Gelişen Dünyada Türkçenin Yaşadığı Zorluklar

Türkçe’nin zorlukları, türkçenin dezavantajı, bu yazımızda sizlere gelişen dünyada türkçe dilinin yaşadığı zorluklar hakkında kısa bilgi vereceğiz.

Maalesef ki Türkçe dilimiz başka dillerin, özellikle de batı dillerinin yoğun erozyonu altında kalmaktadır. Yani Türkçe’ye öz Türkçe olmayan kelimeler eklenmekte ve bu kelimelerin kullanım sıklığı gün geçtikçe artmaktadır. Sokaklara çıktığınız zaman reklam tabelalarında bile Türkçe olmayan pek çok karakter göreceksiniz. İşte bu durum Türkçe’nin gittikçe yozlaştığını ve eski saflığını kaybettiğini gösteriyor. Özellikle gelişen dünya, küresel ekonomiler ve internet Türkçe’nin özünü kaybetmesine neden oluyor.

Ayrıca yeni kuşak öz Türkçe’den, yazım ve imla kurallarından, noktalama işaretlerinden tam olarak bilgi sahibi olmadan yetişiyor. Her ne kadar Türkçe diline ait yazın bilgileri okullarımızda öğretilse de bu durum ezberden öteye geçemiyor. Yani gençler bunu uygulamaya geçiremiyor. Mesela birinin yazdığı dilekçeye bakarak bile bunu rahatlıkla anlayabilirsiniz.

Son olarak televizyonların da Türkçe diline olumsuz katkılar içerdiğini görebilirsiniz. Dizilerde kullanılan birtakım yabancı kökenli kelimeler popüler kültürle birleşerek gençlerimizin kullanımına açılıyor. Böylece gençler yanlış bir Türkçe bilgisine sahip olarak yetişiyor. Bu durum oldukça zararlı. Acilen önlem alınması gerekirken gerekli kurumların tam olarak işlememesi ise oldukça düşündürücü.

bfh2

Dilimize Giren Yabancı Kelimelerin Türkçe’ye Etkisi Yazımız Hakkında Yorumlarınızı Aşağıda Hemen Bizimle Paylaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir