Burslu Özel Okulların Avantajları Ve Dezavantajları

Burslu Olarak Özel Okulları Kazanmanın Avantajları Ve Dezavantajları

Günümüzde her geçen gün düşen üniversite puanlarıyla birlikte artık burslu olarak alan özel okullarda bir ticaret sistemine dönüştü. Puanlarını en alt tabana kadar indiren özel okulların birçoğu, çok düşük puanlardaki öğrencilere bile %100 burslu olarak öğrencilere bölüm sağlamaya başladı. Haliyle bu durumda bedavaya okumanın yanında dezavantajlarında oluşmasına sebep verdi. Burslu olarak özel okullarda okumanın avantajları ve dezavantajlarının neler olduğunu merak edenler için açıklıyoruz;

sinifogrenciler

Burslu Özel Okulların Avantajları;

1) Öğrenci istediği bölümde bir yıl boyunca para vermeden dilediği gibi okuyabilmektedir.

2) Özel okullarda, eğitim hayatında başarılı işlere imza atmış olan ve profesörlük seviyesinde olan kişiler tarafından eğitim verilmektedir.

3) Eğitimi kalitelidir ve imkanları çok daha kuvvetlidir.

4) Öğrenci sayısının az olmasıyla birlikte verilen eğitim daha iyi anlaşılmaktadır.

Burslu Özel Okulların Dezavantajları;

1) Öğrenci her ne kadar burslu olarak bu üniversiteleri kazansa da herhangi bir dersten kaldığı takdirde bursu bu duruma etki etmemektedir. Bu yüzden de öğrencinin bu dersten geçebilmek için yaz okulu ve ders ücretini yatırması gerekmektedir. Özel okullarda ise ders ücretleri ve yaz okulu ücretleri normal bir üniversiteye göre 10 kat daha fazladır.

2) Yaşam standartları çok yüksek olduğundan kişiye psikolojik olarak zarar verebilmektedir.

3) Günümüzde çok fazla kişinin özel okul mezunu olması sebebiyle piyasa içerisinde birçok kişi tarafından pekte önceliği olan yerler arasında değillerdir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir