Oskar Minkowski Kimdir

Oskar Minkowski Kimdir, Oskar Minkowski Hayatı Biyografi

Alman fizyoloji ve patoloji uzmanı. Pankreastan salgılanan bir maddenin şeker hastalığını önlediğini açıklaya­rak, insülin hormonunun bulunma­sına öncülük etmiştir.

13 Ocak 1858’de Litvanya’daki Kovno’da (bu­gün Litvanya SSC’de Kaunas) doğdu, 18 Temmuz 1931’de Almanya’daki Wiesbaden’de (bugün FAC’ de) öldü. 1872’de ailesiyle birlikte Rusya’dan Alman­ya’ya göç etti. Almanya’nın çeşitli üniversitelerinde sürdürdüğü tıp öğrenimini tamamladıktan sonra, 1882’den 1905’de değin Strassburg (bugün Fransa’da Strasbourg) Üniversitesinde, özellikle şeker hastalığı konusunda araştırmalar yaptı. 1905’de Greifswald Üniversitesinde (bugün DAC’de) tıp profesörlüğüne atandı; 1909’da Breslau (bugün Polonya’da Wroclaw) Üniversitesi’ne geçerek, 1926’da emekliye ayrılıncaya değin bu görevini sürdürdü.

Strassburg Üniversitesinde bulunduğu yıllarda şeker hastalığının nedenlerini araştırmaya başlayan Minkowski, şeker komasına giren hastaların kanında­ki çözünmüş karbondioksit miktarında bir düşüş olduğunu belirlemiş ve çözüm olarak uygun bir alkali tedavisini önermişti.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir