2012 KPSS’de Kopya Varsa İptal Edilecek

7 ve 8 Temmuz 2012 tarihlerinde yapılan Lisans düzeyi KPSS sınavının ilk ayağı olan Genel Yetenek ve Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri testlerinde soruların sınavdan önce sızdırıldığı iddialarına açıklık getiren ÖSYM Başkanı Ali DEMİR , kopya varsa sadece olaya karışanların sınavı iptal edilir dedi. Haftasonu yapılan KPSS’deki kopya iddiaları için ÖSYM Başkan Ali Demir açıklama yaptı.

2012 KPSS Lisans Soru Ve Cevapları

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, KPSS ile ilgili iddialara ilişkin, ”Şu anda bu iddiaların gerçek olduğunu düşünmüyoruz. Bunu gösteren herhangi bir kanıt, herhangi bir şeyimiz yok. Eğer bu yönde bir bulgu ortaya çıkarsa mutlaka değerlendiririz ve gereğini yaparız” dedi.

Ali Demir, ”Sınavın iptali hiç hoş olmayan bir konu. Ama şu var, somut veriler olduğunda bunları kimlerin kullandığını tespit edebiliriz, kimlerin kullandığını tespit ettiğimizde onların sınavlarını iptal ederiz ama genel olarak sınavı iptal edecek bir durumun olduğuna ben ihtimal veremiyorum, çünkü şimdiye kadarki analizlerimiz bunu gösteriyor” açıklamalarına yer verdi.

KPSS’de kısm’i iptal mi olacak yoksa komple mi iptal edilecek bunu ilerleyen günlerde göreceğiz.
Eokulegitim.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir