Geomatik Mühendisliği Mesleği Hakkında Bilgiler

Üniversiteye hazırlık yapan adaylar için, Geomatik Mühendisliği hakkında çeşitli ve güvenilir kaynaklardan en yeni bilgileri ve bölümün puanlarını derledik. Geomatik Mühendisliği mesleğine karar vermeden önce bu bilgileri göz önünde bulundurmanın faydalı olacağını düşünüyoruz.

Geomatik Mühendisliği

Genel Tanım:

Programın amacı, coğrafi bilgi sistemleri, fotogrametri, jeodezi, kartografya, ölçme tekniği ve uzaktan algılama konularının kavramları, ilkeleri ve yöntemleri hakkında derinlemesine bilgi ve beceriyi taşıyan, yeni teknolojilerin uygulanması konusunda analitik, modele dayalı ve deneysel araştırma ve sorgulamaları yönetme ve tasarımlama, eleştirel yorumlayabilme becerisine, mühendislik pratiği üzerindeki ticari, çevresel ve etik bağlayıcılıklar hakkında bilgili, farklı disiplinlerden ve seviyelerden oluşmuş bir ekibin üyeliğini ve liderliğini yapabilecek etkin bir işlevselliğe, ulusal ve uluslararası bağlamda etkin iletişim ve çalışma becerisine sahip mühendisler yetiştirmektir.

Faaliyet Alanları:

Mezunlar, Jeodezi, Ölçme, Fotogrametri, Uzaktan Algılama, Coğrafi/Arazi Bilgi Sistemleri, Küresel Konumlama Sistemleri (GPS), Kartoğrafya ve Veritabanı Sistemleri alanlarında çalışabilirler.

İş Bulma Olanakları ve Kazanç Durumu:

Bayındırlık ve İskan, Enerji ve Tabi Kaynaklar, Ulaştırma bakanlıklarında, Tapu ve Kadastroda ve belediyelerde çalışabilirler. Özel sektörde, özellikle inşaat sektöründe iş bulma olanakları da gelişmektedir.

Bu Mesleği Seçenlerde Ne Gibi Nitelikler Olmalı:

Çizim yapabilme yeteneği

2 boyutlu çizim yapılmış cisimleri ve şekilleri 3 boyutlu algılayabilme zihinde canlandırabilmesi

Cisimler ve şekiller arasında bağlantı kurabilme yeteneğine sahip olması

Sabırlı ve dikkatli olması

İyi bir gözlemci olması

Açık havada çalışmaktan ve seyahatten hoşlanması

Araştırma yapmayı sevmesi

Ayrıntıya dikkat edebilmesi ve titiz olması gerekir.

GEOMATİK MÜHENDİSLİĞİ (MF–4)

ÜNİVERSİTE ADI Öğretim Şekli 2009 TABAN PUAN 2009 0,8 BAŞ SIRA 2010 TAHMİNİ P.
İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 321,029 40,400 485,767

Eokulegitim.com
Geomatik Mühendisliği Bölümü Mesleği İş İmkanları – Olanakları, Geomatik Mühendisliği Bölümü Puan Türü Nedir, Geomatik Mühendisliği Bölümü Taban Puanları 2015 – 2011, Geomatik Mühendisliği Çalışma Alanları ve Koşulları Şartları, Geomatik Mühendisliği Kazanç Durumu, Geomatik Mühendisliği Mesleği Çalışma Koşulları – Şartları, Geomatik Mühendisliği Mesleği İş Alanları, Geomatik Mühendisliği Mesleği Maaşları, Geomatik Mühendisliği Mesleği Özellikleri ve Zorlukları, Geomatik Mühendisliği Mesleğini Seçecek Olanlarda Nasıl Özellikler Olmalıdır, Geomatik Mühendisliği Mesleğinin Geleceği, Geomatik Mühendisliği Meslek Rehberi, Geomatik Mühendisliği Mezunları Ne İş Yapar, Geomatik Mühendisliği Nedir, Geomatik Mühendisliği Nedir – Bölümü Hakkında Bilgi, Geomatik Mühendisliği Tercih Edilir mi

Bu Bölüm Hakkındaki Düşüncelerinizi Aşağıdaki Yorum Aracılığıyla Hemen Paylaşabilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir