2012 YGS’ye Girecek Olanlara Makyaj ve Bıyık Uyarısı

13 Ocak’ta son bulacak YGS ( Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı ) başvurusuyla ilgili olarak , ÖSYM bıyık ve makyaj uyarısı yaptı.

Adaylara ‘Sınav günü fotoğraftaki görünüme sahip olun. Bıyık makyaj gibi görünüm özellikleri değişmesin’ uyarısı yapıldı

SON BAŞVURU 13 OCAK
1 Nisan Pazar günü yapılacak üniversiteye girişin ilk aşaması olan YGS’ye başvurular bugün başlıyor. Başvurular, 13 Ocak’a kadar yapılabilecek. Adaylar 2012-ÖSYS Kılavuzu ile aday başvuru formuna, ÖSYM’nin internet adresinden ulaşabilecek.
MAKYAJ UYARISI
Kılavuzda, “Fotoğrafın, yüzü açık, adayın kolaylıkla tanınmasını sağlayacak şekilde cepheden çekilmiş olması gerektiğinden, başvuru merkezine giderken adayların bu hususa dikkat etmeleri gerekmektedir. Sınav günü tanınmada önemli rol oynayacak, fotoğraftaki saç, bıyık, makyaj gibi görünüm özelliklerinde değişiklik bulunmamalıdır” denildi.
GİDEMEYENE POSTAYLA BAŞVURU
ÖSYS’ye başvuruda ortaöğretim kurumu (okul) müdürlükleri ve ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticilikleri başvuru merkezi olarak görev yapacak. Sürekli yurt dışında bulunan, sürekli hastalık ya da sürekli tutukluluk gibi nedenlerle başvuru merkezine gitmesi mümkün olmayan adaylar, başvurularını posta yoluyla yapacak. Başvurusunu, merkezden yapan adayların Aday Başvuru Formu’nu doldurması gerekiyor. Başvuru işlemini yaptıracak adayın, önce başvuru ücretini yatırmış olması gerekiyor.
Sınava yurtiçinden başvurmak isteyen adaylardan, “YGS’ye girmek istiyorum” seçeneğini işaretleyenler 35 TL’yi, “YGS’ye girmek istemiyorum, sadece Sınavsız Geçişe başvurmak istiyorum” seçeneğini işaretleyenler 10 TL’yi kılavuzda belirtilen bankalardan birine yatıracak. Adaylar banka dekontunu saklayacak. Adaylar isterlerse banka şubelerine gitmeden internet aracılığıyla da ücret yatırabilecek.
BAŞVURUDA NE BULUNMALI
Adayın başvuru merkezine giderken yanında doldurulmuş Aday Başvuru Formu, TC Kimlik Numarası ile güncel fotoğraf bulanan nüfus cüzdanı veya pasaport, mezun öğrenciler için ortaöğretim diplomasının resmi onaylı sureti bulunacak.
Yurtdışında öğrenim görenlerin öğrenim bilgilerinin yer aldığı diploma, transkript, karne, özürlü adaylar için hastaneden alınmış sağlık kurulu raporlarının örneği ile özürlerine ilişkin öz geçmişlerini ayrıntılı olarak anlatan dilekçe, banka dekontu olması gerekiyor.
Başvuru merkezi görevlisi tarafından Aday Başvuru Formu’ndaki bilgiler ile adayın web kamerasıyla alınacak fotoğrafı elektronik ortama aktarılacak. Görevlilerin adaya vereceği “2012-ÖSYS Başvuru Kayıt Bilgileri” belgesinin saklanması gerekiyor.
ŞİFRELER KRİPTOLU OLARAK TUTULACAK
İnternet aracılığıyla bireysel başvuru yapan özürlü adayların, dilekçeleri ile sağlık raporlarının örneğini Aday Başvuru Formu’na ekleyerek ÖSYM’ye göndermesi gerekiyor.
Başvuru sonrası ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi’ne ilk kez dahil olan adaylara ücretsiz şifre verilecek. Şifre sadece bir kez edinebilecek, geriye dönüşümsüz ve kriptolu olarak sistemde tutulacak. Şifreyi adayın kimseyle paylaşmaması gerekiyor.
“FOTOĞRAFTAKİ GİBİ SINAVA GİDİN”
Kılavuzda, adayın fotoğrafı, kimliği ve tanınmasıyla ilgili olarak şöyle denildi: “Bu fotoğrafın, yüzü açık, adayın kolaylıkla tanınmasını sağlayacak şekilde cepheden çekilmiş olması gerektiğinden, başvuru merkezine giderken adayların bu hususa dikkat etmeleri gerekmektedir.
Sınav günü tanınmada önemli rol oynayacak, fotoğraftaki saç, bıyık, makyaj gibi görünüm özelliklerinde değişiklik bulunmamalıdır. Sınav günü, fotoğrafınızdan kimliğinizi belirlemede güçlük çekildiği takdirde salon başkanının sizi sınava almayabileceğini ya da sınavınızın geçersiz sayılabileceğini göz önünde bulundurunuz.”

 3 Ocak 2012

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir