Havacılık ve Uzay Mühendisliği Mesleği Hakkında Bilgiler

Üniversiteye hazırlık yapan adaylar için, Havacılık ve Uzay Mühendisliği hakkında çeşitli ve güvenilir kaynaklardan en yeni bilgileri ve bölümün puanlarını derledik. Havacılık ve Uzay Mühendisliği mesleğine karar vermeden önce bu bilgileri göz önünde bulundurmanın faydalı olacağını düşünüyoruz.

Havacılık ve Uzay Mühendisliği

Genel Tanım:

Gelişen hava ulaşım ve uzay araçlarının yapımı, bakımı, tasarlanması ve araçların güvenli bir biçimde seyredebilmesi için gerekli önlemleri alacak teknik insan gücünü yetiştirmek amacıyla kurulmuş olan bir bölümdür. Bu mühendislik programı ayrı isimler taşımasına rağmen Uçak Mühendisliği ile birbirine yakın fonksiyonları yerine getirir.

Faaliyet Alanları:

Askeri ve sivil uçakların bakım ve onarımının yanı sıra, uçak sanayinin geliştireceği yeni tip uçakların dizayn ve imalatı konularında, uçaklar ve havacılık konularında araştırma yapmak gibi çalışma alanlarına sahiptirler.

İş Bulma Olanakları ve Kazanç Durumu:

THY ve diğer havayolu şirketleri, uçak motoru fabrikaları, ikmal bakım merkezleri, bakım merkezleri, Sivil Havacılık Teşkilatı gibi resmi ve özel kuruluşlarda iş bulma olanakları yüksektir.

Mesleğin Gelecek 10 Yıldaki Durumu:

Ülkemizde uçak sanayinin gelişmesine bağlı olarak uçak mühendislerine / havacılık mühendislerine oldukça büyük gereksinim duyulacaktır.

Bu Mesleği Seçenlerde Ne Gibi Nitelikler Olmalı:

Yeni ve güncel teknolojileri takip edebilmesi ve bundan hoşlanması

Yeniliklere açık olması

Masa başı iş beklentisinin olmaması

Beyin ve el koordinasyonunun yüksek olması

Yabancı dil (özellikle İngilizce) bilgisinin olması

Dikkatli ve dikkatini bir noktada uzun süre yoğunlaştırabilme yeteneğine sahip olması

Sorumluluk duygusunun gelişmiş olması

Titiz olması gerekir.

HAVACILIK VE UZAY MÜHENDİSLİĞİ (MF–4)

ÜNİVERSİTE ADI Öğretim Şekli 2009 TABAN PUAN 2009 0,8 BAŞ SIRA 2010 TAHMİNİ P.
ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 351,741 7,550 532,239

Eokulegitim.com
Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü Mesleği İş İmkanları – Olanakları, Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü Puan Türü Nedir, Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü Taban Puanları 2015 – 2011, Havacılık ve Uzay Mühendisliği Çalışma Alanları ve Koşulları Şartları, Havacılık ve Uzay Mühendisliği Kazanç Durumu, Havacılık ve Uzay Mühendisliği Mesleği Çalışma Koşulları – Şartları, Havacılık ve Uzay Mühendisliği Mesleği İş Alanları, Havacılık ve Uzay Mühendisliği Mesleği Maaşları, Havacılık ve Uzay Mühendisliği Mesleği Özellikleri ve Zorlukları, Havacılık ve Uzay Mühendisliği Mesleğini Seçecek Olanlarda Nasıl Özellikler Olmalıdır, Havacılık ve Uzay Mühendisliği Mesleğinin Geleceği, Havacılık ve Uzay Mühendisliği Meslek Rehberi, Havacılık ve Uzay Mühendisliği Mezunları Ne İş Yapar, Havacılık ve Uzay Mühendisliği Nedir, Havacılık ve Uzay Mühendisliği Nedir – Bölümü Hakkında Bilgi, Havacılık ve Uzay Mühendisliği Tercih Edilir mi

Bu Bölüm Hakkındaki Düşüncelerinizi Aşağıdaki Yorum Aracılığıyla Hemen Paylaşabilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir