Seramik Mühendisliği Mesleği Hakkında Bilgiler

Üniversiteye hazırlık sürecinde meslek seçiminde,doğru tercih yapmak çok önemlidir.Seramik Mühendisliği hakkında çeşitli ve güvenilir kaynaklardan gerekli bilgileri ve bölümün puanlarını derledik. Seramik Mühendisliği mesleğine karar vermeden önce bu bilgileri göz önünde bulundurmanın faydalı olacağını düşünüyoruz…

Seramik Mühendisliği

Genel Tanım:

Seramik Mühendisliği programının amacı, her türlü geleneksel ve ileri teknoloji üretimi konusunda eğitim ve araştırma yapacak mühendisler yetiştirmektir.

Faaliyet Alanları:

Seramik Mühendisleri cam, seramik, çimento, çini, tuğla, kiremit fabrikalarında üretim sürecini planlar, gerekli malzemeyi, teknisyen ve işçilerin yapacakları işleri belirler. İşlerin plana uygun yapılıp yapılmadığını, üretilen ürünün kalitesinin belirlenen standartlara uygunluğunu kontrol eder.

İş Bulma Olanakları ve Kazanç Durumu:

Sanayi ve Teknoloji, Enerji ve Tabii Kaynaklar ve Milli Savunma Bakanlıklarına ve özel sektöre ait fabrika ve tesislerde görev alabilirler. İş sahası geniş olan bir bölümdür. Kendi işyerlerini açabilirler.

Mesleğin Gelecek 10 Yıldaki Durumu:

İş bulma olanaklarının değişmemesi beklenmektedir.

Bu Mesleği Seçenlerde Ne Gibi Nitelikler Olmalı:

Dikkatli, sabırlı ve dayanıklı olması

Bilimsel gelişmeleri izlemeye meraklı olması

Fen bilimlerine özellikle fiziğe ilgili ve bu alanda başarılı olması

İşbirliğine açık olması

İletişim becerisi yüksek olması gerekir.

SERAMİK MÜHENDİSLİĞİ (MF–4)

ÜNİVERSİTE ADI Öğretim Şekli 2009 TABAN PUAN 2009 0,8 BAŞ SIRA 2010 TAHMİNİ P.
DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ (KÜTAHYA) 224,162 361,000 339,192
DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ (KÜTAHYA) (İÖ) 210,144 369,000 317,981

Seramik Mühendisliği Bölümü Mesleği İş İmkanları – Olanakları, Seramik Mühendisliği Bölümü Puan Türü Nedir, Seramik Mühendisliği Bölümü Taban Puanları 2015 – 2011, Seramik Mühendisliği Çalışma Alanları ve Koşulları Şartları, Seramik Mühendisliği Kazanç Durumu, Seramik Mühendisliği Mesleği Çalışma Koşulları – Şartları, Seramik Mühendisliği Mesleği İş Alanları, Seramik Mühendisliği Mesleği Maaşları, Seramik Mühendisliği Mesleği Özellikleri ve Zorlukları, Seramik Mühendisliği Mesleğini Seçecek Olanlarda Nasıl Özellikler Olmalıdır, Seramik Mühendisliği Mesleğinin Geleceği, Seramik Mühendisliği Meslek Rehberi, Seramik Mühendisliği Mezunları Ne İş Yapar, Seramik Mühendisliği Nedir, Seramik Mühendisliği Nedir – Bölümü Hakkında Bilgi, Seramik Mühendisliği Tercih Edilir mi

Bu Bölüm Hakkındaki Düşüncelerinizi Aşağıdaki Yorum Aracılığıyla Hemen Paylaşabilirsiniz

Eokulegitim.com

One thought on “Seramik Mühendisliği Mesleği Hakkında Bilgiler

  • 29/08/2016 tarihinde, saat 13:10
    Permalink

    Mimari dekoratif sanatlar okudum dgs ile seramige gecis hakkim var seramik muhendisligi seramigin icine mi giriyor yoksa ayri bir bolummu ve sectikten sonra malzeme muhendisligine gecis yapabilirmiyim yardimci olursaniz cok sevinirim simdiden tesekkur ederim

    Yanıtla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir