Öyküleyici Anlatım Nedir Örnekler

Öyküleme Hakkında Bilgi, Öyküleyici Anlatım Nedir Örnekler

Öyküleme anlatım tekniği bir olayın yer, zaman ve kahramanların çevresinde anlatılmasıdır. Bu anlatım tekniğinde yazarın amacı bir olayı oluş sırasına göre anlatmaktır.  Olayın biri biter diğeri başlar. Cümleler hep aynı kiple çekimlenir. Bu anlatım tekniğine hikaye etme de denilmektedir. Öyküleme paragraflarının içinde bazen betimleme de bulunur. Bu iki anlatım tekniğinin kardeş olduğunu unutmamak gerekmektedir. Aşağıdaki paragraflarda öyküle tekniği kullanılmıştır.

Sofraya hep birlikte otururduk. Tahtadan, yuvarlak bir yer sofrasına, ayaklarımızı altımıza alıp yan oturarak yaklaşırdık. Sofra örtüsünü dizlerimizin üzerine çekerdik. Babam bağdaş kurarak başköşede otururdu. Beni sağına, kız kardeşimi de soluna alırdı. Karşısında annem otururdu. Babam, yemeğe başlamadan içimizden biri yanılıp da yemeğe uzanacak olursa, hiç acımadan kaşığının tersini, uzanan elin sırtına indirirdi.

On altıncı katta asansörden indik. Bana odayı gösterecek çocuğun peşinden yürüyordum. Çocuk kısa bir koridoru geçti, bir odanın önünde durdu. Ben de durdum. Kapıyı açtı, içeri girdik. Perdeler sıkı sıkıya kapalı. Çocuk perdeleri açıp dışarıyı göstermek istedi. Engel oldum. Lambaları yaktı. Banyonun kapısını açtı. Bir şey isteyip istemediğimi sordu, istemediğimi söyledim. Bahşişini verdim, gitti.

Öyküleme Anlatım Biçimi ve Öyküleme Örnekleri Hakkında Düşüncelerinizi Aşağıdan Hemen Paylaşabilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir