2013 Öğretmen Atamaları 127 Bin Tane Öğretmen Atanacak

Öğretmen atamaları için gerekli olan KPSS sınavına ek olarak Öğretmen Alan Sınavının getirilmesiyle birlikte değişen kadrolu öğretmen alımı, binlerce öğretmen adayının hayallerini süslemeye devam ediyor. Yıllardır atanamayan ve sınavı geçemeyen öğretmenler ise artık dışarıda kalmak istemiyor. Geçtiğimiz günlerde açıklama yapan MEB bakanı Ömer Dinçer, öğretmen ihtiyacının giderildiğini ve erken bir atamanın olmayacağını söylemiştir. Bu durum akıllara öğretmene ihtiyaç duyulmayacağını ve bu sene çok az sayıda öğretmen alınabileceği ihtimalini getirmişti. Ancak beklenen gibi bir durum olmadı. MEB bakanı Ömer Dinçer 2013 yılında 127 bin tane öğretmene ihtiyaç duyduklarını ve Öğretmen Alan Testinin sonuçlarına göre 127 bin tane öğretmen atayacaklarını belirtti. Şubatta erken atama olabilir mi? Sorularına da cevap veren Ömer Dinçer şu anda buna gerek olmadığını ve ilk sınavla birlikte öğretmenlerin atamalarının başlayacağını belirtti. Bu açıklama binlerce öğretmene derin bir nefes aldırdı.

ogretmenatama

Her ne kadar 127 bin öğretmen alınacağı duyurulsa da bu sayı şu anda atama bekleyen öğretmenlerin sayısını karşılamıyor. Yeni mezun olacak öğretmen adaylarıyla birlikte şu anda atama bekleyen öğretmen sayısın 300 bini geçtiği belirtiliyor. Ancak 127 bin öğretmenin atamasının yapılmasıyla birlikte birçok kişinin rahata kavuşacağı da gözüküyor. MEB bakanı öğretmen atama sorununa en kısa sürede çare bulunacağını ve artık okullarda yavaş yavaş vekil öğretmenlikleri kaldırılacağı sinyallerini veriyor.

Soruegitim.com

3 thoughts on “2013 Öğretmen Atamaları 127 Bin Tane Öğretmen Atanacak

  • 26/02/2013 tarihinde, saat 21:34
    Permalink

    öğremenler atanırken birçok teste tutulmalı çünkü üstünlüklerini öğrenciden çıkarmaya çalışıyorlar bağırma onlarda notla tehdit onlarda çocuklar böyle öğretmenler yüzünden okuldan sogudular bence bunları sürekli müffettiş teftiş etmeli

    Yanıtla
  • 19/01/2013 tarihinde, saat 21:11
    Permalink

    ögretmenler çoçuklara iyi davranmalıdır örnegin sevcan ögretmen

    Yanıtla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir