Windows İşletim Sistemi Hakkında Kısaca Bilgi

Windows İşletim Sistemi Hakkında Kısaca Bilgi, Windows işletim sistemi nedir hakkında bilgi veriyoruz.

İşletim sistemleri bilgisayarınızın sağlıklı çalışmasını sağlayan ve verdiğiniz komutları yerine getiren bir sistemdir. Hatta kısaca bu sisteme bilgisayarın ruhu diyebiliriz. İşlemlerinizi kolaylaştıran ve gönderdiğiniz ve sizin farkında olmadığınız sayısal verileri işleyerek doğru sonuçlar alınmasını sağlayan sisteme işletim sistemi denilmektedir.

Bilgisayar pek çok parçadan oluşmaktadır. Anakart, ses kartı, harddisk vs gibi. Bu donanımlara bilgisayarınız üzerinden verdiğiniz komutlar sayesinde bilgisayar çalışır ve istediğiniz işlemleri yerine getirir. Bu komutları verebilmeniz için işlem yapan sisteme işletim sistemi denir. Bilgisayara bilgisayarlık yaptıran sistem olarak da bilinir ve bilgisayarın en ana organlarından biridir. Bir işletim sistemi olmadan bilgisayarınızı çalıştırmanız mümkün olsa da işlem yapmanız mümkün değildir. Bilgisayarlarda pek çok işletim sistemi kullanılabilir. Günümüzde en çok kullanılan işletim sistemi ise kuşkusuz Windows’tur. Şimdi sizlere windows işletim sistemi hakkında kısa bilgi vereceğiz.

Kullanışlı grafikler, pencereler arası kolay geçiş ve hem klavye hem fare yoluyla komut verebilme özelliğinden dolayı pek çok kişi bu işletim sistemini tercih etmektedir. Yıllarca kendini yenileyen ve işletim sistemini hızlandırmak için çalışmalarını aralıksız sürdüren Windows firması son 20 yılda 8 farklı sürüm çıkararak kendini yeniledi. Kolay kullanımı sayesinde çok tercih edilen Windows işletim sistemi bilgisayar kullanma zorluğu çeken insanlara kolay kullanım ve anlaşılır menüler sağlıyor. 255 karaktere kadar dosya ismi oluşturma izni veriyor. Modem, fare ve klavye gibi donanımları anında algılıyor. Birçok programı destekliyor ve bu sayede pek çok kişi tarafından tercih ediliyor. Ancak windows yoğun veri kullanımı gerektiren işleri yerine getirmekte zorlanıyor, açık kodlu bir sistem olmadığı için başkaları tarafından değişik amaçlar uğruna kullanılamıyor, virüslere karşı dayanıksız olduğu için hemen çökebiliyor, diğer sistemlere göre daha fazla hafıza kullanarak işlem yapıyor yani kısaca profesyonel kullanıma kapalı olduğu için genellikle özel işler için kullanılmıyor.

indir

Windows İşletim Sistemi Avantajları Dezavantajları Yazımız Hakkında Yorumlarınızı Aşağıda Hemen Bizimle Paylaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir