4:56 pm - Çarşamba Mayıs 23, 2012
Sponsorlu bağlantılar

ÖSS – LYS Ek Yerleştirmeye Başvurmanın Avantajları ve Dezavantajları

by admin
Sponsorlu bağlantılar

İkinci bir şans arayan üniversite adayı, ek yerleştirme ile gelecek yılı bekleme arasında tereddüt yaşıyor. Şimdi harıl harıl hangisi daha avantajlı sorusuna cevap arıyorlar…

Yüz binlerce üniversite adayı, ek kontenjan nedeniyle, çok önemli bir karar arifesinde. Cevabını aradıkları soru ise ek yerleştirme ile bu yıl bir üniversiteye girmek mi daha avantajlı yoksa gelecek yılı beklemek mi?

Her iki altarnatifin de olumlu olumsuz yönleri var.

Zaten karar alma sürecini zora sokan da bu. Hangi kararı alsalar, akılları diğerinde kalıyor.

Örneğin hayalini kurduğu fakülteye giremeyenler, ya bu yıl da istediğim yere giremezsem endişesine kapılıp, hemen gelecek yılı düşünmeye başlıyorlar. Ama üniversiteye girişi, bir yıl daha ertelemenin hiç bir garantisi olmadığını da çok iyi biliyorlar.

Peki bu aşamada doğru yol haritası hangisi?

Her şeyden önce ön yargılardan kurtulup, yeni bir şans için ek yerleştirmeye yönelik her türlü ayrıntıyı öğrenmekte yarar var.

Bu bilgilenmenin en azından hiç bir zararı olmaz. Ama her puandaki öğrencinin girebileceği devlet ya da vakıf üniversitesi olduğunu bilmelerinde yarar var.

Bana kalırsa, üniversiteye girme konusunda ikinci, üçüncü ya da beşinci hakkını kullananların, ek yerleştirmeyi çok daha ciddiye almalarında yarar var. Çünkü sabır sınırları çoktan zorlanmıştır. Ve bir yıl daha aynı sıkıntıyı yaşamak onlar için hiç de hoş olmaz. Ama bu da ille de üniversite olsun da neresi olursa olsun kolaycılığını beraberinde getirmemeli.

Eğer istedikleri bölümler varsa, örneğin ailelerinin bulunduğu ilde değil de başka bir ilde varsa daha esnek olabilirler. Ya da ekonomik durumları iyi ise vakıf üniversitelerine yönelik ön yargılarından kurutlarak kararlarını bu yönde de verebilirler.

Ek yerleştirme kontenjanları iyi incelendiğinde özellikle vakıf üniversitelerinde yok yok. Burslu bölümlerde bile hala ciddi oranlarda kontenjan açığı var.

Devlet üniversitelerinde de yine aynı şekilde kıyıda köşede kaldığı için ya da puanı bu kadar düşmez diye tercih edilmediği için çok sayıda kontenjan var.

Listeleri yayınladıkça bunları çok daha net görebileceksiniz…

Aynı şekilde, ek yerleştirmeyi aklından çıkartıp, hazırlıklara çoktan başlayanlar da 150 bin boş kontenjanı ve hala kontenjanını dolduramayan fakülteleri duydukların da neden olmasın diye çoktan hazırlıklara başladılar.

En çok sorulan sorular ve cevapları!

SORU: MF-3 puanım 480 sıralamam 26540. Dünkü yazınzda 514 puanla Hacettepe Diş Hekimliğinde 1 boş kontenjan olduğunu yazmışsınız. Eğer ben tercihlerim arasında Hacettepe Diş Hekimliğini yazmış olsaydım yerleşebilirmiydim. Ek yerleştirmede şansım var mı?

CEVAP: Yerleşemezdiniz. Çünkü puanınız daha düşük. Hacettepe’deki boşluk sanıyorum kontenjanın dolmamasından değil, akazanan adayın gelip kayıt olmamasından kaynaklanıyor.

SORU: Endüstri meslek lisesinden mezunum 2 yıllık direk geçiş hakkımı kullandım.Bana tercihlerde Bahçeşehir Üniversitesi çıktı.Fakat durumumuz iyi olmadığı için kayıt yaptırmadım. Yani babam göndermedi. Çünkü ayda 800 Lira vericek durumumuz yok. Benim asıl sorum 2.tercih hakkım var mı yok mu?

CEVAP: YÖK bu konuda hala bir açıklama yapmadı. Bugüne kadar kazananlar ek yerleştirmeden yararlanamıyordu. Ama ÖSYM adayları bu yıl öylesine yanılttı ki, belki bir şans verilebilinir.

SORU: Mesala benim puanım 421 ama yazcagım bölümüün en küçük puanı 430. Benim puanım bu en son giren kişiden düşük oldugu için ek yerleştirmede tercih yapamıyor muyum? Böyle bir şey var mı gerçekten ?

CEVAP:Evet daha yüksek puanlı yerleri yazamıyorsunuz. Ama bir başka üniversitenin daha düşük puanlı aynı bölümünü yazabilirsiniz.

: Amerika Birleşik Devletleri, en az lise mezunu 50 Bin İşçi Alacak.Maaşlar en az 4 Bin Dolar.Ayrıntılar ve Başvuru Formu İçin Tıklayın

SORU: Meslek lisesi mezunuyum. Fırat Üniversitesi yazılım mühendisliği istedim ama yerleşemedim. Alanım bilgisayar yazılım. Eğer ek kontenjanda yer kalırsa tekrar yazacağım. Yine olmazsa MTOK’lu bölümlerde açık varmış (enerji sistemeri müh. ve metalurji ve malzeme bilimi müh.) alanım dışıda olsa buraları ek tercihde yazabilir miyim?

CEVAP: Evet tercih edebilirsiniz. Alan dışı tercihlerde puan kaybı artık çok az.

SORU: Meslek lisesi yiyecek-içecek hizmetlerinden bu sene mezun oldum. İlk tercihlerde aşçılık seçmek istedim. Sınavsız geçiş hakkım olmasına rağmen olmadı. İkinci tercihlerde nasıl bir yol izlemeliyim, nelere dikkat etmeliyim ki ek tercihlerde yerleşebileyim?

CEVAP: Eğer illede girmek istiyorsanız, kazandığınızda gidip öğrenim göreceğiniz ve mezun olduğunuzda gidip o alanda çalışacağınız bölümleri yazın. Ve tercih yelpazesini geniş tutun.

SORU: YGS 5 puanım 300. Okul öncesi öğretmenliğinde Maltepe Üniversitesi’ni yazacağım. Başkent Üniversitesini de yazayım mı, kararsızım. Çıkma ihtimali yok. Bir de 2 yıllık üniversiteler ile özel üniversiteler var. Çocuk gelişimi programı için. Sizce hangisi daha olumlu? YGS 4 puanım da 316.

CEVAP: Vakıflarda tutabilir. Gelecek sizin geleceğiniz oludğu için en doğru kararı da eminim ki siz vereceksiniz.

SORU: YGS-1 puanım 290, bölümüm Makine. Makine bölümünün desteklediği bölümleri tercih etmek istiyorum. Bu puanımla herhangi bir bölüme yerleşme olasılığım var mı? 2. öğretimde yazmayı düşünüyorum. Ne Yapmalıyım?

CEVAP: Devlet üniversitelerinde zor. Belki yeni açılanlarda. Ama vakıflar olabilir.

SORU: Ek kontenjanlarda bir bölüme yerleşebilmemiz için o bölüme giren en son kişiden puanımızın yüksek olması gerekiyormuş bu doğru mu ? Benim puanım o kişiden yüksek olsa ben neden ek kontenjan denilen şeyle uğraşayım ki?

CEVAP: Evet aynen öyle. Daha düşük puanlı yerleri tercih edebileceksiniz. Şu konuda yanılmayın, tercih yapabileceğiniz yüzlerce bölüm var, bir yere takılıp kalırsanız sonuç alamazsınız.

SORU: İlk yerleştirmede bir yere giremedim. Hukuk istiyorum. Vakıfları yazacağım. TM-2 puanım 347. Baktım Aydın hukuk’da 11 kişilik yer var. Fakat 2.yerleştirme puanı 348. Yazabilir miyim? Yazarsam gelir mi? Yoksa tercihim iptal mi olur? Bir de uluslararası ilişkiler ve siyaset bilimi okuyup hukuk mastırı yapıp yıne avukat olabilir miyim

CEVAP: Bu tercihiniz iptal olur daha düşük puanlı başka hukukları tercih edin

SORU: Ek yerleştirmeler için kitapcıklar okullardan mı alınacak yoksa ÖSYM bürolarından mı?

CEVAP: Ek yerleştirme sanal ortamda gerçekleşecek?

SORU: TS-2′den 405 puan aldım. İlk yerleştirmede sadace istanbul içi vakıf üniversitelerin tarih bölümünü yazdım ama kazanamadım. Şu an Mimar Sinan, İstanbul ve Marmara üniversitelerinin Sanat Tarihi bölümünü yazmak istiyorum. Kazanabilir miyim?

CEVAP: Tercih yelpazesini daha geniş tutmalısınız. Belki İstanbul dışını da düşünmelisiniz.

SORU: MF-3 271 MF-4 269 puanım var. Ek yerleştirmelerde özel üniversitelerin mühendislik bölümünü yazsam gelme şansı var mı? Ayrıca sizce gelcekte kariyer ve gelişim açısından iyi bir pozisyonda olmak adına hangi mühendislik mi daha iyi YAZILIM, ELEKTRONİK VE HABERLEŞME, BİLGİSAYAR, ELEKTRİK ELEKTRONİK mi?

CEVAP: Kontenjanlarını dolduramadıkları için evet girebilirsiniz. Yazılım sanki daha geleceği var gibi gözüküyor ama diğerleri de temel mühendislikler her zaman geçer akçe. Son karar sizin.

SORU: YGS-1 puanım 290, bölümüm Makine. Makine bölümünün desteklediği bölümleri tercih etmek istiyorum. Bu puanımla herhangi bir bölüme yerleşme olasılığım var mı? 2. öğretimde yazmayı düşünüyorum. Ne Yapmalıyım?

CEVAP: Devletler zor. Belki yeni açılanlarda bazı yerler olabilir. Ama vakıflarda pek çok yere girebilirsiniz.

Abbas GÜÇLÜ 29 eylül 2010

Bu Konu Hakkında Soru Sormak ve Anında Yorum Yapmak İçin Buraya Tıklayın

Bu konuyla ilgili haberlerden anında haberdar olmak için facebook adresimizi beğenin Gelişmeler adresinize gelsin..
Tagged with: , , ,
Hangi Mesleği Seçeceğinize Karar Veremediniz mi ? Üniversiteye Hazırlananlar ya da Meslek Değiştirmek İsteyenler Bu Haberimizi Mutlaka Okuyun !

62 yorum yazılmış, sizde hemen aşağıdan yorum yazabilirsiniz "ÖSS – LYS Ek Yerleştirmeye Başvurmanın Avantajları ve Dezavantajları"

  1. zehra diyor ki:

    slm,istediğimiz üniversitenin puanıyla benm puanım arasında 5 puan fark var.sizce gelebilme ihtimali nasıl olabilir?? şimdiden Allah razı olsun :)

  2. sinem melodram diyor ki:

    ben normal düz lise mezunuyum ama ygs sınavından sağlık bölümlerini istiyorum. meslek liselerinin avantajı çok fazla peki benim hiç mi ygs sınavından sağlık bölümlerine gitme hakkım yok ? bu konuda lütfen yardımınıza çok ihtiyacım var ???

  3. seda büşra diyor ki:

    slm biz iki arkadaş aynı üniversiteye gitmek istiyoruz bölümlerimiz biraz farklı:) ben öğretmenlik istiyorum arkadaşım hukuk sıralamalarımız ve puanlarımız genelde her girdiğimiz denemlerde ve sınavlarda aynı oluyo gecen sene ygs de de aynı sıralama ve puan ortalması yaptık aynı yerde okumak için ne yapmamız gerekiyor yardımcı olursanız seviniriz şimdiden saolun :)

  4. kardelen diyor ki:

    merhaba meslek lisesi muhasebe mezunuyum ygs 6300 puan çektim yeni açılan muhasebe bölümleri yazdım kazanabilir miyim şansım nedir teşekkürler

  5. kardelen diyor ki:

    merhaba ben ygs 6 300 puan çektim ek kontenjanla yeni açılan üniversiteleri yazdım kzanma şansım nedir yüzde kaç teşekkürler

  6. eda diyor ki:

    slm bn tm bölümünden mezunum ygs-4 puanım 334 ilk tercihlerde 26 tercih yaptım ve sadece çocuk gelişimi yazdım fakat yerleşemedim ek yerleştirmede de çocuk gelişimi yazmayı düşünüyorum ama ben düz lise mezunuyum dolayısıyla meslek liseleri bizden daha avantajlı bu bölüme yerleşme şasım nedir?acil cvp bekliyorum.

  7. muttalip diyor ki:

    s.a ben ek yerleştirme de tercih yapacağım. 2011 mezunuyum ve 91 doğumluyum. Puanım 350. Üniversitelerin öğrenci alma kriterleri var. Örneğin; 11.2.D.91 – 11.2.D.92 – 10.2.D.92 vb. Diyelim benim puanım 92 doğumlu kişiden yüksek ama üniversite 92 doğumlu istiyor. 92 doğumlu kişi benden önce mi gider. Yada ben o yerleri yazabilir miyim.

  8. emjhh diyor ki:

    ek yerleştirmede tam burslu yazılabilr mi

  9. günay diyor ki:

    merhabalar, geçen yıl geçiş hakkımı kullandım. erzincan üniversitesini kazandım. ancak kayıt yaptırmadım. bu yıl tekrar geçiş hakkım geçerli mi?

  10. tansu diyor ki:

    tm öğrencisiyim ama tsden terch yapacağm 80bindeyim cagdas türk lehceleri ve edebiyatına gidebilirmiyim

  11. BETÜL diyor ki:

    meraba.. ts 2 puanım 343 ek yerleştirmelerde Çağdaş Türk Lehçeleri bölümüne girebilir miyim ? lütfen bana da yardım edin .

  12. sultan diyor ki:

    ben şimdi özel koruma istiyorum kocaeli205 ile kasr 195 ile kapatmış benim ygs5 217 ek yerleştirmede gidebilirmiyim lütfen yardımcı olun benim bu sene buradan gitmem lazımm

  13. su diyor ki:

    yardımlarınıza çok acil ihtiyacım var lütfen

  14. su diyor ki:

    merhaba ben anadolu lisesi mezunuyum ek tercihde din kültürü öğretmenliği istiyorum alan içi 410 alandışı 397 puanım var sizce ek yerleştirme ile yerleşir miyim açık olur mu lütfen yardımcı olur musunuz

  15. Burcu diyor ki:

    Mrb bn ticaret lisesi mezunuym geciş hakkımı kullanıcam okul puanım 324 ama ilk terchlerde sadece istanbul yazdım ve yerlesemedim 2. Terchlerde sehir dısı yazıcam yerlesme olasılıqım ne kadar dış ticaret bölümü veya lojıstk istiorum sizce yerlesebilrmiyim??

  16. tugce diyor ki:

    merhaba ben ts 2 den 329 puan aldım ve tercıhlrımde hep ıkıncı ogretım yaptım sanat tarıhı bölumu gelme ıhtımalı varmı gazıosmanpasa unı falan lutfen cvplarınızı beklıyorum sımdıden tesekkurler…

  17. kübra diyor ki:

    merhaba ben çocuk gelişimi bölümü okuyorum açıköğretimden din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliğini seçme imkanım varmı acaba?

  18. serkan arıkan diyor ki:

    elektronik bölümü öğrencisiyim. klavuzda metalurji ve malzeme mühendisliği için elektronik bölümü öprencilerinin tercihleri arasında gösteremez diyolar.bazı arkadaslarda gösterirsin diyo.gösterebilirmiyim.

  19. özlem diyor ki:

    bwen ygs 4 ten 391 puan aldımm ve 1. yerleştirmede ygs4 ten tercih yapmamıştımm şimdi ygs 4 ten tercih yapıyorumm dinkültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği yazdımmarmara üniversitesinde din k. ve a. bilgisi öğrt açıldı 110 kişi alacakk sizce bu üniversitede şansım ne kadar bu arada anadolu lisesi çıkışlıyımmm

  20. özge diyor ki:

    ARkadaşlar ek yerleştirmelerde kıbrıs üniversitelerini tercih edecek olan var mıııı ???

  21. ERHAN diyor ki:

    317 PUAN ALDIM VE YENİ AÇILMIŞ BİR İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİNİ TERCİH ETTİM FAKAT İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİNİN 2. ÖĞRETİMİ YENİ AÇILMIŞ 1. ÖĞRETİMİ 389 LA KAPATMIŞ BURAYA GİRME ŞANSIM VAR MI?

  22. özge diyor ki:

    Arkadaşlar ek yerleştirmelerde kıbrıs üniversiteelrini terch edeck vr mı acaba ???

  23. gizem diyor ki:

    merhaba ben okul öncesi öğretmenliğini istiyorum ama puanım 297 bu puanla diyarbakırı falan yazsam tutarmı 4 yıllık yoksa 2 yıllık mı yazmalıyım ama hangisi çıkarsa çıksın kaydımı yaptırıp dondurucam çünkü buyıl gitme durumum yok. sizce ne yapmalıyım 2 yıl çıkarsa dondurup tekrar sına girip şansımı denemelimiyim yardımınıza ihtiyacım var düşüncelerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim.

  24. yasemin diyor ki:

    lutfen soruma cwp verebılıcek bırısı yokmu? :/

  25. İsmail diyor ki:

    Arkadaslar gırın OSYM nın acıkladıgı taban puanlara hangı unuverstnın en son kacta aldgna bakın ogrenın cok basıt yontem herseyı bulblrsnz

  26. yusuf diyor ki:

    yha cok kotul oldu

  27. meliss diyor ki:

    şerife bence dene sansını ama 400 puan alan ı suru kısı var yanı sansın az bıraz ama yıne de dene

  28. şerife diyor ki:

    ben imamhatip mezunuyum .alanımda ilahiyat ve din kültürü öğretmenliği var.ygs 4 puanım 317 ve 64 binlerdeyim.tercih yapmadım ama ek tercih yapmayı düşünüyorum..ne yapmam gerektiğini bilmiyorum bu sene hazırlanıp istediğim şehirlerimi yazsam yoksa bu puanada bi yerler yazsam çıkarmı .lütfen yardım edin.ne yapsan benim için daha ii olur..teşekkürler

  29. meliss diyor ki:

    hatice puanın ii bence kesınlıkle türkçe öğretmenliği tercih etmelisin sakın gidip saçma sapan bolumler yazma aldığın o kadar puanı hiç etme ..

  30. hatice diyor ki:

    ben ts2 453aldım türkçe ögr.düşünüyorum selçuk dicle ege gelir mi gelmezse nereler gelir lütfen cvp atın

  31. qülşen diyor ki:

    Özlemcim, sınavsız geçiş hakkı geçen sene sondu.Artık 2 yıllıklarda ysgden çekilen puana göre alınacak.

  32. tuba diyor ki:

    ben meslek lisesi mezunuyum tercihlerimde hep devlet üniversitesi yazdım ama tutmadı.anadolu liseleri bizden öncelikli bendn notu çok düşük olan anadolu okuyan bir arkadaşım yerleşti hemde istanbul üniversirtesi banka ve sigortacılık. benm okul notum 64.93 bize göre iyi 2 yıllık bilgi üni tam burslu lojistik bölümüne yerleşebilrmiyim. yada devlet üniversitesine. lütfen yardımcı olun yorumlarınızı bekliyorum.

  33. qülşen diyor ki:

    Merhaba ben Anadolu Teknik Bilgisayar yazılım mezunuyum.Bilgisayar öğretmenliğine puanım yetmedi:S Ek tercihte başka alandan tercih yapsam puanım ne kadar kırılıyor.Bir bilginiz var mı?

  34. ömer çiçek diyor ki:

    lys den 356 puan aldım sıralamam tm 1 de 170 binlerde buna iyi bir iktisat ve yaişletme gelir mi büyük kentler dahilolmak üzre lütfen yardımediniz teşekürler

  35. SERCAN diyor ki:

    slm bnm ygs 5 puanım 329 bn 4 yıllık otelcılık ve turızm ıstıorum ılk tercıhımde yazdım ama tutmadı sızde bu ek yerlemede bı yere gıdebılırmıyım yada tm1 den tercıh yapcem yaparsam işletme istıom sızce tutarmı?

  36. yasemin diyor ki:

    tm öğrencısıyım. ılk tercıhlerde ıkıncı öğrteım işletme veya ıktısata gıderım gozuyle bakıorduk olmadı malesef. tm1 puanım 308 hala bı sansım varmı acaba? tm3 puanımlada bu sefer felsefe bolumunu yazmayı duşunuorum tm 3 puanım 332 sızce yerleşebılırmıyım felsefeyı yazmalımıyım yardımcı olursanız çok mınnet duyarım. teşkurler sımdıden

  37. mustafa diyor ki:

    ben sayısaldan 180bininciyim ek kontenjandan neresi gelebilir yada gıda cevre mühendilikleri gelir mi?

  38. gül diyor ki:

    mrb ts1den 392 aldım 58 binlerdeym edbty bölümü we öğretmenlik yazdm fakat gelmedi. ek yerleştirmede de pek parlak deil diyorlar ki durumlar onu gösteriyor.ama ynede bi edby bölümüne gitme şansım var mı?

  39. feyza diyor ki:

    mrb ben ea mezunuyum ama ts den girdim sınava ve ts1:325 ts2:344 puan yaptım bu puanla işletme , halkla ilişkiler , insankaynakları tutturabilir miyim? iö de olur. ek tercihlerde çıkma şamsı varmı acaba devlet üniversitelerinde tabi.

  40. şeyma diyor ki:

    Ben yiyck iceck hzmtlrndn mezunum.tibi dókmasyn bólmünü terch etm.ygs 3= 310 ama olMadi:( 300 puanla bu bölme giren arkadaşlarm war.ben nie gremdm anlamadm:( + ikinci terchte yazsam gelir mi? yada adalet yazsam gelirmi yardmcı olun ltfn.rehbrlik hocalarm bişey bilmyorlar:((

  41. özlem diyor ki:

    meslek lisesi ÇOCUK GELİŞİMİ mezunuyum bu sene mezun oldum.ailem istemediği için ilk tercihlerde 2 yıllıkları yazmadım.ama bu ek yerleştirmede yazmayı düşünüyorum…ayrıca sınavsız geçiş hakkımda var bundan yararlanabilir miyim yardımcı olursanız sevinirim LÜTTFFEENN.

  42. hüseyın diyor ki:

    TM den mezun oldum ama sözel bolumden sınava girdim ts2 puanım 402 ikinci terchlerde sosyal bılgıler ört. gelır mı acaba

  43. hnd diyor ki:

    mf-3 puanım 493 tm-2 puanım 490 ve ben sayısalcıyım. tm den tercih yaparsam puanım kesiliyor ve 476 oluyor. ben ilk yerleştirmede açıkta kaldım. ek yerleştirmelerde sonum ne olur, marmara hukukun ve ya istanbul hukukun 2.öğretimlerine gidebilirmiyim yada sayısaldan ne yapabilirim???

  44. vildan diyor ki:

    ygs 3 puanım 325 2.tercıhlerde ankara unıv adalet bölümünü istıorum duz lise mezunuyum tutma sansı varmı acaba yaa

  45. Merve diyor ki:

    Ts 2 puanım 365. Bu puanla herhanqi bi devlet üniv. Gireblrmym? Sanat tarihi bölümü qbi? Şansim nekadar. Yardmcı olurmusunz smdıden tskrler..

  46. zeynep diyor ki:

    birisi bi acıklama yaparsa gercekten cok sevınecegım.hak eden hak ettıgı yerde degıl.bılgılendırılmek ıstıyoruz bu bızım hakkımız lutfen bı yetkılı bızım durumumuz hakkında bı acıklama yapsın.

  47. kte diyor ki:

    tm 2 puanim 396 ek yerlestirme de sinif öğretmenliği tutar mi cvp verirseniz sevinirm

  48. abdullah diyor ki:

    merhaba,benim TM-2 puanım 256 TM-3 puanım 274 ek yerleştirmede yerleşebileceğim bölüm var mı?

  49. mehmet diyor ki:

    ayriyeten 180 binlerdeyim sıralama olarak

  50. mehmet diyor ki:

    320 puan aldım fizik kimya bölümlerinden girebilecegim iyi yerler varmı hangi üniversiteleri tercih edersiniz

  51. esra diyor ki:

    bnm mf1 puanım 361 mf2 357 ben ek yerleştirmelerde matematik öğretmenliğine yerleşebilirmiyim yardım ederseniz çok sevinirim…

  52. ugurcan diyor ki:

    ben TM-1,2,3 puan türlerinde sıralamada 500.000 ciyim ek yerleştirmede tüm tercihlerimi kıbrıstaki vakıf üniversitelerinin iktisadi ve idari bölümler fakültesindeki tüm bölümleri yazıcam sizce gelme ihtimali yüzde kaçtır ? 11 ekimde biten tercihler ne zaman açıklanır sizce ? şimdiden teşekkürler kolay gelsin …….

  53. funda diyor ki:

    önceden ek yerleştimelerde puan önemli deildi,,yani taban puanın altında tercih verebiliodun bu yıl böyle bişey yok deniyor,,başka bi acıklamada tam tersi söylenmişti …bu 4.girişim maalesef ve ts 2 puanım 366 fakat ea cıkışlıyım,,,,edebiyat bölümü istiodum ama gelmedi….bu acıklamalarla ek lerde de gelmiicek sanırım….hangi bölümü tercih etmeliyim ne yapmalıyım bilmiorum….

  54. erkan diyor ki:

    bende mslek lisesi mezunuyum tıbbi laboratuvar bölümüne yatay geçiş yapmak istedim ancak olmadı yerleşemedim bir yere ek kontenjana başvurcam ancak boşluk ne kadar hangi üniversitede daha çok yada varmı girm şansım ne ban yardımcı olurmusunuz ?? benim not ortalamam 3,23 olmasına rağmen benden düşük not ortalmaya sahipler girdi ben açıkta kaldım ek kontenjanla bi yer olurmu ???

  55. havva diyor ki:

    benım ts 2 puanm 340 sızce sehır dısı trh bolumu i.ö olurmu

  56. ömür diyor ki:

    ben ts2 395 benim ek yerleştirmede sansım var mı ankara gazi çağdaş türk lehçeleri yerleşe bilme gibi bi ihtimalim varmıdır acaba?

  57. nryyy diyor ki:

    bnm ts 2 puanım 411 ek yerşeitmede edebiyat bölümünü kazanabilrmym sizce ? :S

  58. kevser ışık diyor ki:

    ts-2 den 404 puan aldım devlet üniversitelerinde tarih,edebiyat sosyal, coğrafya bölümlerinden birine ikinci tercihlerde yerleşme olasılığım nedir? tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler…

  59. zeynep diyor ki:

    ts2 den 401 puanım var .. ilk tercihlerımde rehber ögretmenım tarıhı yazdırmadı pişman oldum. tarıh okumak ıstıyordum.ek tercıhlerde tarıh yazarsam tutma sansım ne olur?

  60. pelin diyor ki:

    açık öğretime kaydımı yaptırsam ek yerleştirmelerdede şansımnı deneyebilirmiyim??

  61. öznur diyor ki:

    tm2 puanım 365 uluslararsı ilişkilere girebilrmiyim yada çalışma ekonomisi ve endstri ilişkleri yoksa bi sene dahamı hazrlanmalıyım:(

  62. basak diyor ki:

    bn ygs 5 ten 309 aldım okl öncesi bölümünü secebilir miyim?mesela özel aydın üniversitesi gelir mi lüften yardm edin

Yorum Yazın

Sponsorlu bağlantılar

 

Kategoriler