Cahiliye Devri Nedir Kısaca Özellikleri

Bu yazımızda, sizlere Cahiliye Devri Nedir Kısaca Özellikleri Kısaca bu konu hakkında bilgiler vereceğiz.

cahiliye devri ile ilgili görsel sonucu

İslamiyetin ortaya çıkmış olduğu dönemler gibi eski dönemler içerisinde insanların gerçek, nitelikli bilgiye ulaşması hayli zor bir durumdu. Bu sebepten dolayı insanlar arasında bilginin, ilmin var olması ve yayılması ancak 18.yüzyılda matbaaların yoğun şekilde kullanılması sonucunda oluşmuştur.

İslamiyetin ortaya çıktığı dönemden önce Arap yarımadasında da durum aynıydı. Cahiliye Devri, Hz. Muhammed’in ilminden önce Arap yarımadasında yaşayan insanların içerisinde bulunduğu durumu ifade etmek için kullanılmaktadır. O dönemler içerisinde hiç bir bilginin ve ilmin hakim olmadığı bu topraklar üzerinde pek çok kötülük, zulüm hüküm sürmekteydi.

İslamiyetin emirleri olan adaletin, alçakgönüllülüğün ve hoşgörünün çok uzak olduğu Arap toplumu içerisinde bazı kültürel alışkanlıklar vardı. Örnek vermek gerekirse, bunlardan bazıları şu şekildedir;

  • Henüz yeni doğan bebekler, sadece kız olduklarından dolayı diri diri gömülüyorlardı.
  • Toplum içerisinde keskin sosyal sınıf ayrımları bulunmaktaydı.
  • Köle almak, satmak serbestti ve efendiler, köleleri diledikleri gibi kullanarak onlara eziyet ediyorlardı.
  • Mekke’nin ileri gelenleri tarafından oluşturulan putlar, ticari malzeme olarak kullanılıyor ve insanlar bu putlara tapıyorlardı.
  • Toplum içerisinde içki, kumar, rüşvet, zina gibi davranışlar yapılıyor, yalan, dedikodu, iftira gibi şeylerden kimse kendisini sakınmıyordu.

Toplum içerisinde yaşamakta olan insanlarda, yeterli ilmi bilgi olmadığından dolayı bunlar ve bunlar gibi pek çok davranış meşruu görülüyordu. Ancak Hz. Muhammed, Allah’ın sözü ile insanlara ulaştığında başta Mekke’nin ileri gelenleri, kendi çıkarlarını korumak adına ona karşı çıktılarsa da İslamiyetin kısa süre içerisinde bu coğrafyayı kaplamasına engel olamamışlardır.

Cahiliye Devri Nedir Kısaca Özellikleri Adlı Yazımızla İlgili Düşüncelerinizi Yorum Kısmından Yazabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir