2010 ÖSS Ek Yerleştirme tercihlerinin Eylül 2010′da yapılması, sonuçların Ekim 2010′da açıklanması bekleniyor. 2010 LYS Ek Yerleştirme tercihlerinin Eylül 2010 sonunda yapılması beklenmektedir. Kazananların ÖSYM tarafından duyurulmasını takip eden hafta içinde kazanan öğrencilerin kayıtları üniversitelere yapılabilecek.
2010 LYS Ek Yerleştirme Esasları:
2010 ÖSYS Merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar (Açıköğretim Fakültesinin kontenjansız programlarına yerleşenler hariç) ek yerleştirmede tercih yapma hakkına sahip değildir.
Ek yerleştirmede tercih yapabilmek için, 2010-ÖSYS merkezi yerleştirmede hiçbir yere yerleştirilmemiş (veya Açıköğretimin Fakültesinin kontenjansız programlarına yerleştirilmiş) olmak gerekir. Bunun dışında aşağıdaki kurallar geçerli olacaktır:
- Yeni açılan yükseköğretim programları ile merkezi yerleştirme de kontenjanı dolmayan ve en küçük puanı oluşmayan yükseköğretim programları ilgili puanı hesaplanmış tüm adaylar tarafından tercih edilebilecektir.
- Merkezi yerleştirmede kontenjanı dolan ve en küçük puanı oluşan, ancak yerleştirilen adaylardan birkaçının kayıt yaptırmaması nedeniyle kontenjan açığı oluşan lisans programlarını ve Tablo-3B‘deki önlisans programlarını yalnız programın en küçük puanına eşit veya daha büyük puana sahip olan adaylar tarafından tercih edilebilecektir. Tablo-3A’daki önlisans programları için en küçük puan koşulu aranmayacaktır.
2010-ÖSYS’de sadece sınavsız geçiş için başvuran adaylardan açıköğretimin kontenjansız programları hariç bir yükseköğretim programına yerleşmemiş olanlar da 2010-ÖSYS ek yerleştirmeye başvuracaklardır. Bu adaylar Tablo-3A’dan kendi alanları ile ilgili programları tercih edebilirler.
Tablo-3A, Tablo-3B , Tablo-4 ve ek yerleştirme kurallarına ilişkin bilgiler 2010-ÖSYS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzunda yer alacaktır. Genel lise mezunları ek yerleştirme için Tablo-3A‘da yer alan önlisans programlarını da tercihleri arasında gösterebilecekler ve ilgili yasa gereğince meslek lisesi mezunlarına öncelik tanınmak koşulu ile yerleştirilebileceklerdir. 2010 yılında özel yetenek sınavı ile öğrenci alan yükseköğretim programlarına kesin kayıt yaptırmış olanlar da 2010-ÖSYS ek yerleştirmeye başvurabilirler.
Ek yerleştirme işlemleri, 2010-LYS Kılavuzu, 2010-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ile 2010-ÖSYS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzunda belirtilen esaslara göre yapılacaktır.
14 Eylül 2010
Bu Konu Hakkında Soru Sormak ve Anında Yorum Yapmak İçin Buraya Tıklayın
| Bu konuyla ilgili haberlerden anında haberdar olmak için facebook adresimizi beğenin Gelişmeler adresinize gelsin.. |
|






6-11 inde tercihler baslayacak ama bu kılavuzu bize önceden verselerde bi incelesek karar versek iyice düşünsek ilk tercih gibi olmasını istemiyorum bununda.s kılavuzu açıklayın artık!!!ya üniler hep basladı!insanda heves felan bırakmıyosunuz!!!gidenlerin arkasından el sallıyoruz sadece!bian önce bizde gitmek istiyoruz!
ösymnin sitesine hiç bakmıyomusunuzu ya orda warr açıklandı 6/11 ekim ek yerleştirme…
arkdaslar bende ekyerlestırmeye bas vurucam ama ne zaman bılmıyorum kesın tarıhını bılen varsa soyleye bılırmı
arklar abbas gülü buğün açıklanacak diyor inşlh açıklanır bugün..
arkadaşlar ne zaman yayınlanacak ek tecih klavuzu bir bilginiz varmı
6-11 ekim diyor ya kendimiz site üzerinden yapabiliriz değilmi tercihleri ?
ben ösym nin yapacağı işede bu sınavında taa
hayır arkadaşım bir puan bile yüksek olsa tercih hakkın yokmuşş..
örnegin puanımız 450 unıversıtenın en dusuk alan puanı 460 biz buna tercih edemıyormuyuz simdi
abbas güçlüyü takip edinn
elif’e
Kendinize bir şans daha verin demişsin benim alt yapım yok yaş 23 ara vermiştim okula tekrar başladım ALLAHIN izniyle bu yıl bitti lise yatay geçiş son bu yıl sence benim kendime bir şans daha verme gibi bir lüks’üm var mı?
slm arkadaşlar ya ben beklemekten sıkıldım her geçen gün bunalıma giriyorum ya bir an önce başlasada kurtulsak çok üzülüyom yerleşşemdiğim için bizim durum kötü kazansamda bir an önce okusam diyorum her gece ağlıyom ya yerleşemezsem diyorum arkadaşlar ayın 4 de başlıyacakmış doğru mu?
keşke istemediğiniz yeri yazmasaydınız belki istemediğiniz yere yerleştiniz haklısınız ama bide sizin yerleştiniz yere girmek isteyipde giremeyenleridde düşünün öle bi hak olssa bu sefer yerleşemeyenler yine ortada kalırr ölee karışık bi iş yaa…..
Ben istanbul üniversitesi nwe yerleştim ama EK KONTENJAN İÇİN BİR HAK DAHA OLSA………
bnde 390 aldım ama bnce açıkdayyım banada 350 alanlar hawalanıyo oof yha bu nasl işdir böle nese arklar sabırlı olun yakında açıklanması gerekiyo inşlh açıklanır….
arkadaslar 4 ekımle 8 ekım arası ek tercıhler baslıyomus dershaneden aldgm bılglıere gore haberınız olsun..
bir öss belası
resmen bulnımdayım 390 alıp üniversiteye yerleşenler bana hava atıyor artık sineye çekemiyorum
445 puan aldım ama yanlış tercih yüzünden hala burdayım ne olur açıklayın bu ek klavuzları
evt ya acklnsn artk yetr
Arkadaşlar ygs ve lgs sınavından gelen sonuç belgesinde benim AOBP-EA Bölümde 229-704 puanım yazıyor ama ben 133 puan aldım diye ikinci sınava giremedim baraj 140 idi alamayınca girmedim. sonuç belgesinin altıda taplo3-a ve 3-b den tercih yapa bilirsiniz diyor ben birinci tercih etmedim çünkü sonuç belgesi elime geç geldi zaten ikinci ek yerleştirmede tercih ede bilirmiyim.bilen arkadaşlar söylesinler herkese kalplerinden geçen şehir ve bölümlere yerleşme nasib olsun herkese başarılar dilerim.
ya biri artık bir bilgi versin uludağ ünw ösym brosunu aradm bana bz nerden blelim bu yl noluck dyip teli yüzüme kapadılar bukadar umursamazlık olmaz bu ösym brosu öğrenci işleri falanı filanı nedir bunlar arkadaşlar salla başı al maaşı bize bir yol gösteren gerek baştan atan değil bu insanların başındakiler azıcık ilgi azıcık çalışanlara dikkat ya
ewt isa ilk tercihte açıköğretm dışnda örgün eğtme yerlşmişsen 2. terch yapamıyrsn üzgnüm.
merhaabaa.. ben 1. tercihte bi yere yerleştim ama bazı nedenler sebebi ile kayıt yaptıramadım … bakıyorumki 1. tercihte yüksek ogretime yerlesenler 2. tercih yapamıyor diyor dogrumu anladım?? yardımcı olurmusunuzz..
bakın arkadaşlar sadece gtmek için yazmayn zati 2. tercihlerde şu ana kadar ii bi yere gireni pek görmedm bnce kendinize bi şans daha tanıyın özellikle ilk girenler
arkadaşlar size bir şey sölim mi?EN İYİSİ OKUMAMAK:d:D:d
kimse bişe bilmiyo ki ösym ye bakıyorum bişe yok nolcak böyle:S
klavuz ne zaman verilecek yaaaa?
her kafadan bi ses cıkıyor ek kontejyanlar kesin olarak ne zaman başlıcak kmse bilmiyor..ve 2.terchte yerşlemeyenler sansı biraz daha düşük oluyor bu yüzden kesin tarih ne zaman kesin bilen varsa yazması rica olunur:)
ya tamam itiraf ediyorummmmm … osym formunu ben çaldım ve yaktım .. sizleri bekletmek istemezdim fakat bende bir üniv. adayıyım .. zuhahahahahaha :) ay çok güldüm :))) tabiki şaka :) ya şaka bir yana sizi güldürmek için yaptım arkadasLAR LÜTFEN BİRAZ POZİTİF OLUN HERSEY OLACAGINA VARIR BİRAZ BEKLEMEKTEN ZARAR CIKMAZ.. HEM UNUTMAYIN GECEN YIL EK TERCİHLER ilk hafta yapıldı.. gec olsun güç olmasın dersem biraz içiniz rahatlar mı? hem en çok üzülmesi gereken benim 9 tercih yaptım bunların 7 si il dışıydı fakat tutmadı :( ne yani yas mı tutayım ? hayır tabiki sizleri maryn manson dinlemeye davet ediyorum haydi gençler hersey cok güzel olacak söz veriyorum :)
bankaya fln para yatırmıcak mıyız ki acaba ? yada yeni bi kayıt faln ??
arkdaşlar bana sölendiği kadarıyla 4 ekim pazartesi ek yerleştirme başlıcakmış 8 ekim cuma son bulacakmış.bu yıl sonuç belgesi gönderilmeyip kayıt işlemlerinin elektronik ortamda yapılcakmış.
ya benim anlamadığım ünversteler açılacak daha 2. tercihler başlamadı hayır yani artık bu 2. tercihleri biz bu 2. tercihleri kaçırdık die düşünecem artık….. öle deil diğmi beni rahatlatın bazı gereksiz arkadaşlarım yapıldı diyo fitil oldum
ya arkadaslar boşa kasıyosunuz walla boş gayri resmi de olsa yakın bi klavuz buldm ama link almyo bura.. side_select_20 html
hayırr kimsenin kesinn bi bilgisi yok ösym açıklama yapmadığı sürece kimse açıklama yapamazz..
arkdslar yaa bu ek terchler ne zamn baslyr ya neden kesn birsey belli degl hala biln varmı
nezamn baslyck
arkadaşm daha hhiç bişe belli değilkki bölümün dolduğunu nerdn biliyossun o şuan belli olmaz kayıt yaptırmayanlarıda göze alınn inşlhh 20.dn snra bişey söylerler..
lanet olsun yaa dolmuş en iyi bölümler geriye kalanda bir halta yaramayn bölümler!!!
ftp://dokuman.osym.gov.tr/2010/2010OSYSMINMAX/TABLO3A.pdf burda yazılanlar dogru deil mi simdi cvp bekliorm lutfenn
yeter vallahi yeter yaaa ayıp bu kadar da olmaz insafff!!!!!! zaten öğrencileri yeteri kadar yarıştırıyorsunuz deneme tahtası olduğumuzuda anladık ama bu kadarı yeter bi tarih altı üstü nasıl açıklayamazsın sen koskoca ÖSYMsin yaaaaa yazıık!!!
sizin mazeretiniz kpss sınavı için başınızın dolu olması olmamalı bu olay içinde hiç tutuşmayın bence böyle şeyler kapssnin ilk çıktığı zamandan beri var adı torpil oluyor bunun ama şimdi basına sızdı işte iyide oldu ya kalkar bu kpss yada böyle başınız çok ağrır sanki tek kişisiniz 5-6 kişide bizimle ilgilenebilir mi lütfeennn…..
arkadaşLar eylülün 3.üncü haftasını takip edin. kılavuz ve tercihler o zmn açıklanabilir
Nasıl iş bu yha ek yerleştirme klavuzu çıkmamış olabilir ama çıkıcağı tarihi niye sölemiyorlar sorun orada.Bu kadar insan için son derecede önemli olan bu konu sanki kimseyi ilgilendirmiyor.Hem beklemekle geçti bu yılımız cidden artıköğrenelim.Yani bazı olaylar oldu bunun için gecikmiş olabilir ama sadece bir tarih versinler bize.Belki de çoğu kişi ne zamanbaşladığını bilemeden kaçırcak bu yerleştirmeleri .Ama inşll herkes istediği yerlere hayırlısıyla yerleşir arkadaşlar…
bu arada arkadaşLar ilk tercihlerde bi yükseköğretim programına yerleşmişseniz bile gidip kesin kayıt yaptırmadıysanız 2.tercih yapabilirsiniz.
ama sadece bildiğiniz gibi AnadoLu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesine tercih yapma şansınız var.
bu durum ilk tercihlerde bi yükseköğretim programına yerleşmemiş adayLar için geçerLi değiL. EK kontenjan kılavuzu yayınlandığı zaman arkadaşLar istediiğiniz okulda boş yer varsa yazın. eğer kendi okuduğunuz şehirde okumakta ısrar ediyosanız ki; bi kısmımız ayrıLamayız :) açıköğretim fakültesini de tercih edebiLirsiniz arkadaşLar… BİLGİLERİNİZE
arkadaşlar 2.tercihler eylül ayının 3.üncü haftası başlaması gerekiyor.ek kontenjan kılavuzunun hazırlanması bittiğinde yayınlanıcaktır ösym adresinde… arkadaşlar bi de bireysel demişsiniz… evet kendinizde girip tercihinizi yapabilirsiniz.
http://tercih.osym.gov.tr/
bu adresten direk girebilirsiniz adrese.
tc. niz ve internet şifrenizle birlikte girebilirsiniz
Bugune kadar cok zor bekledım heryere bakıyorum hala klavuz acıklanmamıs ÖSYM de bır acıklama yapmıyorkı bizde bu yuzden yalan yanlıs haberlşere ınanabılıyoruz allah herkesın yardımcısı olsun
arkadaşlar Allah hepimize yardımcıcı olsun bu zorluklar bizi yıldırmasın bu saatten sonra yanımızda kimse bulunmaz tek başımıza ayakta kalmak istiyorsak bişeyleri başarmak zorundayız ama şuda bi gerçek ki hayatımızın en güzel yıllarını burda harçamak sizinde oldugu gibi benimde çok zoruma gidiyor ama kimse bunu düşünmüyor tek bildikleri ‘kazanamadın mı?’ sorusu
arkadaşlar 21 ekimden snra açıklanılacağı söyleniyor ösym üniversitelerden boş kontenjanları alıp kılavuza aktarıldktan snra kesin bir tarih sölenilecektir.her site farklı bir tarih sölüyor ve bazıları kılavuz çıktı diyor ama yalan yanlış şeyler söleyip insanların kafalarını karıştırmanın bir alemi yok henüz ösym şu tarihtir diye bir açıklamada yapmadı yapmış olsaydı kılavuz sitede yer alırdı.
ya herkesten baska baska söylentiler çıkıyor, ösym ninde bişi açıkladıgı yok. zaten hangi işimiz dogru gıttı ki hersey 1992 doganları vurdu 3yıllıken 4 yıllık lıse ,yenı sınav sıstemı,ygsde kopyalar haksızlıklar.insanın okuması gelmıyor ne zor iş.
NE OLUR BİR AN AÇIKLAYIN COK OLDUNUZ
arkadaşlar benim bildiğim kadarıyla ek yerleştirme eylül sonu veya ekim başıında yapılıcak.şuanlık kesin bir tarih verilmiyor.
hani yaa ne zmn açıklandı nerden alıyosunuz yalkan yanlış şeyler yazıpda insanları kandırmayınn tamamı klavuz fln yok ortada.. kimse inanmasım eger varsa bi klavuz yayınlasın sitete versinler siteyede görelim…
yerlesenlerde ikinci tercih yapabliyor. kesin kayıt yaptrmynlar yapablir. kılavuzu inceleyn. kılavuz acıklandı.
nerede hani saçma sapan uydurmayın ya ösymnin sitesinde olmadan nereye açıklanıyomus anca özel ünivler sitelerde açıklarsa anadolunun tamamen dolu mesela o devlet olmasına ragmen açıkladı izmir ünivi biliyorum bir de açıklayan girin bakın sitelerine buraya soru yazıp durmanın manası yok bilen birisi adam gibi çıksın yazsın su zaman diye herkes aynı soruyu sormus bu ne ya…
la geri klavuz çıktıııı
Açık öğretim edebiyat kontejanlı bölüm diye biliyorum… ek tercihlere kalamıyorsun galiba.
daha klavuz açıklanmadıkii
arkadaslar ek yerleştrme kılvuzuna bakan oldu mu ? olduysa linki alabilir miyim
ya arkadaşlar bılen yokmu yaa bn 1.tercihte yazdm acıkögretm edebyat tutmadı smdı 2.tercıhı beklıorum baska bolum yazmak için tarih ne zaman bellı olcak acaba hergun gırp bakıyorum ınternete allah aşkına biri düzgün cevap versn bıze artık acıkögretm bürosuna gdecem en sonunda yeterrrr
arkadaşlar eğer ilk tercihinizde yerleşmişsenizz ek tercih hakkınız yok eğer açıköğretm kontenjansız bi bölümse ek tercih hakkınız var sayğılarımmlaa..
arkadaşlar bu 2.tercihler ne zmn açıklancak …>:-( ve de bizim okul müdürü bireysel diye bişey karştırdıı.. bunu biz bireysel yani kendimiz yapmaya kalkışırsak şifre mifre bişey istermi lan ünal yarımağan yarım aklıon var i.b.n.e tercihler açıklansın yaw
kılavuzda hep fizik kimya falan var. sözeldn hiç bölüm yokmu yaaaaaaaaa
şu terçihler açıklanana kadar çatlıcam yaa .
bekle bekle bitmedi . artık bitsin yerleşceksemde yerleşiyim yerleşemiceksemde yerleşemiyim . tam olarak şu gün deseniz gün sayıcam . ama günde yok , sıkıldım artık .
ek terçihler geldiginde bu siteye yazıcak mısınız ?
yaa ben bolümüm dışında tercih yaptım ve 2yıllık 2. öğretime yerleştm ama kayıt yaptırmadım ek kontenjanlara başvuru yapabilirmiyim??????
merhaba, ben açıköğretime yerleştim fakat kayıt yaptırmadım çünkü eğer açıköğretime kaydolursam ek tercih yapabilir miyim bilmiyorum bu konu hakkında bilgi alabilr miyim?
merhaba, ben açıköğretim türk dili ve edebiyatı bölümüne yerleştim fakat kayıt yaptırmadım ek tercih yapmak istiyorum ama açıköğretime kayıt yaptırırsam ek tercih yapmama engel olur mu merak ediyorum ?
bu 2.tercih zamanı tam olarak ne zaman açıklanacak
yaaa bu kılavuz ne zaman açıklanacak.. nolur biri bir şey söylesin..
bu ayın içinde olacak galiba kayıtlar bittiii.
arkadaslar ben 1. tercihde 2 yıllık fakulte kazandım fakat gidemiyorum ve kayıtda yaptırmadım.acaba 2. tercih yapma hakkım varmı
Ek yerleştirmeler için kesin tarih yokmu. Cevap .bek
ne zaman yapılacak kesin bir tarih yok mudur acaba ya?..ekim ayının sonunda kayıt yaptıracaksak ne kadr geri kalacagız bu nasıl birsey yahu:S?????bilgili olanlar lütfen bizi de aydınlatın..tesekkrler..
yha biz ek yerleştirme tercihlerini bireysel olarak tercih edebilirmiyiz?
anladığım kadarıyla tam kontejyan sayısı belli değil eylülün sonuna doğru açıklanacak
arkadaşlar yukarıda 14 eylül yazıyo ek kontejan tarihi mi o bi açıklama yapar mısınız bende bekliyorum ve bir bilgim yok:(
kesin tarih ne zaman açıklanır.