Kızılay haftası İle İlgili Kompozisyon Yazı

 

Kızılay haftası Kompozisyonu , Kızılay haftası ile İlgili Yazılar Kompozisyonlar , Kızılay haftası Konulu Anlatan Kompozisyon Örnekleri
Kızılay, kamu yararına olan sosyal bir hizmet kurumudur. Her yıl 29 Ekim – 4 Kasım tarihleri arası Kızılay Haftası olarak kutlanmaktadır.

Kızılay, her zaman karşılaşılan afetlerle, salgın hastalıklarla mücadele eder. Bu bakımdan sağlık ve sosyal dayanışma açısından önemlidir. Kan bağışı, aşılar gibi konularda halkın bilinçlenmesine de yardımcı olur. İnsanları ve toplumu her konuda bilinçlendirir ve insanlık duygusunu yüceltir. Yardım ve birlik duygularını geliştirir. Kızılay’ın önemi, yaşanan afetlerle daha da ortaya çıkmaktadır. Örneğin; 1999 Marmara depreminde depremden zarar gören insanların yardımına koşup, onlara ilâç, yiyecek ve içecek dağıtması bunu ortaya koyar. Yani tam bir kara gün dostudur.

Kızılay, dil, din, ırk ayrımı yapmaksızın tüm insanlığa yardım elini uzatır. Bayrağındaki beyaz renk yaralı askerlerin gömleklerini, kırmızı ay ise kan izlerini simgeler. Kan bağışı üzerine dikkat çekerler. Kimi insanlar kan vermenin zararlı olduğu düşüncesindedirler. Oysa sağlıklı her insan kan verebilir. Kan bağışı, hem kemik iliğinin yağlanmasını önleyip, kan yapımını canlı tutar hem de insanın dolaşımına dinçlik ve canlılık kazandırıp, kanın yerine genç hücrelerin dolaşıma katılmasını sağlar.

Kızılay’ın yaptığı tüm yardımlar, halkın yardım ve bağışlarından oluşur. En basitinden bir Kızılay pulu almak ya da kan bağışı yapmak bile önemli bağıştır. Bir gün biz de felâkete uğrarsak, Kızılay’ın bizim de yardımımıza koşacağını unutmamalıyız.

Tuğba Aydınlık
Kızılay Haftası konulu Kompozisyon 

Her yıl 29 Ekim – 4 Kasım tarihleri arasında Kızılay Haftası’nı kutlarız Kızılay bir yardım kurumudur Yardım insancıl bir duygudur İnsanları yücelten bir düşüncedir Bu düşüncenin yaygınlaşması, dünyamızı güzelleştirir Barış içinde bir arada yaşamamızı sağlar İnsanlar arasında birlik ve beraberlik duygularını geliştirir Kızılay Haftası’nda, Kızılay Derneğinin kuruluş amacı ve çalışmaları konusunda okulda, sınıfta konuşmalar yapılır, bilgiler verilir Radyo ve televizyonda Kızılay ile ilgili programlar yayınlanır Felakete uğrayanlara din, dil, soy ayrımı yapmadan yardım edilmesi gerektiği görüşünü ilk olarak İsviçre’li bir yazar savundu Tek tek yapılan yardımın yeterli olmadığı görüşünde birleşen Avrupalı devlet adamları İsviçre’nin Cenevre kentinde toplandılar 1859 yılında İlk Yardım Derneği’ni kurdular Bağımsız, yansız uluslararası bir kuruluş olan bu dernek daha sonra Kızılhaç adını aldı Kızılhaç Derneği’nin kuruluşundan kısa bir süre sonra ülkemizde 1868 yılında Yaralı Askerlere Yardım Derneği kuruldu Dernek bir süre sonra Hilal-i Ahmer adını aldı Hilal ay, ahmer kırmızı demektir Cumhuriyet döneminde derneğin adı bu anlamı açıklayıcı biçimde değiştirildi Türkiye Kızılay Derneği oldu Kızılay; savaş, deprem, sel baskını, yangın, salgın hastalık gibi felakete uğrayanlara yardım eder Depremden, selden, yangından zarar görenlerin yardımına koşar Felakete uğrayanların barınmaları için çadır, battaniye yiyecek, giyecek dağıtır Yaralananların iyileşmeleri için geçici hastaneler kurar Savaşta yaralanan askerlerin iyileşmeleri için çaba gösterir Onlara her tür yardımda bulunur Kızılay salgın hastalık durumlarında hastalara yardım eder Aşevleri açar, aşevlerinde yoksul, kimsesiz, düşkün yurttaşlara yiyecek ve içecek verir Yurt içinde ya da yurt dışında deprem, sel baskını, savaş olur olmaz Kızılay depolarını açar, felaket bölgesine çadır, battaniye, giyecek, yiyecek, kan ve ilaç gönderir Bu yardımların dağıtımını sağlar Kızılay ülke içinde ve ülke dışında yaptığı bu yardımları ; üyelerin ödentileri, yardımseverlerin bağışları ve öğrencilerin satın aldıkları Kızılay pullarından elde ettiği gelirlerle karşılar Kızılay, hiç bir ayrım gözetmeksizin doğal yıkımlara uğrayanlara, savaş yaralılarına, düşkünlere, salgın hastalıklara yakalananlara, din, dil, ulus ayrımı yapmadan yardım elini uzatır Kızılay gerektiğinde aynı amaçlı Kızılhaç, Kızılaslan, Güneş gibi yardım kuruluşları ile işbirliği yapar Kızılay gençlik kampları, aşevleri, hastaneler, dispanserler, kan merkezleri gibi sağlık ve yardım kuruluşlarını çalıştırır Türkiye Kızılay Derneği’nin beyaz zemin üstünde kırmızı aydan oluşan bir bayrağı vardır Kızılay bayrağındaki beyaz renk yaralı askerlerin gömleklerini, kırmızı ay ise kan izlerini simgelemektedir.

Sizler de Elinizde Bulunan ya da Kendi Yazdığınız Trafik İle İlgili Kompozisyonlarınızı ve Yazılarınızı Aşağıdaki Yorum Kutucuğu Aracılığıyla Paylaşarak Bizlere Ulaştırın… Bu Sayfada Yayınlayalım

 

 

One thought on “Kızılay haftası İle İlgili Kompozisyon Yazı

  • 09/07/2012 tarihinde, saat 16:44
    Permalink

    çok ihtiyacım vardı teşekkürler

    Yanıtla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir