Küresel ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Nedir Mesleği Hakkında Bilgi

Üniversite sınavına hazırlanan ve Küresel ve Uluslararası İlişkiler bölümünü seçecek adaylara bu meslek hakkında bilgileri, puanlarını ve mesleğin geleceği hakkında bilgileri derledik. İşte Küresel ve Uluslararası İlişkiler Bölümü –  Mesleği hakkında bilgiler:

Bu programın amacı uluslararası politika ve güvenlik ile siyasi ekonomi ve diplomasi konularında güçlü bir altyapıya sahip bireyler mezun etmektedir. Birinci sınıftaki uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, ekonomi ve sosyal bilimlere giriş niteliği taşıyan dersler, ortak bir akademik temel oluşturma amacını taşır. Sonraki yıllarda akademik danışmanlar rehberliğinde seçtikleri derslerle birikimlerini zenginleştiren öğrenciler, uluslararası sahnede rekabet edebilecek niteliklerle diplomalarını alırlar.

Çalışma Alanları:

Mezunların iş alanı geniştir. Görev yaptıkları kuruluşa göre, yaptıkları işler araştırma, değerlendirme, analiz, karar alma, anlaşmazlık analizi ve çözümünü içerir. Mezunların çalışma alanları Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği Genel Sekreterliği, MGK Genel Sekreterliği, Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlıkları ve diğer devlet daireleri uluslar arası örgütler, bankacılık sektörü, basın -yayın kuruluşları, araştırma ve danışmanlık şirketleri, stratejik araştırma enstitüleri ve sivil toplum örgütleridir.

Mezunların özel sektörde iş bulma olanaklarının coğrafi bir sınırı yoktur.  Aksine Türkiye dışında da iş bulma olanağı mevcuttur. Kamu sektöründeki iş olanakları ise büyük şehirler ve özellikle de Ankara ile sınırlıdır.

Mesleğin Gelecek 10 Yıldaki Durumu:

Türkiye’nin uluslararası ilişkilerinin gelişmesi paralelinde bu alanda eğitim görmüş nitelikli eleman gereksinimi artmıştır. Avrupa Birliği ile entegrasyon süreci içinde iş bulma olanaklarının hem yurt içinde hem de yurt dışında artması beklenmektedir.

Mesleğin gerektirdiği özellikler:

Sözel ve analitik yeteneğe sahip olması
Tarih, Sosyoloji, Hukuk, Ekonomi ve Psikolojiye ilgi duyması
Yabancı dil öğrenmeye yatkın olması
Dünya politikasına ilgi duyması
Temsil niteliğine ve genel kültüre sahip olması
İnsanlarla iyi iletişim kurabilmesi
Farklı kültürlere ve yaşam tarzlarına açık olması gerekir.

KÜRESEL VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER (TM–2)

ÜNİVERSİTE TABAN P B SIRASI
BİLKENT Ü. (UOLP-SUNY Binghamton) (%50 Burslu) 501,811 3.393
ORTA DOĞU TEKNİK Ü(UOLP-SUNY Binghamton) (%50 Burslu) 488,236 6.009
ORTA DOĞU TEKNİK Ü(UOLP-SUNY Binghamton) 365,231 134.951
BİLKENT Ü.(UOLP-SUNY Binghamton) ) 350,761 171.154

Küresel ve Uluslararası İlişkiler Nedir, Küresel ve Uluslararası İlişkiler Ne İş Yapar, Küresel ve Uluslararası İlişkiler Maaşları, Küresel ve Uluslararası İlişkiler Puan Türü, Küresel ve Uluslararası İlişkiler İş İmkanları, Küresel ve Uluslararası İlişkiler İş Çalışma Alanları, Küresel ve Uluslararası İlişkiler Mesleği Hakkında Bilgiler, Küresel ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Hangi Üniversitelerde Var, Küresel ve Uluslararası İlişkiler Bölümünün Geleceği, Küresel ve Uluslararası İlişkiler Bölümünü Seçecek Olanlarda Nasıl Özellikler Olmalı, Küresel ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Tercih Edilir mi

Bu Bölüm Hakkındaki Düşüncelerinizi Aşağıdaki Yorum Aracılığıyla Hemen Paylaşabilirsiniz

, Küresel ve Uluslararası İlişkiler Bölümü 2011 YGS LYS Başarı Sırası, Küresel ve Uluslararası İlişkiler İçin Kaç Puan Gerekir, Küresel ve Uluslararası İlişkiler Tanıtımı, Küresel ve Uluslararası İlişkiler Kazanç Durumu,Meslek Rehberi,Küresel ve Uluslararası İlişkiler Taban Puanları 2016 2017,Küresel ve Uluslararası İlişkiler Mezunları Ne İş Yaparlar,Küresel ve Uluslararası İlişkiler Bölümü İş Olanakları, Küresel ve Uluslararası İlişkiler Mezun Olduktan Sonra İş İmkanı Nerede Çalışırlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir