Türk Halkbilimi Bölümü Nedir Mesleği Hakkında Bilgi

Üniversite sınavına hazırlanan ve Türk Halkbilimi bölümünü seçecek adaylara bu meslek hakkında bilgileri, puanlarını ve mesleğin geleceği hakkında bilgileri derledik. İşte Türk Halkbilimi Bölümü –  Mesleği hakkında bilgiler :

Türk Halkbilimi Bölümü Tanıtımı

Halk edebiyatı, halk müziği ve oyunları, gelenek, görenek ve inançlar, el sanatları, halk bilgisi gibi temel araştırma alanlarında Türk kültürünün geleneksel biçimleri ve bunların değişim süreçleri ile kültür içindeki rol ve etkileri araştırmak , teknolojik değişmelerin getirdiği sonuçlarla ortadan kalkan halk kültürü ürünlerini tespit ederek incelemek ve halkbiliminin kültür içindeki öneminin kavranmasını ve alanla ilgili daha fazla çalışılmasını sağlayacak girişimler başlatmak amacıyla eğitim veren bir bölümdür.

Çalışma Alanları :

Dilin bir araç olarak kullanıldığı sözel anlatımlar, geleneksel gösteri sanatları, toplumsal uygulamalar, festivaller ve ritüeller doğa ve evrenle ilgili uygulamalar, el sanatları geleneği şeklinde beş alt başlık altında toplanmaktadır. Bu öğelerin araştırıldığı, derlendiği, arşiv ve dokümantasyon merkezlerinde, müzelerde, öğretim kurumlarında ders olarak okutulması halinde eğitim kurumlarında, kitle iletişim araçlarında çalışabilirler.

Özel eğitim kurumlarında ve devlete ait bütün eğitim kurumlarında halkbilimi öğretmenliği, medyada somut olmayan kültürel miras program yapımcılığı; Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde halkbilimi açık hava müze uzmanlığı ve folklor araştırmacılığı, turizm alanında kültürel animasyon tasarımcılığı, özel sektör tarafından kurulacak kültür merkezlerinde somut olmayan kültürel miras bölümü yöneticiliği yapabilirler. Birçok uygulamalı halkbilimi alanında, halkbilimi  eğitimi almış kişilere yeni çalışma alanları açılması sonucunu hazırlayacağı da varsayıldığında, Türk Halkbilimi bölümünden mezun olan öğrencilerin çok  farklı eğitim, kültür ve turizm alanlarında  iş bulmaları ve iş kurmaları mümkün olabilecektir.

Mesleğin Gelecek 10 Yıldaki Durumu :

Somut olmayan kültürel mirasın ilkokuldan başlayarak bütün eğitim kurumlarında ders olarak okutulmasının planlanması, ilkokuldan liseye kadar bütün ilk ve orta öğretim kurumlarında halkbiliminin ders olarak okutulması anlamına gelmektedir. Türkiye’nin ilk ve orta öğretim kurumlarında somut olmayan kültürel miras konulu bir ders açılması durumunda, ders kitabından, yardımcı kaynaklarına ve diğer eğitim araç gereçlerinden öğretmenine kadar geniş bir alanda bu kararın yansımaları olacaktır.

Mesleğin Gerektirdiği Özellikler

Tarihe, sanata, edebiyata ve Türk gelenek ve göreneklerine merak duyması
Türk tarihine ilgi duyması
Eski eser ve müzelerle ilgilenmesi
Genel kültür seviyesinin yüksek olması
Sözel yeteneğinin güçlü olması gerekir.

Türk Halkbilimi Nedir, Türk Halkbilimi Ne İş Yapar, Türk Halkbilimi Maaşları,Türk Halkbilimi İş İmkanları, Türk Halkbilimi İş Çalışma Alanları, Türk Halkbilimi Mesleği Hakkında Bilgiler, Türk Halkbilimi Bölümünün Geleceği, Türk Halkbilimi Bölümünü Seçecek Olanlarda Nasıl Özellikler Olmalı, Türk Halkbilimi Bölümü Tercih Edilir mi

Bu Bölüm Hakkındaki Düşüncelerinizi Aşağıdaki Yorum Aracılığıyla Hemen Paylaşabilirsiniz

, Türk Halkbilimi Tanıtımı, Türk Halkbilimi Kazanç Durumu,Meslek Rehberi, Türk Halkbilimi Mezunları Ne İş Yaparlar,Türk Halkbilimi Bölümü İş Olanakları, Türk Halkbilimi Mezun Olduktan Sonra İş İmkanı Nerede Çalışırlar, Türk Halkbilimi İş Bulma Durumu

22 thoughts on “Türk Halkbilimi Bölümü Nedir Mesleği Hakkında Bilgi

  • 11/06/2019 tarihinde, saat 20:09
    Permalink

    Hacettepe Üniversitesi Türk Halkbilimi ikinci sınıf öğrencisiyim. Yorumlarınızı okudum diğer üniversiteleri bilemem fakat sözel kaynaklı derslere ilgi duyan kişilerin burada mutlu olacağını düşünüyorum. Türkiye’de hak ettiği yeri görmese de elbet bir gün gerekliliğine ihtiyaç duyulacaktır. Her bölümde olduğu gibi her şey biraz sizin elinizde kendinizi geliştirmek isteyip istememekle alakalı.Akademide kalmak isteyenlerin süreci belki biraz daha zorlu ama özel sektörde müzelerde kütüphanelerde derneklerde dergilerde iş imkanı olan bir bölüm.

    Yanıtla
  • 09/06/2017 tarihinde, saat 22:15
    Permalink

    Ben Cumhuriyet Universitesinde Türk Halkbilimi okuyorum. Böyle rezalet bir bölüm yok , hocaların gereksiz zorlamaları , saçma sapan dersler… Gelen bu bölümü bırakıyor. Hekesin alttan en az 4-5 dersi var.Kimseye tavsiye etmiyorum arkadaşlar gelmeyin pişman olursunuz, 4 yılınıza yazık tabi 4 yılda biterse…

    Yanıtla
  • 08/12/2013 tarihinde, saat 15:18
    Permalink

    hiç beğenmedim çümkü aradığım şeyi bulamadım gereksiz

    Yanıtla
  • 04/12/2013 tarihinde, saat 20:34
    Permalink

    aradığım bilgiyi bulamadım

    Yanıtla
  • 11/11/2013 tarihinde, saat 20:02
    Permalink

    herkes güzelneden cevabınızı bekilom lan

    Yanıtla
  • 11/11/2013 tarihinde, saat 18:53
    Permalink

    aradığım şeyi bulamadım

    Yanıtla
  • 11/11/2013 tarihinde, saat 16:42
    Permalink

    hiç beğenmedim çünkü aradığım şeyi bulamadım

    Yanıtla
  • 12/07/2012 tarihinde, saat 11:14
    Permalink

    merhaba ankara üniversitesi halk bilim bölümü 2011 mezunuyum. Bu bölümù îş imkanı iyidir diye seçtim ama okulu bitirdikten iş yok. Ve sanırım bu bölümde mezun olan bizlerin en bùyük sorunu bu.belki de nerelerde çalışabiliriz konusunda az bilgiye sahip olmamızdan kaynaklıyor, bu konuda iş bulma konusunda yol gôstermeniz en azından kendi adıma diyeyip çok iyi olacaktir. Teşekkürker!

    Yanıtla
  • 30/06/2012 tarihinde, saat 12:52
    Permalink

    Türk Halkbilimi Mezunları Ne İş Yaparlar

    Yanıtla
  • 27/12/2011 tarihinde, saat 21:29
    Permalink

    SİZE SÖYLİYİMMİ ÇOK AKILLI BİR SİTEYMİŞ BU

    Yanıtla
  • 27/12/2011 tarihinde, saat 21:28
    Permalink

    güzel ama aradığım bilgileri başka siteden az önce yazdım
    arkadaşlar bu sitede kısa hem elinize uygun yazılar var burdAN YAZIN

    Yanıtla
  • 23/11/2011 tarihinde, saat 21:10
    Permalink

    kısa berbat ve çok saçma!!!!!!

    Yanıtla
  • 21/11/2011 tarihinde, saat 17:30
    Permalink

    çok kötü saçma sapan

    Yanıtla
  • 15/11/2011 tarihinde, saat 18:33
    Permalink

    bu siteden yararlanabilirsiniz

    Yanıtla
  • 14/11/2011 tarihinde, saat 15:41
    Permalink

    güzeldi ama aradığım bilgi yok

    Yanıtla
  • 24/07/2011 tarihinde, saat 21:05
    Permalink

    Türk Halkbilimi Bölümünü tercih edecek arkadaşlarımız hangi özelliklere sahip olmalıdır. Bu sorunun cevabı tercihinizi doğru yapmanızı sağlayacaktır. Aşağıda verdiğim Kültürel Bellek web sitesinde bu konuyla ilgili yeni bir yazı kaleme aldım. İnşallah sizler için faydalı olacaktır. Sayın site yöneticisinide tekrar teşekkürlerimi sunuyorum.

    Yanıtla
  • 24/07/2011 tarihinde, saat 17:26
    Permalink

    Türk Halkbilimi bölümünü tercih edecek arkadaşlarımız için http://www.kulturelbellek.com adlı web sitesinde bilgilendirici yazılar yazıyorum. Ayrıca bende Türk Halkbilimi Mezunuyum. Türk Halkbilimi Nedir? Türk Halkbiliminde Hangi Dersler Okutulur? Türk Halkbilimi Mezunları Ne İş Yapar? Türk Halkbilimi Öğrencileri Formasyon Alabilir mi? Ankarada Üniversite Yaşamı Nasıldır? Gazi Üniversitesi Nasıldır? Yurt ve Barınma İmkanları Nasıldır? gibi birçok soruya http://www.kulturelbellek.com cevap bulabilirsiniz. Sayın site yöneticisi lütfen bu mesajı silmeyin. Türk Halkbilimi bölümüyle ilgili bilgi alabilecekleri çok az yer bulunuyor. İlginiz için teşekkür ederim.

    Yanıtla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir