Hindistan Cevizi Faydaları

Hindistan cevizinin yararları
Hindistan cevizi suyunun faydaları
Hindistan cevizi suyunun faydaları

Anavatanı Fas olan yaprağını dökmeyen bir ağacın olgunlaşmış kuru tohumlarıdır.Bizde küçük Hindistan cevizi olarak bilinir..Fındıkla ceviz arası büyüklüğündeki baharat rendelerek toz halinde kullanılır.

KULLANILDIĞI YERLER:

Çorbaların,çeşitli sosların,özellikle graten edilen yiyeceklerin,kroketlerin,et,dolma ve sarmaların lezzetlendirilmesinde kullanılır,yiyeceklere tat ve koku vermek amacıyla kullanılır.Rendelenerek toz haline getirilip kullanılır.Fazlası beyin ve sinir sistemini olumsuz etkilediğinden yemeklerde çok az kullanılması önerilir

VİTAMİNİ:

Kurutulmuş hindistan cevizinin enerji değerleri oldukça yüksektir. Her 100 gram Hindistan Cevizi 662 kalori içerir. Tek bir hindistan cevizinin suyu vücudun günlük beslenmesi için gerekli olan C vitaminini yeterli bir oranda karşılar. Ayrıca, B grubu vitaminlerinide içerir. (Niasin, pantotenik asit, biotin, riboflavin, folik asit, tiamin, pyridoxin).
Suyu ayrıca sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum, demir, bakır, fosfor, sülfür ve klorda içerir. Olgunlaşmış kuru bir hindistan, cevizi midedeki fazla asit problemlerinin tedavisinde de etkilidir ve hastada rahatlama sağlar.

C vitamini, A ve B vitamininin tüm türlerini içermektedir. Bu vitaminlerin haricinde Mango’da bol miktarda Beta Karotende bulunmaktadır. Beta karoten Cildin güzelleşmesini, çeşitli enfeksiyonların tedavisini vede gece görme zorluklarına karşı bağışıklık sistemini güçlendirir. Bunun yanında Mango potasyum, lif ve kuvvetli bir anti-oksidan deposudur.

HİNDİSTAN CEVİZİNİN FAYDALARI :

* Reflü hastalığına iyi gelir.
* İdrar söktürücü bir besin olan Hindistan cevizi kabızlığı gidermekte faydalıdır.
* Böbrek taşlarını ve kumunu düşürmeye yardımcı olur.
* Mide ağrılarını hafifletir.
* Balgamı keser.
* Ağız kokusunu giderir.
* Felce ve titremeye iyi gelir.
* Şekerle birlikte yenirse hem vücuda fazla ağırlık vermez hem de cinsel gücü arttırır.
* Hindistan Cevizi çok besleyici, güçlendirici ve şişmanlatıcı bir besindir.
————————————————————————————————————————————————————-

Hindistan Cevizi Faydaları Hindistan cevizinin yararları Hindistan cevizi suyunun faydaları Hindistan cevizi suyunun faydaları Anavatanı Fas olan yaprağını dökmeyen bir ağacın olgunlaşmış kuru

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir