Otomotiv Mühendisliği Mesleği Hakkında Bilgiler

Üniversiteye hazırlık sürecinde meslek seçiminde,doğru tercih yapmak çok önemlidir.Otomotiv Mühendisliği hakkında çeşitli ve güvenilir kaynaklardan gerekli bilgileri ve bölümün puanlarını derledik. Otomotiv Mühendisliği mesleğine karar vermeden önce bu bilgileri göz önünde bulundurmanın faydalı olacağını düşünüyoruz…

Otomotiv Mühendisliği

Genel Tanım:

Makine Mühendisliği Bölümü çatısı altında yer alacak Otomotiv Programı’nda, öğrenciler uygulama ağırlıklı olarak eğitileceklerdir. Bu programdan mezun olduğu gün sektörde çalışmaya başlayabilecek mühendislerin yetişmesi amaçlanmıştır. Programdan mezun olanlar Makine (Otomotiv) Mühendisi unvanı alacaklardır.

Faaliyet Alanları:

Programdan mezun olan Makine (Otomotiv) Mühendisleri, ülkemizde var olan ve sayılarının gün geçtikçe artacağı düşünülen otomotiv fabrikalarında kolaylıkla iş bulabileceklerdir. Otomotiv ile birikte makine mühendisliği temel eğitimi de alan mezunlar otomotiv yan sanayi için de aranan niteliklere sahip teknik elemanlar olacak ve bu sektörde de istihdam edileceklerdir.

İş Bulma Olanakları ve Kazanç Durumu:

Bu bölümden mezun olanların, endüstrinin ihtiyaçları nedeniyle, iş bulma sorununun olmayacağı öngörülmektedir.   Türkiye ve yurtdışında aranan elemanlar yetiştirileceği için kazancın oldukça tatminkâr olacağı öngörülmektedir.

Mesleğin Gelecek 10 Yıldaki Durumu:

Ülkemizde son yıllarda otomotiv sektörünün ağırlığı hızla artmış ve yabancı yatırımcıların ilgi odağı olmaya başlamıştır. Bu ilginin kökenlerinde, Türkiye’nin Avrupa’ya yakın olması, ucuz işgücü temin edebilmesi ve otomotiv sanayisini destekleyecek gelişmiş bir yan sanayisine sahip olmasının etkili olduğu görülmektedir.

Bu Mesleği Seçenlerde Ne Gibi Nitelikler Olmalı:

Teknolojiye ilgi duyması, mekanik konularda başarılı olması

Ekip çalışmasına açık olması

Araştırma, planlama ve uygulama yeteneğine sahip olması

Yeniliklere ve gelişmelere açık olması

Yaratıcı olması

Beyin – el koordinasyonu yüksek olması gerekir.

OTOMOTİV MÜHENDİSLİĞİ (MF–4)

ÜNİVERSİTE ADI Öğretim Şekli 2009 TABAN PUAN 2009 0,8 BAŞ SIRA 2010 TAHMİNİ P.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) (İngilizce) 348,168 10,300 526,833
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ (ADANA) (İngilizce) 338,011 19,700 511,464
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ 318,402 44,100 481,792
ATILIM ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) (Burslu) 314,784 49,600 476,317
ATILIM ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) 180,129 373,000 272,563

Otomotiv Mühendisliği Bölümü Mesleği İş İmkanları – Olanakları, Otomotiv Mühendisliği Bölümü Puan Türü Nedir, Otomotiv Mühendisliği Bölümü Taban Puanları 2015 – 2011, Otomotiv Mühendisliği Çalışma Alanları ve Koşulları Şartları, Otomotiv Mühendisliği Kazanç Durumu, Otomotiv Mühendisliği Mesleği Çalışma Koşulları – Şartları, Otomotiv Mühendisliği Mesleği İş Alanları, Otomotiv Mühendisliği Mesleği Maaşları, Otomotiv Mühendisliği Mesleği Özellikleri ve Zorlukları, Otomotiv Mühendisliği Mesleğini Seçecek Olanlarda Nasıl Özellikler Olmalıdır, Otomotiv Mühendisliği Mesleğinin Geleceği, Otomotiv Mühendisliği Meslek Rehberi, Otomotiv Mühendisliği Mezunları Ne İş Yapar, Otomotiv Mühendisliği Nedir, Otomotiv Mühendisliği Nedir – Bölümü Hakkında Bilgi, Otomotiv Mühendisliği Tercih Edilir mi

Bu Bölüm Hakkındaki Düşüncelerinizi Aşağıdaki Yorum Aracılığıyla Hemen Paylaşabilirsiniz

Eokulegitim.com

One thought on “Otomotiv Mühendisliği Mesleği Hakkında Bilgiler

  • 15/04/2012 tarihinde, saat 13:52
    Permalink

    kötü resim çiziyorum ama mimar olmk istiyorum ne gibi zorlukları olur

    Yanıtla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir