Sütün Üretim ve Paketleme Aşamaları

Sütün üretimden sofraya gelene kadar geçirdiği süreç, sütün fabrikadan sofralarımıza gelene kadar yaşadığı süreçler hakkında bilgi veriyoruz.

Süt bilindiği gibi koyun keçi ve ineklerden elde edilmektedir. Eskisi gibi süt üretimi geleneksel olarak köylerde değil büyük fabrikalarda yapılmaktadır. Bu sayede hayvanlardan elde edilen verim artmış ve maliyetler de düşük olduğu için sütün fiyatı ucuzlamıştır. Ayrıca fabrikalarda süte pastörizasyon denilen temizleme ve bakterilerden arındırma işlemi yapılır. Bu sayede içtiğimiz sütler uzun ömürlü ve daha sağlıklı olacaktır.

Sütler fabrikalardan köylerden veya kasabalardaki hayvancılıkla uğraşan kişilerden makul fiyata satın alınır. Daha sonra bu sütler nakliye araçlarıyla büyük fabrikalara taşınır. Fabrikalarda sütün temizliği ve uzun ömürlü olması için pastörizasyon işlemi uygulanır. Bu işlem sırasında sütün ısısı aniden çok yüksek sıcaklıklara çıkarılır ve yine aniden çok düşük ısılara indirilir. Böylece sütün içindeki zararlı bakteriler ölür ve süt daha sağlıklı olur. Daha sonra süt uzun ömürlü karton kutularda el değmeden paketlenir. Kapakları kapatılır ve sütün havayla teması önlenir. Böylece normal şartlarda 1-2 günlük ömrü olan sütün bir yıl boyunca raflarda kalması sağlanır. Paketlenen süt dağıtım firmalarına gönderilir ve buradan mağazalara satılır. Mağazalardan aldığımız bu sütleri de bizler tüketiriz. İşte sütün üretimde soframıza gelene kadarki süreçte yaşadığı gelişmeler bunlardır.

banner5

Sütün Üretimden Sofralarımıza Gelene Kadar Geçirdiği Süreç Hakkında Yorumlarınızı Aşağıda Hemen Bizimle Paylaşabilirsiniz.

One thought on “Sütün Üretim ve Paketleme Aşamaları

  • 10/04/2014 tarihinde, saat 17:20
    Permalink

    Biraz daha açık ve kısa olsaydı,çünkü ben buradan almayacağım yazımı.

    Yanıtla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir