10:45 pm - Çarşamba Kasım 21, 2018

Aöf Kredili Sistem Ders Ekle Sil Kredili Sistem Nasıl Yapılır

Çarşamba, 3 Ekim 2018, 14:25 | Bilgi Paylaşımı | 250 Comments
by admin

2016 2017 AÖF ders seçimi , Aöf Ders ekleme silme 2016 2017 Kredili Sistem,aöf ders seçme nasıl yapılır,açıköğretim güz sonbahar dönemi ders seçimi hakkında detaylı bilgilere aşağıdan göz atabilirsiniz.

Aöf Ders Ekle Sil

Açıköğretim Fakültesinde tüm bölümlerin kredili sisteme geçişi ile birlikte en çok sorulan sorulardan biri aöf ders seçimi nasıl yapılır. e okul sitesi olarak bu yazımızda sizlerin sormuş olduğu bazı soruları cevaplandıracağız.Aöf Ders Seçimi hakkında.

Soru 1: Kredili Sistemde en fazla kaç  kredi ders alabilirim?

Cevap 1: Kredili sistemde en fazla 45 kredi ders alabilirsiniz.

Soru 2: Bir dönemde almamız gereken kredi nedir?

Cevap 2: Ders listesinde her döneme 30 kredi ders düşmektedir.

Soru 3: Yeni sistemde üstten ders alabilir miyim?

Cevap 3: Evet üstten ders alabilirsiniz.

Soru 4: Aöf’ye yeni kayıt oldum, üstten ders alabilir miyim?

Cevap 4:Yeni kayıt olanlar üstten ders alamazlar.

Soru 5: Ders ekle sil nasıl olacak kısaca anlatır mısınız?

Cevap 5: Öncelikle kayıt yenileme başladığında sistem bulunduğunuz döneme ait almanız gereken dersleri ve alttan olan dersleri sizin otomatik olarak seçecektir.Fakülte tarafından atanan dersleri silebilirsiniz.Ya da üstten ders alarak toplam kredinizi 45 krediye tamamlayabilirsiniz.

Soru 6: Üstten ders alarak açıköğretim bölümlerini erken bitirebilir miyiz?

Cevap 6: Evet üstten ders alarak erken bitirme olanağınız mevcuttur.

Soru 7: Alttan dersi olanlar ders seçebilir mi?

Cevap 7: Aöf 4 yıllık lisans bölümlerinde güz ve ilkbahar dönemleri olmak üzere 8 yarıyıl vardır.Buna göre 1.yarıyıldan ders kalanlar 5. ve 7. yarıyıldan, 2.yarıyıldan dersi kalanlar 6. ve 8. yarıyıldan,3.yarıyıldan dersi kalanlar 7. yarıyıldan ve 4.yarıyıldan dersi kalanlar 8. yarıyıldan ders alamazlar.

Soru 8: Ortalamam düşük ders seçebilir miyim?

Cevap 8: Kredili sisteme göre genel ortalaması 2,00′ ın altına düşen öğrencilere ortalama uyarısı yapılır.Buna göre öğrencilerin bir sonraki dönem genel ortalaması 2,00′ın üstünde olmalıdır.Öğrenci ard arda iki dönem 2,00′ın altında genel ortalamaya sahip ise bir sonraki dönem CC notunun altındaki bütün dersleri tekrar alacaktır.

Soru 9: Kredili sistemdeki harflerin not katsayıları nelerdir?

Cevap 9:

Harf Notu      Katsayısı
AA                    4.0
AB                    3.7
BA                    3.3
BB                    3.0
BC                    2.7
CB                    2.3
CC                    2.0
CD                    1.7
DC                    1.3
DD                    1.0
FF                     0.0

Not:Başka sormak istediğiniz sorunuz olursa yazımıza yorum yaparak sorabilirsiniz.

Aöf Kredili Sistem ders ekleme silme 2016 2017, aöf ders seçme nasıl yapılır,açıköğretim güz dönemi ders seçimi

 

250 yorum yazılmış, sizde hemen aşağıdan yorum yazabilirsiniz "Aöf Kredili Sistem Ders Ekle Sil Kredili Sistem Nasıl Yapılır"

  1. Yaren dedi ki:

    Alttan 4 dersim kaldı fakat hepsini alamıyorum ikisini alıp ikisini gelecek yıl almak oluyor mu?

  2. Zeynep dedi ki:

    Merhaba; ben aöf işletme de 7. Dönem e başlayacağım ders seçimi yapmam gerek ama 5.dönemden 4 tane alttan dersim kaldı onlarida seçince 45 akts nın üzerinde oluyor ne yapmam gerekiyor?

  3. Mukaddes dedi ki:

    Mezun olmama ff bahar doneminden dersim kaldı bı tane birinci sınıftan..başka dersim yok.bahar dönemini mi bekliyorum yoksa pazartesi ders ekle yapabilecekmiyim

  4. Devrim dedi ki:

    Merhaba, banim 1. yarıyıldan bir tane dersim var şuan 7. yarıyıldayım, ben bu dersi neden alamıyorum? Neden yarım dönem daha uzuyor okul benim için? Muhtemelen 3 ders sınavınada almazlar vizesine giremeyeceğim için bu dersi çok mantıksız değil mi?

  5. Habib Göker dedi ki:

    Geçen sene Dgs Yönetim Bilişim 3. Yıldan başladım Otomatik Ders seçimi oldu. ilk 2 yıl tüm derslerden muaf olduğum gözüktü
    Bu sene 4. sınıftayım şimdi derslere bakıyorum bu 2 yıl içinde muaf edilen derslerden henüz alınmadı gibi dersler çıkmış ben bu önümdeki dönemlerde bunları alabilirmiyim ?

  6. öznur dedi ki:

    iyi günler. 2 yıllık aşçılık bölümünden 1.ci sınıfın ilk döneminden 1 2.ci döneminden 2 ve 2. ci sınıfın 1.ci döneminden 3 2.ci döneminden 4 olmak üzere 10 adet dersim kaldı bunların hepsini tek seferde alabiyormuyum yoksa dönem döneme şeklindemi
    alabiliyorum. teşekkür ederim.

  7. Nrcn Ksr dedi ki:

    Yeni açılan aöf bölümlerinde üstten ders alınabiliyor mu?

Yorum Yazın

Sponsorlu bağlantılar

 

İletişim

Sitemiz ile ilgili olarak görüş,öneri ve şikayetler ile reklam teklifleri için eokulegitim[at]gmail.com e-posta adresimizi kullanabilirsiniz.