Bebek Gelişimi İçin Neler Yapılmalıdır

Bebek gelişimi, bebek gelişimi ay ay nasıl olur hakkında bilgi vereceğiz.

Bir bebek dünyaya gözünü açtığı andan itibaren çevresini ve yaşantısını anlamaya ve keşfetmeye başlar. Çevresinde olup bitenleri anlamaya çalışır. Kendini güvende hissedebilmek için nesnelere ve insanlara dokunur. Konuşamadığı için derdini vücut dili veya ağlama yoluyla anlatır.

Çocukta zeka gelişimi küçük yaştan itibaren başlar. Çocuk bir şey anlamaz diye düşünmeyin. O bu yaşlarda her gördüğü şeyi beynine rahatça kaydeder ve yıllar sonra bilinçaltında tekrar kullanmak için saklar. Bunun yanı sıra bebekte dil gelişimi göz kontağı kurularak sağlanır. Bebekle konuşurken onun yüzüne bakın ve söyleyeceğiniz şeyleri teker teker anlatın. Bu şekilde bebeğinizle ileride daha sağlıklı bir iletişim kurabilirsiniz. Bebekler ilk aylarda oyuncaklar dışındaki her nesneyi inceler ve ne işe yaradığını anlamaya çalışır. Bu süreçte renkli eşyalar onun daha fazla ilgisini çekecektir. Bebeğin motor gelişiminin sağlanması için farklı ortamlarda yaşaması, oynaması ve başka insanlarla da tanışması önemlidir.

Son bir notla yazımızı bitirelim. Bebeklere bu yaşlarda fazla bilgi öğretilmemelidir. Her insanda olduğu gibi bebeklerde de belli bir beyin kapasitesi vardır ve bunun aşılması durumunda sağlıklı bir gelişim göstermemektedir.

indir (1)

Bebek Gelişiminin Önemi Hakkında Yorumlarınızı Aşağıda Hemen Bizimle Paylaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir