Buğday İle İlgili Atasözleri ve Anlamları

Buğday Hakkında Söylenen Atasözleri, Buğday İle İlgili Atasözleri ve Anlamları

Dilimizde kişilere öğüt vermek amacıyla söylenmiş birçok atasözü bulunmaktadır. Buğday bu atasözlerinde işlenen temalardan bir tanesidir. Aşağıda buğday ile ilgili söylenmiş atasözlerine yer verilmiştir:

Aç tavuk kendini buğday ambarında sanır: Bazı şeylerden yoksun olan kimselerin her zaman bu şeylerin sahibi olduklarını düşünmeleri durumunda söylenmiş olan bir atasözüdür.

Buğday ekmeğin yoksa buğday dilin demi yok: Evimize gelen misafirleri ağırlama durumunda söylenmiş bir atasözüdür. Kişi evine gelen misafire güzel şeyler ikram edemese bile onu tatlı dl ile ağırlamalıdır.

Buğday başak verince orak pahaya çıkar: Bazı şeylerin değeri kendisine olan ihtiyaç arttığı zaman artar.

Buğday ile koyun geri yanı oyun: Köylüler içinönemli olan şeyler yetiştirdikleri bitkiler ve hayvanlarıdır, çiftçi için geri kalanların hiçbir önemi yoktur.

Buğdayım var deme ambara girmeyince, oğlum var deme yoksulluğa düşmeyince: Kişi elinde olan şeylerin gerçekten var olup olmadığını bu şeye ihtiyaç duyduğunda anlar. Yine aynı şekilde insan çocuklarının da gerçekten vefalı olup olmadığını zor duruma düştüğünde anlar.

Buğday ile İlgili Atasözleri ve Anlamları Hakkında Görüşlerinizi Aşağıdan Hemen Paylaşabilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir