Sabah İle İlgili Atasözleri ve Anlamları

İçinde Sabah Geçen Atasözleri ve Deyimler, Sabah İle İlgili Atasözleri ve Anlamları

Horozu geç olan köyün sabahı geç olur: Bir yerde ya da bir işin çözümlenmesinde fikir belirten kişi çok olduğunda o işin çözümlenmesi çok uzun zaman alabilir. Bir işte sonuca ulaşabilmek için işlerin az sayıda kişi tarafından yürütülmesi gerekmektedir.

Her gecenin bir sabahı vardır: İnsan kötü günler geçirdiğinde umudunu kaybetmemelidir. Çünkü her kötü gün eninde sonunda geçecektir. Bir insan başına kötü bir şey geldiğinde sabırla zamanın geçmesini ve sorunların çözümlenmesini beklemelidir.

Üsküdar’da sabah oldu: Bir işin sonuçlanmasının çok uzun sürdüğü ya da bir şeyin yapılmasının çok geciktiği zamanlarda kullanılan bir deyimdir.

Sabah sürçen, geceye dek sürçer: Bir işe başlarken sorunlar çıktığında bu iş sonuçlanana kadar sorunlar devam edecektir. Bu nedenle işlerimizi sağlam temellere oturtmamız gerekmektedir.

Sabahın kızıllığı akşamı kış eder, akşamın kızıllığı sabahı güz eder: İnsanlar atasözlerini tecrübelerine göre oluşturmuşlardır. Hava durumunu konu edinen bu atasözüne göre sabah gökyüzünün kızıl renkte olması akşam havanın soğuyacağını göstermektedir, yine aynı şekilde akşam kızıllaşan hava da sabah havanın soğuyacağına işaret eder.

Sabahtan karnını doyuran küçükken evlenen aldanmamış: Yapılan işin erken yapılması çok önemlidir, yaptığım tüm işlerin uygun olan bir zamanı vardır. Bu nedenle sabahları karnımızı erken doyurmamız gerekmektedir. Aynı şekilde atasözü erken evlenmenin de faydalı olduğunu söylemektedir.

Sabah İle İlgili Atasözü ve Deyimler Hakkında Görüşlerinizi Aşağıdan Hemen Paylaşabilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir