Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği Mesleği Hakkında Bilgiler

Üniversiteye hazırlık yapan adaylar için, Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği hakkında çeşitli ve güvenilir kaynaklardan en yeni bilgileri ve bölümün puanlarını derledik. Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği mesleğine karar vermeden önce bu bilgileri göz önünde bulundurmanın faydalı olacağını düşünüyoruz.

Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği

Genel Tanım:

Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği, ülkenin gereksinim duyduğu her ölçekteki haritaların üretimini, araziye ilişkin küçük, büyük tüm projelerin etüt ve uygulamalarını gerçekleştiren bir meslek dalıdır.

Faaliyet Alanları:

Karayolu, demiryolu, sulama, tünel ve benzeri mühendislik projelerinin etütlerinde ve projelendirilmelerinde bu projelerin araziye uygulanmasında, belediye teknik hizmetlerinin proje ve yapımlarında görev alırlar.

İş Bulma Olanakları ve Kazanç Durumu:

Bayındırlık ve İskan, Enerji ve Tabii kaynaklar, Ulaştırma bakanlıklarında, Tapu ve Kadastroda ve belediyelerde çalışabilirler. Özel sektörde, özellikle inşaat sektöründe iş bulma olanakları da gelişmektedir. Bu mühendislik dalı son yıllarda önem kazanmakta ve buna paralel olarak da çalışma alanları genişlemektedir.

Bu Mesleği Seçenlerde Ne Gibi Nitelikler Olmalı:

Çizim yapabilme yeteneği olması

2 boyutlu çizim yapılmış cisimleri ve şekilleri 3 boyutlu algılayabilme zihinde canlandırabilmesi

Cisimler ve şekiller arasında bağlantı kurabilme yeteneğine sahip olması

Sabırlı ve dikkatli olması

İyi bir gözlemci olması

Açık havada çalışmaktan ve seyahatten hoşlanması

Araştırma yapmayı sevmesi

Ayrıntıya dikkat etme ve titiz olması gerekir.

JEODEZİ VE FOTOGRAMETRİ MÜHENDİSLİĞİ (MF–4)

ÜNİVERSİTE ADI Öğretim Şekli 2009 TABAN PUAN 2009 0,8 BAŞ SIRA 2010 TAHMİNİ P.
ZONGULDAK KARAELMAS ÜNİVERSİTESİ 283,602 118,000 429,134
AKSARAY ÜNİVERSİTESİ 282,661 121,000 427,710
GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ 280,010 129,000 423,699
AKSARAY ÜNİVERSİTESİ (İÖ) 274,940 147,000 416,027
GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ (İÖ) 274,231 149,000 414,954

Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği Bölümü Mesleği İş İmkanları – Olanakları, Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği Bölümü Puan Türü Nedir, Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği Bölümü Taban Puanları 2015 – 2011, Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği Çalışma Alanları ve Koşulları Şartları, Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği Kazanç Durumu, Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği Mesleği Çalışma Koşulları – Şartları, Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği Mesleği İş Alanları, Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği Mesleği Maaşları, Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği Mesleği Özellikleri ve Zorlukları, Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği Mesleğini Seçecek Olanlarda Nasıl Özellikler Olmalıdır, Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği Mesleğinin Geleceği, Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği Meslek Rehberi, Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği Mezunları Ne İş Yapar, Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği Nedir, Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği Nedir – Bölümü Hakkında Bilgi, Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği Tercih Edilir mi

Bu Bölüm Hakkındaki Düşüncelerinizi Aşağıdaki Yorum Aracılığıyla Hemen Paylaşabilirsiniz

Eokulegitim.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir