleri avcılığına yönelerek yurt ekonomisine girişimci olarak katkıda bulunabilirler.

Mesleğin Gelecek 10 Yıldaki Durumu:

Coğrafik özelliklerine rağmen balıkçılık sektörü ülkemizde yeni yeni gelişmekte olup devlet desteğiyle bu alanda yapılan yatırımlar gün geçtikçe artmaktadır, gelecek 10 yılda bu mesleğin daha da önem kazanacağı beklenmektedir.

Bu Mesleği Seçenlerde Ne Gibi Nitelikler Olmalı:

Yenilikleri izleme ve uygulama konusunda duyarlı olması

Sistemli ve düzenli çalışma konusunda istekli olması

Fen bilimlerine (özellikle mekanik ve zoolojiye) ve ekonomiye ilgi duyması

Araştırmaya yönelik çalışmalar yapmayı sevmesi

İkna yeteneğinin ve iletişim becerisinin yüksek olması

İşbirliğine açık olması

Dikkatli, sabırlı ve sorumluluk sahibi olması

Açık havada çalışmaktan hoşlanması gerekir.

BALIKÇILIK TEKNOLOJİSİ MÜHENDİSLİĞİ (MF–4)

ÜNİVERSİTE ADI Öğretim Şekli 2009 TABAN PUAN 2009 0,8 BAŞ SIRA 2010 TAHMİNİ P.

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ    220,196 365,000 333,191

ORDU ÜNİVERSİTESİ   208,958 369,000 316,186

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ  (İÖ) 190,721 373,000 288,590

ORDU ÜNİVERSİTESİ (İÖ) 188,192 373,000 284,764

Eokulegitim.com
Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği Bölümü Hakkında Bilgi, Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği Bölümü Mesleği İş İmkanları, Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği Bölümü Taban Puanları 2015 – 2011, Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği Çalışma Alanları ve Koşulları Şartları, Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği Kazanç Durumu, Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği Mesleği Çalışma Koşulları – Şartları, Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği Mesleği İş Alanları, Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği Mesleği Maaşları, Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği Mesleği Özellikleri ve Zorlukları, Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği Mesleğinin Geleceği, Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği Meslek Rehberi, Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği Mezunları Ne İş Yapar, Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği Tercih Edilir mi

Bu Bölüm Hakkındaki Düşüncelerinizi Aşağıdaki Yorum Aracılığıyla Hemen Paylaşabilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir