2017 YGS Barajı Geçmek İçin Kaç Net Gerekir

Bu yazımızda, 2017 YGS Barajı Geçmek İçin Kaç Net Gerekir Kısaca bu konuda sizlere bilgiler vereceğiz.

ygs ile ilgili görsel sonucu

Her yıl olduğu gibi bu yıl da pek çok lise öğrencisini Yükseköğretime Geçiş Sınavı heyecanı sarmış durumda. Adaylar, aylardır yaptıkları çalışmaların sonucunu görmek ve güzel bir üniversiteye girmek için heyecan duyuyorlar. Bu sene yapılan düzenlemeler ile birlikte YGS barajları konusunda bazı değişiklikler oldu. Peki yapılan düzenlemeler ne şekilde ve bu sene barajı geçmek isteyen kişilerin en az kaç net yapması gerekiyor, detayları yazımızda bulabilirsiniz.

YÖK tarafından bu sene yürürlüğe sokulan düzenleme ile birlikte artık YGS barajı, 140 puandan 150 puana çıkarıldı. Bu da demek oluyor ki Türkçe, Matematik, Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri alanlarında 40’ar, toplamda 160 soru bulunan sınavda barajı geçerek önlisans, açıköğretim ve bazı lisans programlarına kayıt olabilme hakkına sahip olabilmeniz için, toplam net sayınızın en az 20 olması gerekiyor. Bu rakam, geçtiğimiz yıllarda 16 olarak belirlenmişti.

Ancak barajı geçecek olmanız, LYS sınavına katılma hakkını kazanabileceğiniz anlamına gelmiyor. LYS’ye katılabilmek için YGS sınavında,  yüzde 20’lik bir başarı oranını yakalamanız gerekmektedir. Bu da demek oluyor ki toplamda 180 sorunun bulunduğu sınav soruları içerisinden, 32 net doğru cevaba sahip olmanız gerekmektedir.

32 net barajını aşan öğrenciler, 5 oturumda düzenlenecek olan LYS sınavlarına katılmaya hak kazanacaklar. Öğrenciler, YGS ve LYS puanlarının ortalaması ile birlikte okuldan gelecek olan puanlarını da hesaplayacak ve buna göre çeşitli üniversite programları için tercih yapabilecekler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir