Üniversite sınavına hazırlanan ve İnsan Kaynakları Yönetimi bölümünü seçecek adaylara bu meslek hakkında bilgileri, puanlarını ve mesleğin geleceği hakkında bilgileri derledik. İşte İnsan Kaynakları Yönetimi Bölümü – Mesleği hakkında bilgiler:
Eğitimin temel amacı insanları, dünyayı daha iyi anlayabilecekleri, anlatabilecekleri, yararlı olabilecekleri ve yönlendirebilecekleri bilgilerle donatmaktır. Programda; sosyal bilimler için matematik, mikroekonomi, makro- ekonomi, bilgisayar, işletme prensipleri, iletişim becerileri, istatistik, işletme hukuku, pazarlama ilkeleri, örgütsel davranış gibi dersler okutulmaktadır.
Çalışma Alanları
İnsan Kaynakları Yöneticisi, İşletmenin çalışan sayısını ve niteliğini belirlemeye, geleceğe yönelik insan gücü planlaması yapılmasına, var olan planların gözden geçirilmesine yardımcı olur, işletmeye başvuranların niteliklerini değerlendirerek, uygun görülenlerin işe alınmasını sağlar, çalışanların emeklilik, izin, hastalık, yer değiştirme, çalışma ortamının düzeni ve kaynaklarının kullanımı gibi işlemlerini yürütür, işe yeni alınanların ve çalışanların işe uyumunu sağlamak için oryantasyon programları ile çalışanların bilgi ve becerilerini artırıcı hizmet – içi eğitim programlarını düzenlemeye, eğitim materyallerinin hazırlanmasına, eğitim sonrası eğitim sonuçlarını ölçmeye yardımcı olur, işletmenin insan kaynağı politikasının geliştirilmesi için çalışmalar yapar ve politika çerçevesinde uygulamalarda bulunulmasına çalışır, işletmedeki tüm birim yöneticileri ile iletişim ve bilgi alışverişi yapmada, sendikal ilişkilerde, iş kazalarının bölge çalışma müdürlüğüne bildirilmesinde işveren temsilcisi rolündeki amirine yardımcı olur, toplam kalite yönetiminin işletmeler ve kurumlar içinde öncülüğünü üstlenerek, çalışanların moralini, motivasyonunu ve uyum düzeyini artırmaya çalışır, çalışanlara yönelik dönemsel Performans Değerleme Sistemini düzenler, uygular ve sonuçlarını analiz edip yönetime rapor sunar.
Kamuda ve özel sektörde toplam kalite yönetimi ile ilgili çalışmalar hız kazandığından bu bölüm mezunlarına duyulan ihtiyaç yoğunlaşarak artacaktır. Her sektörde iş bulabilme şansları vardır. Çalıştıkları işyerlerinde başarılı olanlar, insan kaynakları Yöneticisi veya Personel Yöneticisi olabilirler.
Mesleğin gerektirdiği özellikler:
Sözel yeteneği güçlü,
Sosyal bilimlere ilgili ve bu alanda başarılı,
Ayrıntıları algılayabilen,
Yönergeyi izleyebilen,
Başkalarını etkileyebilen, yönlendirebilen ve ikna edebilen,
Empati kurabilen,
Büro işlerine ilgili kimseler olmaları gerekir. İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ (TM–1)
| ÜNİVERSİTE | TABAN P | B SIRASI |
| MALTEPE Ü.(Tam Burslu) | 376,135 | 117.570 |
| SAKARYA Ü.(İÖ) | 344,4 | 188.228 |
| SAKARYA Ü. (Uzaktan Eğitim) | 266,833 | 463.754 |
| YAKIN DOĞU Ü.(%50 Burslu) | - | - |
İnsan Kaynakları Yönetimi Nedir, İnsan Kaynakları Yönetimi Ne İş Yapar, İnsan Kaynakları Yönetimi Maaşları, İnsan Kaynakları Yönetimi Puan Türü, İnsan Kaynakları Yönetimi İş İmkanları, İnsan Kaynakları Yönetimi İş Çalışma Alanları, İnsan Kaynakları Yönetimi Mesleği Hakkında Bilgiler, İnsan Kaynakları Yönetimi Bölümü Hangi Üniversitelerde Var, İnsan Kaynakları Yönetimi Bölümünün Geleceği, İnsan Kaynakları Yönetimi Bölümünü Seçecek Olanlarda Nasıl Özellikler Olmalı, İnsan Kaynakları Yönetimi Bölümü Tercih Edilir mi
Bu Bölüm Hakkındaki Düşüncelerinizi Aşağıdaki Yorum Aracılığıyla Hemen Paylaşabilirsiniz
, İnsan Kaynakları Yönetimi Bölümü 2011 YGS LYS Başarı Sırası, İnsan Kaynakları Yönetimi İçin Kaç Puan Gerekir, İnsan Kaynakları Yönetimi Tanıtımı, İnsan Kaynakları Yönetimi Kazanç Durumu,Meslek Rehberi,İnsan Kaynakları Yönetimi Taban Puanları 2011 2012,İnsan Kaynakları Yönetimi Mezunları Ne İş Yaparlar,İnsan Kaynakları Yönetimi Bölümü İş Olanakları, İnsan Kaynakları Yönetimi Mezun Olduktan Sonra İş İmkanı Nerede Çalışırlar
Bu Konu Hakkında Soru Sormak ve Anında Yorum Yapmak İçin Buraya Tıklayın
| Bu konuyla ilgili haberlerden anında haberdar olmak için facebook adresimizi beğenin Gelişmeler adresinize gelsin.. |
|

kusura bakmayın ama Candan hanım sizde o psikologa görünseniz iyi olur. 15 senelik bankacılık kariyeriniz size sabrı ögretememiş gibi.
Büşra ile Emre size küçük tavsiyem araştırma yapın.Sorularınızın cevaplarını alırsınız. insan kaynakları yönetimi nasıl varlık gösteriyor işletmelerde diye gözlemleyin hazır cevap bekleyip Candan hanım gibi biri sizi azarlamasından iyidir.
İnsan kaynakları yönetimi bölümü yeni yeni açılmaya başlıyor. Direk bu bölüm adı zikredilerek ilanlar çıkması zor olabilir ama bir çok işletmede insan kaynakları bölümü vardır ve bu bölümlere alımlar olur. Ama kendinizi çok geliştirmeniz lazım. Türkiyede doktorluk dışında diğer tüm meslekler kendi ağırlıgınızı koyarak sahip olabilirsiniz. Başarılar..
sevgili büşracıgım. madem gelecek kaygın var o zmn ne diye gidip türkiyede sadece bir üniversitede örgün öğretimi bulunan bölümü araştırıyorsun? ben 15 senelik bankacılık kariyerimde hiçbir personel yöneticisnin aç kaldıgını duymadım.Eğer kaygın varsa psikolog bir arkadaşım var. öpüyorum seni.
sana gelince emrecim , geçim sıkıntısı çekmek istemiyorsan böyle sitelerde takılacağına git kendini geliştir yabancı dil öğren senin için daha yararlı olur belkide yıllar sonra işe personel alımında karşılaşırız he ne dersin ?
Yorum yazarken hoşçakal kelimesini birlikte yazıcaz dimi arkadaşlar.
Bu bölümden mezun olan kişilerin kolay iş bulup ve geçim sıkıntısı çekmeme imkanı varmı
Bu bölümde okuyanları gelecek kaygısı olablir mi?