Sabanı kim buldu, sabanın icadı

Saban ne zaman bulundu, Saban nasıl bulundu, saban hakkında bilgi, sabanı ilk kim buldu

M.Ö. 3500 yıllarında sabanın bulunmasıyla bu durum değişti. Saban, toprağın karnını daha derinden yarıyor ve böylece, bitki köklerinin iyice derinlere inmesine ve kolayca beslenmesine olanak sağlıyordu. Bunun sonucu, olağanüstü bereketli bir hasattı. Ekim kolaylaşıp ürün bollaşınca, insanlar tarımdan başka işlere ve zanaatlara da yöneldiler. Ayrıca, topraklan uzun süre verimli kalabildiği iyin ekim yaptıkları yerlere yerleştiler. Böylece, köyler ve kentler doğdu. Ortadoğu’nun yumuşak topraklarında, sabanın tahta bıçağı, rahatça derinlere inebiliyordu.

Ancak, Avrupa’da bu kolay değildi. Bu nedenle, özellikle Kuzey Avrupa’da uygarlık çok ağır bir gelişim gösterdi. Ancak, M.Ö. 500 yılında sabana demir bıçağı takmayı akıl edebilen Avrupalı, bol ürüne kavuştu ve ondan sonradır ki, uygarlık konusunda Ortadoğu’yla yarışabilir hale geldi.

——————————————————————————————————————————-

Sabanı kim buldu, sabanın icadı Saban ne zaman bulundu, Saban nasıl bulundu, saban hakkında bilgi, sabanı ilk kim buldu M.Ö. 3500 yıllarında sabanın bulunmasıyla bu saban hakkında bilgi, Saban nasıl bulundu, Saban ne zaman bulundu, sabanı ilk kim buldu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir