Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Bölümü Nedir Mesleği Hakkında Bilgi

Üniversite sınavına hazırlanan ve Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği bölümünü seçecek adaylara bu meslek hakkında bilgileri, puanlarını ve mesleğin geleceği hakkında bilgileri derledik. İşte Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Bölümü –  Mesleği hakkında bilgiler:

Bu program, sivil hava taşımacılığının işletme ve yönetimi alanında çalışacak elemanlar yetiştirir.

Çalışma Alanları:

Mezunlar, Sivil Hava Ulaştırma İşletmecisi unvanı ile hava limanlarının ve terminallerin verimli bir biçimde yönetilmesinden sorumlu olup yolcuların güven içinde ve rahatlıkla seyahat etmelerini sağlamaya çalışırlar. Çalıştıkları işletmede para, malzeme ve insan gücünün en verimli şekilde kullanılması ve uçakların kârlı bir biçimde çalıştırılması için yönetim planları hazırlarlar. Uçakların yük ve yolcu miktarları bakımından kapasitelerine uygun olan veya olmayan uçak, yük, yolcu hareketlerinin bağlantı ve organizasyonunu sağlarlar.

Son derece kompleks bir yapıda olan, pahalı ve kapsamlı yatırımlar gerektiren ve yoğun rekabetin yaşandığı havacılık sektöründe, şirketler, ekonomik etken ve emniyetli uçuşun sağlanması, işletmenin amaçlarına ulaşmada etkin kararların alınması konularında en önemli konularında en önemli unsur olarak, işletme yöneticileri ve yetişmiş personeli görmektedir. Türk sivil hava ulaştırma sektörünün son yıllarda göstermiş olduğu hızlı gelişmeler doğrultusunda hava alanları ve havayolu işletmeleri, bir ekonomik plan dahilinde uçağın personel işletimini gerçekleştirebilecek gerekli teknik ve ekonomik bilgilerle donanmış elemanlara ihtiyaç duymaktadır. Mezunlar, THY’de ve özel havacılık şirketlerinde iş bulma olanağına sahiptir.


Mesleğin Gelecek 10 Yıldaki Durumu:

Gelişen teknolojiye uyum sağlayabilmek ve işletmelerin verimini artırabilmek için bu alanda yetişmiş nitelikli elemanlara gelecekte de ihtiyaç duyulacaktır.


Mesleğin gerektirdiği özellikler:

Sayısal düşünme yeteneğine sahip olması
Matematik ve sosyal bilimlere ilgi duyması
İnsanlarla iyi iletişim kurabilmesi
Düşüncelerini başkalarına açıkça ifade edebilme, ikna yeteneğine sahip olması
İnsan ihtiyaçlarına karşı duyarlı, sabırlı, anlayışlı ve hoşgörülü olması
Zamanı iyi kullanma ve organizasyon yeteneğine sahip olması
Ayrıntılara dikkat etmesi
Sorumluluk sahibi olması gerekir.

SİVİL HAVA ULAŞTIRM İŞLETMECİLİĞİ (YGS–6)

ÜNİVERSİTE TABAN P BAŞARI S
ANADOLU Ü. 447,058 66.100
KOCAELİ Ü. 431,165 87.800
ERCİYES Ü. 416,011 113.000
MUSTAFA KEMAL Ü. 394,260 158.000
ERCİYES Ü. (İÖ) 390,618 167.000
ERZİNCAN Ü. 389,279 170.000

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Nedir, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Ne İş Yapar, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Maaşları, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Puan Türü, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği İş İmkanları, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği İş Çalışma Alanları, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Mesleği Hakkında Bilgiler, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Bölümü Hangi Üniversitelerde Var, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Bölümünün Geleceği, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Bölümünü Seçecek Olanlarda Nasıl Özellikler Olmalı, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Bölümü Tercih Edilir mi

Bu Bölüm Hakkındaki Düşüncelerinizi Aşağıdaki Yorum Aracılığıyla Hemen Paylaşabilirsiniz

, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Bölümü 2011 YGS LYS Başarı Sırası, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği İçin Kaç Puan Gerekir, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Tanıtımı, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Kazanç Durumu,Meslek Rehberi,Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Taban Puanları 2016 2017,Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Mezunları Ne İş Yaparlar,Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Bölümü İş Olanakları, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Mezun Olduktan Sonra İş İmkanı Nerede Çalışırlar, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği İş Bulma Durumu,Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Bölümü Olan Üniversiteler

27 thoughts on “Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Bölümü Nedir Mesleği Hakkında Bilgi

  • 24/10/2016 tarihinde, saat 09:28
    Permalink

    İnsanlar farklı bir bölüm okuyorlar ve iyi bir ingzceye sahipsen sivil havacılıkta iş imkanı sağlanıyor.O halde bu bölümü okumanın ayrıcalığı nedir?

    Yanıtla
  • 22/07/2016 tarihinde, saat 11:36
    Permalink

    2 yil sivil havà ulaştırma isletmeciligi okuyup 1200 1600 tl ye mi çalışalım sonucta üniversite okuyup geliyorsun bu kadar az maaşla olurmu çok guzel bi bölüm é benzemi yor açıkçası sen oku çabala gel asgari ücretle ise gir senelerin geçsin 3bin olsun bence çok saçma bi sistem bu

    Yanıtla
  • 08/05/2016 tarihinde, saat 11:51
    Permalink

    ben de lise 3 üm.bu bölümü beğendim ve araştırdım ve bazı arkadaşlar demiş maaşları düşük.acaba doğru mudur ? bilgi verirsniz bana çok mutlu olurum ?

    Yanıtla
    • 23/06/2016 tarihinde, saat 20:37
      Permalink

      Devlet Hava Meydanlarına sivil havacılık mezunlarının girmesi imkansız hale getirilmeye başlandı.4001 koduna açıldı.Yani 4 yıllık mezunların tamamı tercih edebiliyor.Bazı idari bilimciler ki onların puanları 90 üzeriydi.Küstahlaşabilecek kadar dilleri sivil havacılık mezunlarına ulaşıyor kendi hakları olduğunu savundukları yetmiyor hakarete varacak sözler sarfediyorlardı.Attan büyük deve var tabii.Şimdi de mühendislerden diyetisyen ve öğretmenlere kadar her alandan tercih alabiliyor.İyi oldu.Olsun olsun.Artık sivil havacılık ulaştırma işletmeciliğini tamamen işlevsiz bir bölüm haline geldiği ispatlanmış oldu.Lise öğrencilerine nacizane bir eğitimci tavsiyesi veriyorum.Üniversiteye girişte ilk 10 bine giremiyorsanız sakın sivil havacılığı yazmayın.KPSS de sadece Devlet hava meydanlarını tercih etme hakkı veriliyor.Başka tercih hakkı yok.DHMnı ise tüm lisans mezunları tercih ediyor artık.Türkiyenin en gözde kurumu olarak görüldüğü için 95 puan almak zorundasınız.Şimdilik havacılık ön lisans bölümleri ile itfaiyecilik kendi alanından mezun alabiliyor.Tabi ön lisanslılar konusunda takipçi değilim.Yanıltmak istemem.

      Yanıtla
  • 08/09/2015 tarihinde, saat 00:22
    Permalink

    İngilizce sviyenize göre iş imkanı vardır. Devlet kısmı biraz zor iibf den alım olduğu sürece çok kısıtlı imkan sağlanıyor. Ama özelde kendinizi daha iyi ve hızlı geliştirirsiniz. Ben İskenderun da okuyorum 2. sınıfa geçtim. havalimanlarını gezdim gördüm ve ben kendime uygun buldum. ilginiz varsa havacılık a ve İngilizceye tavsiye ederim. mail adresim muhammetgumus8@gmail.com sorusu olan varsa boş kaldığımda cevaplayabilirim.

    Yanıtla
    • 23/09/2015 tarihinde, saat 11:03
      Permalink

      Merhabalar. bu sene liseden mezun oldum fakat istihdam sagliyabilecegim bir bolum gelmedi. sivil hava ulastirma isletmeciligi bolumunu istiyorum ama kafamda birkac soru var acaba sorularima cevap verebilir misiniz?

      Yanıtla
  • 17/06/2015 tarihinde, saat 02:04
    Permalink

    Sivil havacılık işletme okuyan ve okuyacaklara ilk tavsiyem yds den en 70 almanız karşılığında şans kapılarınızın biraz daha açık olacağıdır.Özel sektörde çalışma imkanınız var.Özellikle staj yaptığınız firmadaki gayretli çalışmanız sektöre atılırken referans olabilir.Ancak özel sektörün ücretleri 1200 ile 1600 arası oluyor.Daha düşük ücretler de mümkün tabi.Ancak malum havalimanları büyük şehirlerde var ve buralarda kira 800ile 1000TL den başlıyor (1+1 daireler)Yani bu maaşla ömür boyu gitmez tabi.Tutunabilmeniz için iyi bir yabancı dil şart ve işinizi çok iyi yapmalı yorgunluğa ,strese vardiyalı çalışmaya dayanıklı olmalısınız.Tüm bunların sonrasında tutulursanız maaşınızda artış mümkün.O da süper ve vazgeçilmez olursanız bir kaç seneye 3000 tl yi belki yakalar.KPSS yi hayal bile etmeyiniz .2014 kasımda 23 kişi aldılar.Sadece sivil havacılıktan almışlardı.Taban puanı 81 ‘e kadar düşmüştü ve daha düşebileceği umudu varken sonraki alımda kontenjan 20 kişiye düştü.Fakat daha kötüsü iibf den de alım yapılacağı açıklandı.Taban puanları tekrar 90 a yaklaşır gibi görünüyor.Kpss de atanırım umuduyla bu bölümü okuyacaklar varsa ileride büyük hayal kırıklığına uğramamak için şimdiden kendilerini hazırlamalılar.KPSS ile yerleşmek için en az 86 şart görünüyor.Moralinizi bozmak istemezdim ancak durum bu.Bir yakınım mezun ve deneyimlerimiz canımızı oldukça sıkıyor .Bu alanla ilgili pek bilgi sahibi olmadan lisans havacılık işletmesi okumuştu.Bu saatten sonra bir de yüksek lisansı deneyecek bakalım nereye gider bu yol…Sizlere bol şanslar

    Yanıtla
  • 31/08/2014 tarihinde, saat 12:43
    Permalink

    Sivil havacılık bolumunu 2 yıllık olarak okuyup iş bulma imkanımız duşukmu?thy unv. 2yıllık sivil havacılık okuyanlara iş imkanı sağlıyormu ne kadar oranla ?

    Yanıtla
  • 16/07/2014 tarihinde, saat 09:24
    Permalink

    Ben bir bayan olarak sivil hava ulaştırma işletmeciliği 2 yıllık bölümü biterdiğimde çalışma imkanım nerelerde nasıl olucak , maaş düzenim ne olucak ,giyim olarak nasıl giyilicek , ben Gaziantepte yaşıyorum burada iş imkanım nasıl olucak bayanların iş imkanı nasıl olucak ek dil bilmek zorunlu mu? gibi sorular takılıyor aklıma tabi günümüzde bir çok iş alanında bu sıkıntılar var yaşanıyor ve hep yaşanıcak ama bu alanda bu sorunların limiti ne kadardır bana yardımcı olursanız çok sevinirim

    Yanıtla
  • 19/04/2013 tarihinde, saat 19:30
    Permalink

    slm bn kz meslek lisesinden mezun olucam bolumum halkla ilişkiler ve yüksekokul olarak bu bölümü tercih etmek istyrm ama denizcilik işletmeciligi de düsünüyrm szce hangisi iidir ve meslek yapma acısından daha caziptir acaba

    Yanıtla
  • 05/10/2012 tarihinde, saat 12:55
    Permalink

    ben ek yerleştirmelerde sivil hava ulaştırma işletmeciligini kazandım 2 yıllık özel bitirdikten sonra nelerde çalişabilirim hemen iş imkanı varmı acil cevaplandırısanız sevinirim

    Yanıtla
  • 31/08/2012 tarihinde, saat 00:55
    Permalink

    sivil hava ulaştırma işletmeciliği bölümü okuduktan sonra kpss ye girmek kesin gerekiyor mu gerekmiyorsa iş olanakları nasıldır?

    Yanıtla
    • 20/09/2012 tarihinde, saat 14:42
      Permalink

      bu meslegi seçtiginde hawa alanında çalışan bi personel olacaksın.. hostes kabin görevlisi bilet satışı üstüne okursanda pilot olabilirsin.. 40 gün staj görüyorsun ve 40 gün ingilizce agırlıklı ders in olacak we staj görürükende maas alıyosun.. özellikle mugla dalaman yeni açldı için puanı düşük tercih etmeni söylerim :) we hatay iskenderun çok güzel yer :)

      Yanıtla
    • 05/02/2014 tarihinde, saat 08:33
      Permalink

      ben lise dört öğrencisiyim sivil havacılığa gitmek istiyorum acaba iş imkanları nasıldır

      Yanıtla
  • 31/05/2012 tarihinde, saat 10:59
    Permalink

    merhaba. anadolu kız meslek lisesi bilişim teknolojileri son sınıf öğrencisiyim. ygs-6 puanımla bu bölümü terch edeblr mym. bi yerde geçiş hakkı olmayanlar ea puanıyla terch yapabilir diyolardı bilgi verirseniz sevinirim. bide bu bölümün 2 yıllık puanları nedir..

    Yanıtla
  • 08/02/2012 tarihinde, saat 13:19
    Permalink

    herkes soru sormuş..Bi Allah’ın kulundan Cevap Yok

    Yanıtla
  • 24/12/2011 tarihinde, saat 15:52
    Permalink

    ben bu bölümü terch etmek ıstyorum ama hemen iş oranı ne ? + maaşları ne kadardan baslıyor ve iyi bir performans sergilediği zaman maaşı en fazla ne kadar oluyor soruma cewp verrseniz cok sevinirim … meıl atar mısınız lutfen ?

    Yanıtla
  • 11/08/2011 tarihinde, saat 16:37
    Permalink

    okul biter bitmez iş imkanı var mı ve ne kadar maaşla işe başlayabiliriz..!

    Yanıtla
  • 02/08/2011 tarihinde, saat 15:16
    Permalink

    merhaba ben bu sene sınava gırdım ve bolum ıcın gereklı puanı aldım ama meslek hakkında pek bilgim yok iş imkankaları nedir okul biter bitmez iş bulabilirmiyim maaş durumu nasıldır ? bilgilendirirseniz sevinirim.

    Yanıtla
  • 30/07/2011 tarihinde, saat 13:04
    Permalink

    bu bölümü istiyorum,fakat nasıl bir bölüm olduğunu bilmiyorum,.iş olanakları hakında bilgi verirseniz sevinirim

    Yanıtla
  • 28/07/2011 tarihinde, saat 12:39
    Permalink

    lise 3 öğrencisiyim bu meslek konusunda bilgi verir misiniz lütfen

    Yanıtla
    • 20/09/2012 tarihinde, saat 14:40
      Permalink

      bu meslegi seçtiginde hawa alanında çalışan bi personel olacaksın.. hostes kabin görevlisi bilet satışı üstüne okursanda pilot olabilirsin.. 40 gün staj görüyorsun ve 40 gün ingilizce agırlıklı ders in olacak we staj görürükende maas alıyosun.. özellikle mugla dalaman yeni açldı için puanı düşük tercih etmeni söylerim :)

      Yanıtla
  • 27/07/2011 tarihinde, saat 03:14
    Permalink

    bende bu sene dgsyle bu bolumu terch etmek ıstyorum fakat ıs ımkanları neler maası nekadr verıyolar ve 5 yıl bynca verılecek olan harclar nekadar yatrdgmıza degcek mı ? kafamda bır cok soru vr yanıtlarsanız cok mtlu olrmm

    Yanıtla
  • 24/07/2011 tarihinde, saat 20:10
    Permalink

    ben bu bölümü düşünüyorum ama hakkında tam bir net bilgiye ulaşamadım maaşları okul bitince iş imkanı ve iş şekli hakkında net cevaplar yazarsanız sevinirim

    Yanıtla
  • 23/07/2011 tarihinde, saat 15:35
    Permalink

    bu bölümden mezun olunduğunda is imkanları nelerdir yani iş bulmak kolay mı önü acık bi meslek mi ve maaşları nasıl ?

    Yanıtla
  • 23/07/2011 tarihinde, saat 12:30
    Permalink

    Bu bölümde okuyorum 3. sınıfım varsa sorularınız yardımcı olurum.. Mail atabilirsiniz.. mms15@msn.com

    Yanıtla
    • 24/07/2015 tarihinde, saat 12:27
      Permalink

      kardeşim bana 2 yıllık aeo geldi kararsızım nasıl bır meslek bna yardımcı olurmsun

      Yanıtla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir