Müslümanların Bilim ve Medeniyete Katkıları Nelerdir Kısaca

Bu yazımızda, sizlere Müslümanların Bilim ve Medeniyete Katkıları Nelerdir Kısaca bu konu hakkında bilgiler vereceğiz.

müslüman bilim insanları ile ilgili görsel sonucu

Günümüzde Müslüman toplumlar incelendiği zaman, bilim ve medeniyet alanında faaliyetler gösteren ve bu alana katkılarda bulunan ne yazık ki Türkiye hariç pek çok medeniyet olamadığını görmekteyiz. Bu durum, aslında tarihin eski sayfalarına bakıldığında hiç bu şekilde değildi. Hz. Muhammed dönemi sonrasında yaşamış ve onu çok iyi anlamış olan pek çok âlim, yaptığı pek çok çalışmayla bugün Avrupa’nın üretmiş olduğu medeniyetin temellerini atmıştır.

Eski dönemlerde medeniyetin, bilimin eşiği doğu dünyasıydı. O dönemlerde yaşamış olan Harezmi, Takiyüddin, İbn-i Sina gibi pek çok âlim, Avrupalı insanlar tarafından rehber edinilmiş ve öğretileri geliştirilerek bugünkü Avrupa medeniyeti oluşturulmuştur.

Müslüman âlimler, günümüzde bilinenin aksine dünyanın yuvarlak olması, izafiyet teorisi gibi pek çok bilimsel veriye Avrupalılardan çok uzun zaman önce ulaşmışlardı. Ancak geçmişte ulaşılan bu verilerin geliştirilememesi, sürekliliğinin sağlanamaması nedeniyle günümüzde Müslüman coğrafyalarda bilim, pek ön planlarda olan bir şey değildir.

Bir tıp uzmanı olan İbn-i Sina, bu alanda yaptığı çalışmalar ile modern tıp oluşumuna büyük katkıda bulunmuştur. Aynı şekilde Harezmi sayı sistemlerini oluşturarak matematik konusunda gelişmeler kaydetmiş, Piri Reis ise günümüzde nasıl çizildiğine hala anlam verilemeyen ve buzullarla kaplı olmasına rağmen Anktartika kıyılarına kadar sorunsuz şekilde gösteren bir harita hazırlamıştır.

Müslümanların Bilim ve Medeniyete Katkıları Nelerdir Kısaca Adlı Yazımız İle İlgili Düşüncelerinizi Yorum Kısmından Yazabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir