Mehmet Akif Ersoy İstiklal Marşı Hikayesi Özet

Bu yazımızda, Mehmet Akif Ersoy İstiklal Marşı Hikayesi Özet Kısaca bu konuda bir yazı örneği sunacağız.

Mehmet Akif Ersoy İle İlgili Kompozisyon Deneme ile ilgili görsel sonucu

Osmanlı Devleti, 20. yüzyıl içerisine girildiğinde, içerisine dahil olmuş olduğu I. Dünya Savaşı’nın da etkisi ile birlikte ağır bir buhran dönemine girmişti. Ülkenin dört bir yanından yapılan saldırılara artık devletin karşı koyabilecek gücü bulunmuyordu. Balkanlar, Kafkaslar gibi her coğrafyada çok büyük asker kayıpları verilmiş, ekonomik açıdan devlet çöküntüye düşmüştü.

Bu durum tabi ki de en çok halkın aleyhine olmuştur. Ekonomik sıkıntılar, uzun yıllar süren savaşlar gibi nedenlerden dolayı halk, harap ve bitap düşmüştür. Bu dönem içerisinde yaşayan Mehmet Akif, kendisi de bir Türk olarak bu acıları en derinden hissetmiş ve bu konuda üzüntü duymuştur.

O dönemde meclis tarafından, Milli Mücadele’ye destek verebilmesi amacıyla bir marş belirlenmesinin gerekli olduğu kararlaştırılmıştı. Meclis üyeleri, bu konuda bir yarışma yapmayı ve kazanana bir ödül vermeyi kararlaştırdılar. İlk yapılan yarışmada, Mehmet Akif para ödülü bulunduğundan dolayı bulunmamıştır. Halkı böyle zor bir durum içerisindeyken para ödülünü kabul edemeyeceğini söyleyip yarışmaya şiir yollamamıştır.

İlk aşamada bir marş seçilememesi üzerine arkadaşları, bu işi en iyi Mehmet Akif’in yapacağını düşünmüşler ve ona yarışmaya katılması konusunda ısrar etmişlerdir. Arkadaşlarının da isteğiyle karar alan Mehmet Akif, yazdığı şiiri meclise yollamıştır. Yazılan şiir 12 Mart 1921 günü, meclis tarafından İstiklal Marşı olarak seçilmiştir. Bunun sonrasında ise söz konusu para ödülü, Mehmet Akif tarafından tamamen Türk ordusuna bağışlanmıştır.

Mehmet Akif Ersoy İstiklal Marşı Hikayesi Özet Adlı Yazımızla İlgili Düşüncelerinizi Yorum Kısmından Yazabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir