3:05 pm - Cuma Ağustos 29, 2014
Sponsorlu bağlantılar

Aöf Kredili Sistem Ders Ekle Sil Kredili Sistem Nasıl Yapılır

Pazar, 1 Eylül 2013, 18:27 | Bilgi Paylaşımı | 111 Yorum
by admin
Sponsorlu bağlantılar

2013 2014 AÖF ders seçimi , Aöf Ders ekleme silme 2013 2014 Kredili Sistem,aöf ders seçme nasıl yapılır,açıköğretim güz sonbahar dönemi ders seçimi hakkında detaylı bilgilere aşağıdan göz atabilirsiniz.

Aöf Ders Ekle Sil

Açıköğretim Fakültesinde tüm bölümlerin kredili sisteme geçişi ile birlikte en çok sorulan sorulardan biri aöf ders seçimi nasıl yapılır. e okul sitesi olarak bu yazımızda sizlerin sormuş olduğu bazı soruları cevaplandıracağız.Aöf Ders Seçimi hakkında.

Soru 1: Kredili Sistemde en fazla kaç  kredi ders alabilirim?

Cevap 1: Kredili sistemde en fazla 45 kredi ders alabilirsiniz.

Soru 2: Bir dönemde almamız gereken kredi nedir?

Cevap 2: Ders listesinde her döneme 30 kredi ders düşmektedir.

Soru 3: Yeni sistemde üstten ders alabilir miyim?

Cevap 3: Evet üstten ders alabilirsiniz.

Soru 4: Aöf’ye yeni kayıt oldum, üstten ders alabilir miyim?

Cevap 4:Yeni kayıt olanlar üstten ders alamazlar.

Soru 5: Ders ekle sil nasıl olacak kısaca anlatır mısınız?

Cevap 5: Öncelikle kayıt yenileme başladığında sistem bulunduğunuz döneme ait almanız gereken dersleri ve alttan olan dersleri sizin otomatik olarak seçecektir.Fakülte tarafından atanan dersleri silebilirsiniz.Ya da üstten ders alarak toplam kredinizi 45 krediye tamamlayabilirsiniz.

Soru 6: Üstten ders alarak açıköğretim bölümlerini erken bitirebilir miyiz?

Cevap 6: Evet üstten ders alarak erken bitirme olanağınız mevcuttur.

Soru 7: Alttan dersi olanlar ders seçebilir mi?

Cevap 7: Aöf 4 yıllık lisans bölümlerinde güz ve ilkbahar dönemleri olmak üzere 8 yarıyıl vardır.Buna göre 1.yarıyıldan ders kalanlar 5. ve 7. yarıyıldan, 2.yarıyıldan dersi kalanlar 6. ve 8. yarıyıldan,3.yarıyıldan dersi kalanlar 7. yarıyıldan ve 4.yarıyıldan dersi kalanlar 8. yarıyıldan ders alamazlar.

Soru 8: Ortalamam düşük ders seçebilir miyim?

Cevap 8: Kredili sisteme göre genel ortalaması 2,00′ ın altına düşen öğrencilere ortalama uyarısı yapılır.Buna göre öğrencilerin bir sonraki dönem genel ortalaması 2,00′ın üstünde olmalıdır.Öğrenci ard arda iki dönem 2,00′ın altında genel ortalamaya sahip ise bir sonraki dönem CC notunun altındaki bütün dersleri tekrar alacaktır.

Soru 9: Kredili sistemdeki harflerin not katsayıları nelerdir?

Cevap 9:

Harf Notu      Katsayısı
AA                    4.0
AB                    3.7
BA                    3.3
BB                    3.0
BC                    2.7
CB                    2.3
CC                    2.0
CD                    1.7
DC                    1.3
DD                    1.0
FF                     0.0

Not:Başka sormak istediğiniz sorunuz olursa yazımıza yorum yaparak sorabilirsiniz.

Aöf Kredili Sistem ders ekleme silme 2013 2014, aöf ders seçme nasıl yapılır,açıköğretim güz dönemi ders seçimi

 

Bu Konu Hakkında Soru Sormak ve Anında Yorum Yapmak İçin Buraya Tıklayın

111 yorum yazılmış, sizde hemen aşağıdan yorum yazabilirsiniz "Aöf Kredili Sistem Ders Ekle Sil Kredili Sistem Nasıl Yapılır"

  1. fırat diyor ki:

    şimdi tek ders bütünlemeye girecegim ama hangi ders oldugunu bilmiyorum,nasıl ögrenebilirim.
    Acaba ilk önemde türk dili 1 vardı ama 2.dönem yoktu o olabilir mi?

  2. Hakan karakuş diyor ki:

    Kardeşim selam. Şöyle bir sorum var, cevaplarsan minnettar olurum. Sembolik mantık dersinden 2.ve 4. dönemde kaldım. Başka bir zayıfım yok. Genel not ortalamam her dönem 2.00 ın üstünde. Anladığım kadarıyla 6. dönem sadece sembolik mantık okuyacağım. Peki 5. dönem diğer dersleri normal olarak alabilecek miyim? Bir de sorumlu geçtiğim dersler de sembolik mantık yüzünden tekrar önüme çıkacak mı? Cevap verebilirsen sevinirim. İyi akşamlar

Yorum Yazın

Sponsorlu bağlantılar

 

İletişim

Sitemiz ile ilgili olarak görüş,öneri ve şikayetler ile reklam teklifleri için eokulegitim[at]gmail.com e-posta adresimizi kullanabilirsiniz.