Bilgisayar Teknisyeni Nasıl Olunur

ben bilgisayar teknisyeni olmak istiyorum.yani yazılım yazmak ve bir şirkette çalışmak istiyorum ben 8.sınıf öğrencisiyim. fakat nasıl bir lise ve eğitim göreceğimi öğrenmek istiyorum.

Bilgisayar Teknisyeni Olmak İçin Hangi Okulları Okumak Bitirmek gerekir , Nasıl Bilgisayar Teknisyeni Olunur

Cevap :

Üniversiteye hazırlanan adaylar için, Bilgisayar Mühendisliği hakkında çeşitli kaynaklardan en yeni bilgileri derledik. Bilgisayar Mühendisliği mesleğine karar vermeden önce bu bilgileri göz önünde bulundurmanın yararlı olacağını düşünüyoruz(e-okul)

Bilgisayar Bilimleri / Bilgisayar Mühendisliği

Genel Tanım:

Bu programlarda bilgisayar sistemlerinin özellikleri, yapısı, işleyişi, tasarımı, projelendirilmesi ve sistemlerin kullanılması konularında eğitim ve araştırma yapılmaktadır.

Faaliyet Alanları:

Yönetim, eğitim, endüstri, ticaret, sağlık hizmetleri alanında faaliyet gösteren kamu ve özel kuruluşlarında sistem analisti, sistem mühendisi, sistem programcısı; bilgisayar donanım ve yazılım üreten / pazarlayan şirketlerde, bilgi – işlem merkezlerinde yönetmen, veri yönetmeni, yazılım uzmanı, satış – destek mühendisi; bilgisayar destekli endüstriyel sistemlerin tasarım ve uygulamasında araştırma – geliştirme mühendisi, tasarım mühendisi; iletişim – ağ mühendisi web tasarımcısı gibi geniş bir iş alanına sahiptirler.

İş Bulma Olanakları ve Kazanç Durumu:

Bilgisayar kullanımının ülkemizde gittikçe artarak yaygınlaşması bilgisayar ve enformasyon teknolojilerine hakim ve bu alanda tam donanımlı insan kaynağına duyulan gereksinimi arttırmaktadır. Bu nedenle bilgisayar mühendisliği  ve bilgisayar bilimleri ülkemizde iş bulma garantisine sahip olan meslek dallarındandır.

Mesleğin Gelecek 10 Yıldaki Durumu:

Teknolojinin hızlı gelişimi ve bilgisayar teknolojisinin sürekli gelişen ve kendini yenileyen bir teknoloji olması bu alanda yetişmiş uzmanlara duyulan talebin gelecekte daha da yüksek olacağını göstermektedir.

Bu Mesleği Seçenlerde Ne Gibi Nitelikler Olmalı:

Araştırma, planlama ve uygulama yeteneğine sahip olması

Dikkatli, sabırlı ve yaratıcı olması

Ekip çalışmasına açık olması

Teknolojiye karşı ilgi duyması

Yeniliklere ve gelişmelere açık, yaratıcı olması

Güncel olayları yakından takip edebilmesi

Hızlı sayısal düşünme gücüne ve zihinsel yeteneğe sahip olması

Çok yönlü ilişkiler kurabilme mantığına sahip olması gerekir.

Daha Fazla Bilgi için >>> https://www.eokulegitim.com/bilgisayar-muhendisligi-meslegi-hakkinda-bilgiler/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir