2013 LYS Ek Yerleştirme Tercihlerini Kimler Yapabilir

YGS LYS 2013 Kimler Ek Tercih Yapabilir

2013 YGS-LYS ek yerleştirmelere kimlerin başvuru hakkı var ?

2013-ÖSYS Merkezì yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleşmiş adayların (açık öğretimin kontenjansız programlarına yerleşenler hariç) ek yerleştirmeye başvuru yapma hakkı mevcut değildir. 2013-ÖSYS merkezî yerleştirmede hiç bir kontenjana yerleşememiş veya açık öğretimin kontenjansız programlarına yerleşmiş adayların ek yerleştirmeye başvurma hakkı vardır.

Merkezî Yerleştirmede bir örgün yükseköğretim programına yerleştirilmiş adaylar ile sınırlı kontenjan olan açık öğretim programlarına yerleştirilmiş olan adaylar  ek Yerleştirme ile kontenjan sınırlaması olmayan açık öğretim ön lisans programlarına başvuru hakkı sahiptirler.

Ek Yerleştirme için nasıl bir yol izlenecek ?

2013 ÖSYS ek yerleştirmelerinde tercih hakkı olanlar Tablo 4′teki lisans programlarına ve Tablo 3B’deki ön lisans programlarına; a) 2013 YGS/LYS sonucunda hesaplanan yerleştirme puanları, b) Yükseköğretim programları ile ilgili tercihleri, c) Yükseköğretim programlarının kontenjanları ve koşulları göz önünde tutularak yerleştirileceklerdir.Sınavsız geçiş hakkı bulunan adayların yerleştirilmeleri yapıldıktan sonra Tablo 3A’daki programların boş kalan kontenjanlarına genel lise mezunu adaylar ile kendi alanları dışındaki programları tercih etmiş olan meslek lisesi mezunu adayların yerleştirilmeleri yapılacak, bu yerleştirmelerde adayların yükseköğretim programının puan türündeki yerleştirme puanları göz önünde tutulacaktır. Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumlarından mezun olan adaylar, Tablo 3A’daki kendi alanlarıyla ilgili ön lisans programlarına sınavsız olarak;

a) Yükseköğretim programları ile ilgili tercihleri b) Sınavsız geçiş ile ilgili öncelikler c) Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) d) Yükseköğretim programlarının kontenjanları sırasıyla öncelik hakkı sahiptirler. Ek yerleştirme için 2013-ÖSYS Kılavuzunda yer alan kurallar geçerli olacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir