Hidrojeoloji Mühendisliği Mesleği Hakkında Bilgiler

Üniversiteye hazırlık yapan adaylar için, Hidrojeoloji Mühendisliği hakkında çeşitli ve güvenilir kaynaklardan en yeni bilgileri ve bölümün puanlarını derledik. Hidrojeoloji Mühendisliği mesleğine karar vermeden önce bu bilgileri göz önünde bulundurmanın faydalı olacağını düşünüyoruz.

Hidrojeoloji Mühendisliği

Genel Tanım:

Hidrojeoloji programında yeraltı ve yerüstündeki akışkan kaynakların karakteristiklerini saptamak üzere çalışmalar yapabilecek nitelikteki insan gücünü yetiştirmeye yönelik eğitim verilir.

Faaliyet Alanları:

DSİ, MTA, Çevre Genel Müdürlüğü ve belediyelerde içme, kullanma ve sulama amacıyla, hidrolik ve jeotermal enerji üretimi için gerekli miktarda ve kalitede yeraltı suyunun varlığını saptamak ve suyu kirletici etkilerden korumaya yönelik danışmanlık hizmeti verirler.

İş Bulma Olanakları ve Kazanç Durumu:

Hidrojeoloji mühendislerinin geniş bir çalışma alanı bulunmamakla birlikte jeoloji mühendislerinin çalıştığı alanlarda çalışabilirler.

Mesleğin Gelecek 10 Yıldaki Durumu:

İş olanaklarının gelecekte değişme olasılığı düşüktür.

Bu Mesleği Seçenlerde Ne Gibi Nitelikler Olmalı:

Jeoloji ve kimyaya ilgi duyması ve bu konuda başarılı olması

Grup çalışmasına açık olması

İletişim becerisinin yüksek olması

Olayları derinlemesine incelemeye meraklı olması

Sabırlı ve dikkatli olması

İyi bir gözlemci olması

İnceleme ve araştırma merakının olması

Açık havada çalışmayı seviyor olması gerekir.

HİDROJEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ (MF–4)

ÜNİVERSİTE ADI Öğretim Şekli 2009 TABAN PUAN 2009 0,8 BAŞ SIRA 2010 TAHMİNİ P.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) 293,476 91,100 444,075

Eokulegitim.com
Hidrojeoloji Mühendisliği Bölümü Mesleği İş İmkanları – Olanakları, Hidrojeoloji Mühendisliği Bölümü Puan Türü Nedir, Hidrojeoloji Mühendisliği Bölümü Taban Puanları 2015 – 2011, Hidrojeoloji Mühendisliği Çalışma Alanları ve Koşulları Şartları, Hidrojeoloji Mühendisliği Kazanç Durumu, Hidrojeoloji Mühendisliği Mesleği Çalışma Koşulları – Şartları, Hidrojeoloji Mühendisliği Mesleği İş Alanları, Hidrojeoloji Mühendisliği Mesleği Maaşları, Hidrojeoloji Mühendisliği Mesleği Özellikleri ve Zorlukları, Hidrojeoloji Mühendisliği Mesleğini Seçecek Olanlarda Nasıl Özellikler Olmalıdır, Hidrojeoloji Mühendisliği Mesleğinin Geleceği, Hidrojeoloji Mühendisliği Meslek Rehberi, Hidrojeoloji Mühendisliği Mezunları Ne İş Yapar, Hidrojeoloji Mühendisliği Nedir, Hidrojeoloji Mühendisliği Nedir – Bölümü Hakkında Bilgi, Hidrojeoloji Mühendisliği Tercih Edilir mi

Bu Bölüm Hakkındaki Düşüncelerinizi Aşağıdaki Yorum Aracılığıyla Hemen Paylaşabilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir